Vil du have en karriere indenfor mode og livsstil eller marketing og kommunikation?


Designteknologuddannelsen på KEA er for dig, der med din kreative og passionerede tilgang til opgaver og projekter har lyst til at arbejde med og udfordre mode- og livsstilbranchens tilgang til bæredygtighed, teknologi og forretningsforståelse.
Uddannelsen varer fire semestre, hvor du søger om optagelse på en af tre specialeretninger:
- Sustainable Fashion Tech
- Fashion Management
- Marketing & Communication Design
På 1. semester af Designteknologuddannelsen bliver du på tværs af specialerne introduceret til metoder og teorier, der giver dig viden til at kunne navigere i hele branchen. På Designteknologens tre specialer får du mulighed for efter 1. semester at dygtiggøre og udvikle din faglighed indenfor det speciale, du er blevet optaget på.
Gennem hele uddannelsen vil du både møde og løse cases for erhvervslivet, ligesom du i den obligatoriske 10 uger lange praktik kommer tæt på branchen.
På uddannelsen vægter og træner vi vores studerendes evne til at tilgå problemstillinger med en ny vinkel men altid med afsæt i de lærte metoder og teorier.
Noget af det bedste ved studiet er diversiteten blandt de studerende. Alle har hver deres baggrund og kommer ind på skolen med hver deres mål.
Det er med til at skabe en masse kreativ diversitet, hvor man hele tiden har mulighed for at lære noget af hinanden.

Specialer
Som studerende på Design, Teknologi & Business skal du vælge en retning, som du ønsker at specialisere dig indenfor.
Tre specialeretninger
Du kan vælge imellem tre specialer på Designteknolog-uddannelsen.
-
Sustainable Fashion Tech
Er du tech savvy? Interesserer du dig for mode og livsstil? Er bæredygtighed en vigtig ting for dig? Så skal du studere Sustainable Fashion Tech på KEA.
Nye digitale teknologier er en del af modebranchens udviklingspotentiale, som i fremtiden skal være med til at skabe en ny og bæredygtig modeindustri. Derfor er der brug for at uddanne nye profiler med design-, teknologi- og kommunikationskompetencer i en bæredygtig og teknologisk sammenhæng. Det kan du opnå på studieretningen Sustainable Fashion Tech.
Du vil under uddannelsen arbejde kreativt og innovativt med udvikling af beklædningsdesign i en vekselvirkning af analog og digital design- og produktudvikling. Under uddannelsen vil du arbejde med trend-oplæg og designudvikling i en bæredygtig og markedsorienteret sammenhæng. Med udgangspunkt i designmetoder, formgivning, visualisering, æstetik, kultur og trends udarbejder du koncepter, løsninger og produkter til modeindustrien.
Undervisningen er en blanding af undervisning og udvikling i labs, forelæsninger, virksomhedsoplæg og -samarbejder, teamsamarbejde, opgaver og projektarbejde samt nye og gamle teknologier – både analoge og digitale. Du lærer at forstå og reflektere over din egen læring samt faglige og personlige udvikling.
På sidste del af 3. semester har du mulighed for at specialisere dig inden for en af nedenstående områder:
- Tech design
Med udgangspunkt i design og teknologi arbejdes der på denne toning af specialet med bæredygtigt design, hvor funktionalitet og fit er i fokus. Der arbejdes med teknologi ud fra et konstruktions-, materiale- og detaljemæssigt fokus med udgangspunkt i 3D programmet CLO, Vizoo softwear samt 3D bodyscanner. - Circular design
Modulet tager afsæt i designmetoden Design for Circularity samt Design Thinking. Det cirkulære mindset i et værdikædeperspektiv er udgangspunkt for udvikling af design og formgivning til bæredygtig beklædning. Der lægges stor vægt på den kreative designproces, på praksis, og på at den studerende udforsker det cirkulære mindset.
Som færdiguddannet kan du arbejde som designassistent, teknisk assistent, 3D fashion designassistent eller iværksætter - i mode- og livsstilsbranchen.
