Hannah Michaud løb med størstedelen af de 170.000 kr. juryen skulle fordele for sit banebrydende æblelæder. Men der var også penge til to andre KEA-studerende, nemlig pigerne bag Fibo.

Affald er et af vores største og mest presserende problemer - med mindre vi genanvender det. Og det er præcis, hvad Hannah Michaud aka The apple Girl gør. Hun forvandler restproduktet fra æblemost og æblecider til æblelæder.

Men det var ikke kun derfor, hun løb med 55.000 kr.:

”Det er en anerkendelse af, at hun står med mere end bare et produkt, hun står med en platformsteknologi og et materiale, der har potentiale på en lang række områder - og hvor det vil være nyskabende fx indenfor tekstil og emballage,”  siger Kasper Birkeholm Munk fra Opfinderrådgivningen på vegne af juryen, som også talte Johnnie Bloch Jensen, Managing Partner, CORPORATE CAPITAL og Henrik Isaksen, bestyrelsesformand SIXT og Green Mobility.

”Hannahs nye materiale rummer en masse indkomstmuligheder, og hun er tæt på cashflow. Ligesom hendes præsentation var skarp og hun har bevist, at hun er en person, som formår at skabe partnerskaber – hun samarbejder med videninstitutioner og Meyers. Og som person vil hun noget – og ikke bare fordi det er opportunt,” siger Kasper Birkeholm Munk. 

Hannah Michaud vil bruge pengene på udvikling:

”De skal bruges på udvikling og test hos Teknologisk Institut over de næste seks måneder. Det koster 250.000 kr., så jeg har brug for flere penge,” siger Hannah, som allerede har fem kunder, der bare venter på, at materialet bliver færdigudviklet. Et materiale der vil kunne bruges til alt fra legetøj til mobilcovers og smykker.

2. pladsen gik til to studerende fra Erhvervsakademi Aarhus, som fik 45.000 kr. til at udvikle et apparat, der kan hjælpe stammere til ikke at stamme.

3. pladsen gik til Fibo – First Bond, et armbånd til far der hjælper kommende forældrene med at dele oplevelsen af ​​graviditeten ved at efterligner babys bevægelser, spark og hikke i maven og sende øjeblikkeligt til armbåndet, så faderen mærker det.

Publikumsprisen gik til Börsten – en helt ny form for håndholdt tandbørste, der klarer opgaven på seks sekunder.  Så ingen undskyldning for ikke at ordne tænderne, når man kommer fuld hjem fra byen.

Legaterne blev uddelt ved et event i dag fredag den 19. maj kl. 10.30-12.30 på KEA – Københavns Erhvervsakademi.

Her pitchede de studerende deres ideer for juryen, som derefter fordelte puljen på 170.000 kr. mellem dem.

”Alle finalister er blevet testet på innovationskraft, hvordan pitchede de, er der kommerciel værdi og eventuelle problemer i forhold til realisering. Jeg synes, det var den rigtig vinder,” siger bestyrelsesformand for legatet og rektor på KEA, Ingo Østerskov.

”Jeg er stolt af Hannah, og jeg ved, at det de laver på design er langt fremme, og de studerende sider og arbejder med nye materialer - det kan ikke blive meget bedre.” 

OM LEGATET

Legatet belønner elever, studerende, lærere og undervisere på merkantile erhvervsskoler, på handelsskoler og erhvervsakademier, som på særligt fremragende måde har udmærket sig ved innovative eller udviklingsmæssige initiativer, forretningsidéer og produkter. I år uddeles i alt 170.000 kr. 

Find yderligere informationer på www.kea.dk/innovativbusiness. 

JURY

  • Johnnie Bloch Jensen, Managing Partner, CORPORATE CAPITAL
  • Kasper Birkeholm Munk, Teamleder, Opfinderrådgivningen Teknologisk Institut
  • Henrik Isaksen, bestyrelsesformand SIXT og Green Mobility  

Legatets bestyrelse består af:

Ingo Østerskov (formand), rektor Københavns Erhvervsakademi (KEA)

Mette Greisen, uddannelsesdirektør Erhvervsakademi Lillebælt

Poul Bak Søe Jeppesen, direktør Aalborg Handelsskole

Steen Sørensen, direktør ZBC

Kort om finalisterne: 

The apple girl – studerende fra KEA – Københavns Erhvervsakademi 55.000 kr.

I dag er der behov for alternative materialer. Producenterne overser affald som ressource og fylder i stedet produkterne med ingredienser, som skader mennesker, dyr og miljø.

The apple Girl laver æblelæder af restaffaldet fra ciderproduktion.

Læderet er 100% nedbrydeligt og kan både udføres som et stift eller meget blødt. The apple Girl har udviklet et unikt materiale, men med en skalerbar produktion kan der arbejdes på at få den samme kvalitet hver gang og lavere omkostninger.