Sustainable Fashion Tech har indtil videre været præcis den kreative uddannelse, jeg har drømt om. Hver eneste dag lærer vi en masse om modebranchen, syteknik, virtuel design og bæredygtig produktion.
Mille Leonora Sangstad Brodersen, studerende på Sustainable Fashion Tech - Tech design
-
Fashion management
Hvis du har et internationalt mindset, godt kan lide at arbejde med tal og gerne vil have ansvaret for at følge en kollektion helt til dørs, så er Fashion Management noget for dig.
Med udgangspunkt i handel, logistik og kommunikation kommer du på 2. og 3. semester til at arbejde med indkøb, materialevalg og produktudvikling. På semestrene lærer du også at foretage kvalitetsstyring af produktionen. Du vil desuden opnå viden om økonomi og Supply Chain Management, som er en væsentlig del af arbejdet som Fashion Manager - alt sammen med fokus på branchens grønne omstilling og det gode købmandskab. Undervisningen er oftest casebaseret med virksomheder fra den danske mode- og livstilsbranche som samarbejdspartnere.
På 4. semester har du mulighed for at specialisere dig inden for en af de to nedenstående områder:
- Fashion Management Production Planner
Her kommer du til at arbejde med det tætte partnerskab mellem en virksomhed og dens leverandører, samtidig med at du arbejder med at optimere produktionen og indkøbet. - Fashion Management Omni-channel Performance Planner
Her kommer du til at arbejde med e-commerce, og de muligheder der er for salg på forskellige salgsplatforme og salgskanaler.
Som færdiguddannet kan du få arbejde som buyer, indkøbs-, sourcing- eller produktassistent, produktionsplanlægger eller e-commerce-koordinator.
Det bedste ved Fashion Management er uden tvivl at blive undervist af folk, som selv kommer fra branchen. Modebranchen kan være svær at navigere i, og derfor er det rart at få input fra folk, som kender 100% til den.
Derudover får man lov til at kombinere sine faglige kompetencer og sit kreative gen, hvilket betyder meget for mig.Nadja Renée Jensen, studerende på Fashion Management. - Fashion Management Production Planner
-
Marketing & Communication Design
Verden omkring os forandrer sig konstant, og vi forbrugere bliver mere og mere kritiske og illoyale. Det stiller store krav til virksomheder og organisationer, hvis de skal være attraktive. Er du nysgerrig efter at vide mere om tidsånden, forbrugeradfærd, branding og identitet, konceptudvikling, markedsføring og kommunikation, så skal du studere Marketing & Communication Design på KEA.
En Marketing & Communication Designer arbejder kreativt og praksisnært med visuel og skriftlig markedsføring og designer kommunikation til det fysiske rum og digitale medier. Du vil desuden at arbejde med brand management, brand building og udvikling af koncepter med forståelse for bæredygtighed og social ansvarlighed.
Med udgangspunkt i målgrupper, kontekst, markedet, kultur og trends lærer du at designe engagerende kommunikation og marketing, arbejde med grafisk design og visuel kommunikation, ligesom kampagne- og cross-media løsninger er vigtige elementer i den bagage, du får på uddannelsen.
Undervejs lærer du at udarbejde løsninger, der styrker en virksomhed eller organisation med afsæt i strategier, relevant teori og empiri. En stor del af de opgaver, du kommer til at løse, vil foregå i samarbejde med virksomheder eller organisationer.
Der er tre centrale emner i Marketing & Communication Design; Forbrugeren, Brandidentiteten og Konceptet. Du lærer at afkode behov hos forbrugere, virksomheder eller organisationer, ligesom du lærer at idégenerere og udvikle prototyper i forbindelse med kommunikationen af nye koncepter. Du vil blandt andet komme til at arbejde med at identificere kunderejser og udvikle kundeoplevelser, styrke virksomheders identiteter og brande dem.
På dit 4. semester får du mulighed for at dykke yderligere ned i branding og specialisere dig inden for et af de to nedenstående områder:
- Brand building
Her arbejder du med alt fra opbygning og styrkelse af et brand til at kommunikere og iscenesætte det visuelt og skriftligt, så brandets kultur afspejles. Kunden er i centrum, og målet er at optimere relationen mellem brand og omverden. Udvikling af stærke brand communities og oplevelser, der engagerer, er i fokus. Dvs. fællesskaber hvor mærkesager og interesser dyrkes af brand og kunde og kunderne imellem, så meningsfuld og identitetsdannede indhold opstår og styrker alle i fællesskabet. - Sustainable retail design
Her arbejder du med Service design, New Retail (integration af digitale løsninger i butiksuniverset) og optimering af kundens rejse med udgangspunkt i retailere inden for livsstilsbranchen. Du lærer at designe både digitale og fysiske kundeoplevelser, så oplevelsen er bæredygtig, lige meget hvor forbrugeren møder retaileren. Udvikling af visuelle løsninger, der understøtter den bæredygtige retailers design af kundeoplevelse og kommunikation med markedet, online og offline, er i fokus.
Som færdiguddannet kan du få arbejde inden for områder som branding, kommunikation, PR, marketing, content marketing, SoME eller event-koordinering.
Det bedste ved at læse Marketing og Communication Design på Designteknologen er, at man møder en masse nye mennesker og lærer vigtigheden af ens eget ambitionsniveau.
Vi bliver kastet direkte ud i opgaverne og får lov at være kreative på vegne af virksomheder.Clarissa Daverne, studerende på Marketing & Communication Design - Brand building
Studiets indhold og opbygning
På Designteknologuddannelsen kommer du blandt andet til at arbejde med målgrupper, moodboard og Photoshop (Adobe), trend og kultur, Design thinking, samt fag og områder specifikt for dit valgte speciale.
Designteknologuddannelsen er en 2-årig erhvervsakademiuddannelse (svarende til 120 ECTS).
På 1. semester skal du sammen med de andre designteknologstuderende have undervisning indenfor kerneområderne Design, Business og Teknologi.
Undervisningen i bygget op i moduler omkring en række værktøjer og færdigheder, som sætter dig i stand til at løse problemstillinger selvstændigt og i samarbejde med dine medstuderende. Du vil opnå viden om blandt andet følgende metoder og færdigheder:
- Virksomhedens identitet og økonomi
- Målgruppe
- Moodboard og Photoshop (Adobe)
- Design, Teknologi og Business i specialerne
- Trend og kultur
- Research-metoder
- Design Thinking
- InDesign (Adobe) & Portfolio
På 2. og 3. semester ligger din specialeretning, og du kommer til at arbejde med teori, metode og praksis gennem øvelser, opgaver, projekter i samarbejde med virksomheder.
På 3. eller 4. semester (afhængig af din specialeretning) skal du i en 10 ugers praktik i en virksomhed i ind- eller udland.
På 4. semester udbydes der valgfag, der giver dig mulighed for individuelt at tone dit speciale. På sidste del af 4. semester skal du i det afsluttende projekt selvstændigt udarbejde et projekt i samarbejde med en virksomhed.
Praktik
På 3. eller 4. semester (afhængig af hvilket speciale du bliver optaget på) skal du i et 10 uger langt praktikophold i en virksomhed i ind- eller udland. Praktikken giver dig mulighed for at afprøve dine færdigheder i praksis, og få brugbare erfaringer med arbejdslivet. Dit praktikophold giver dig mulighed for som studerende at opbygge et netværk i branchen og opnå en praksisnær tilknytning til erhvervslivet.
KEA har en praktikkoordinator knyttet til alle studerende, der hjælper dig med praktiske spørgsmål omkring den praktikplads, som du selv er primus motor for at finde. KEA har et bredt virksomhedsnetværk.
Mere information
Hvis du vil vide mere i detaljer om uddannelsen og fagene, kan du blive klogere i studieordningen.
Studieform
Undervisningen på uddannelsen er bygget op omkring teoretisk undervisning og praktiske projekter.
På KEA forventer vi, at du arbejder med studiet omkring 43 timer om ugen. På en helt almindelig arbejdsuge vil det være fordelt således, at du vil modtage ca. 18-20 undervisningslektioner, og dertil kommer selvstændigt arbejde med øvelser, opgave og projekter i grupper eller individuelt og pensumlæsning og træning og øvelser i fx Adobe-programmer, koncept- og prototypeudvikling, skitsering m.m.