Hannah Michaud tlf. 53824768 / Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Teknisk hjælpemiddel til stammere – studerende fra Erhvervsakademi Aarhus 45.000 kr.

Ideen går ud på at skabe et produkt, der hjælper stammere med at kontrollere deres stammen.

Det gøres ved at skabe et kunstigt ekko (Choral Speech), når stammeren taler, som giver en illusion af, at stammeren taler i kor med en anden person, hvilket gør det muligt for 7 ud af 10 stammere at tale fyldende. Dette har været en kendt teknik i over 50 år.

Apparatet skal kun opfange og korrigere stammerens egen stemme. På den måde mindskes uønsket larm og lyde samt andres tale.

Apparatet er lille og simpelt, g skal sidde skjult i øregangen. Et medfølgende program analyserer talen, så der kan skabes de rigtige software indstillinger for brugeren.

Sebastian Schultz tlf. 20 76 94 93 / Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

First Bond Wearables – studerende fra KEA – Københavns Erhvervsakademi 30.000 kr.

First Bond Wearables har skabt en enhed, der hjælper kommende forældrene med at dele oplevelsen af ​​graviditeten. Mens moderen mærker barnet vokse i maven og danner et specielt bånd med den lille, kan det være svært for faderen. Han må vente til tredje trimester for at mærke sit babyspark, og så er det stadig afhængigt af, at han er på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. 'Fibo' efterligner babys bevægelser, spark og hikke, som deles gennem et smart armbånd, Delingen sker øjeblikkeligt, så den person, der bærer armbåndet, vil føle bevægelsen i realtid. Moderen bærer den lille enhed på hendes mave, som derefter sender til det armbånd, som faderen bærer. Armbåndet efterligner barnets aktiviteter via fire små perler. De roterende perler er designet til at simulere babyens bevægelser og give brugeren en blid berøring eller et hurtig stød, afhængig af barnets aktivitet. De to enheder kommunikerer via GSM, som muliggør langdistancekommunikation.

Sandra Pétursdottir tlf. 52 24 34 36 / Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Börsten – studerende fra Niels Brock 20.000 kr.

Det kan være tidskrævende at skulle børste tænder, og tandbørstehoveder til en elektrisk tandbørste er dyre. Derudover er mundsygdomme og huller i tænderne et voksende problem i verden. Alligevel, er den gennemsnitlige elektriske tandbørste ikke blevet udvikle siden 1970’erne. Dette har Dierks & Kristoffersen sat sig for at løse, og de har skabt Börsten.

Börsten er verdens første håndfrie tandbørste, som udover at give en grundig og effektiv tandrensning, kun tager seks sekunder at anvende. Dette kan lade sig gøre, da alle mundens tænder børstes samtidigt. Derudover, kan Börsten sende informationer om brugerens helbred til en mobil enhed som f.eks. en iPhone.

Daniel Kristoffersen 4280 2405 / Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

GRUMS - studerende fra Erhvervsakademi Aarhus 15.000 kr.

GRUMS genanvender kaffegrums. Produktmulighederne for kaffegrums er stort, da det med fordel kan anvendes i alt fra kosmetikprodukter til lugtfjerner, gødning, kompostering samt biobrændsel.

I opstartsfasen fokuserer de på kosmetiske produkter, hvor de drager nytte af kaffegrumsets skrubbende effekt og dermatologiske egenskaber, der har positive effekter på huden, hvorfor håndrens og bodyscrub bliver virksomhedens første produkter.

GRUMS aftager gratis kaffegrums fra kaffebarer, virksomheder og festivaler. Første produkt ”GRUMS’ håndrens” lanceres i starten af juni, tiltænkt målgrupper, der på daglig basis får olie, skidt og snavs på hænderne, som en almindelig håndsæbe ikke kan fjerne – eksempelvis automekanikere, fiskeindustrien og landbrug.

Mikkel Knudsen tlf. 28570649 / Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Rentstruments – studerende fra KEA – Københavns Erhvervsakademi 5.000 kr.

Rentstruments er en ny musikudlejningstjeneste, drevet fra musiker til musiker og fungerer både som app og hjemmeside.

Mange musikere kan nikke genkendende til at have instrumenter og andet musikudstyr i hjemmet, som umiddelbart bare står og samler støv. Disse instrumenter bliver ikke solgt, da de ofte har en vis affektionsværdi. Ligesom instrumenter ofte har hver deres unikke lyd, kan det være nødvendigt at eje mere udstyr, hvis man spiller i flere sammenhænge. Der er dog ikke altid lige praktisk eller økonomisk fornuftigt.

Det problem løser Renstruments,  hvor udlejer få en indtjening på sine instrumenter, og lejer kan få dækket et behov samt spare mange penge.

Brugerne verificeres gennem Facebook, telefonnummer samt valgfrit upload af pas. Der vil ligeledes eksistere et rating-system, hvor brugere kan rate på baggrund af tidligere handler.

Naim Abedval tlf. 53708197 / Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.