I større projektperioder eller eksamensperioder vil der være løbende vejledning og mindre eller ingen undervisning.
Du skal være indstillet på, at studiet er et fuldtidsstudie. Undervisningen er baseret på speciale- og projektmoduler, der giver et godt grundlag for at forstå både teori og praksis.
Men det er din nysgerrighed, viljen til at studere, træning og atter træning i faglige discipliner og arbejdet med løsning af opgaver i dialog med undervisere og medstuderende, der gør, at du vil udvikle og dygtiggøre dig og opnå viden, færdigheder og kompetencer, der gør, at du kan løse problemer i praksis.
På 1. semester er undervisningen bygget op af moduler i Design, Teknologi og Business, som er fælles for alle Designteknolog-studerende uanset, hvilket speciale de er optaget på. Du arbejder i teams, der er sammensat på tværs af specialer.
På de øvrige tre semestre er undervisningen baseret på speciale- og projektmoduler, der giver et godt grundlag for at forstå både teori og praksis. Øvelser og projekter løses både individuelt og i teams.
Så vidt muligt bygger projekterne på cases og konkrete opgaver stillet i samarbejde med virksomheder. Undervejs får du eller dit team vejledning og feedback.
Undervisningsformen giver dig en erfaring, som du kan bruge til at løse både kendte og nye problemstillinger.
Hvad kræver det at gå på KEA?
En uddannelse er mere end bare at møde op til og deltage i undervisningen. Studieaktivitetsmodellen viser dig, hvad der som minimum forventes af dig som studerende på KEA.
Uddannelserne på KEA er fuldtidsuddannelser, hvilket betyder, at du skal regne med i snit at bruge ca. 43 timer om ugen på din uddannelse. Den tid er delt op i forskellige aktiviteter, som fx undervisning og forberedelse.
Læs mere om studieaktivitetsmodellen
På denne side kan du også få tips til at planlægge din tid, mens du studerer på KEA.
Samarbejde med erhvervslivet
Meget af undervisningen er baseret på konkrete samarbejder med erhvervslivet.
På uddannelsen til Designteknolog har du mulighed for at komme helt tæt på den branche, du skal arbejde i, efter du afslutter uddannelsen.
KEA ER EN LEGEPLADS, ET FÆLLESSKAB OG MASSER AF ANSVAR
Du har uendeligt mange muligheder som studerende på KEA.
Værksteder med alt fra CNC-fræsere over de vildeste 3D printere til overflod af digitalt isenkram. Vi har nordens største materialebibliotek. Vi har hyggekroge, bibliotek, møderum, tagterrasser, cafeer og barer.
På KEA er der en ny udfordring rundt om hvert eneste hjørne.
Vi håber, du vil bruge løs af alle mulighederne for kreativitet, fordybelse, udvikling og samvær
Nyheder fra Designteknologuddannelsen
Karriere og fremtid
Designteknologuddannelsen indeholder mange efterspurgte kompetencer i erhvervslivet, og du bliver kvalificeret til at arbejde i både små, mellemstore og store virksomheder.
Du vil typisk kunne arbejde i mode- og livsstilsbranchen samt medie- og kommunikationsbranchen.
Job og speciale
Dine karrieremuligheder afhænger af det speciale, du bliver optaget på. Nedenfor kan du se, hvad du kan blive som designteknolog baseret på din specialeretning.
-
Sustainable Fashion Tech
Som Designteknolog med speciale i Sustainable Fashion Tech arbejder du typisk i job som:
- Fashion designassistent
- 3D Fashion designassistent
- Teknisk designassistent
-
Fashion management
Som Designteknolog med speciale i Fashion Management arbejder du typisk som assistent i mode- og livsstilsbranchen og indgår i teams, der arbejder med styringen af virksomhedens mange processer - herunder indkøb og produktion. Fx med et job som:
- Indkøbsassistent
- Sourcing assistent
- Produktionsassistent
- Produktionsplanlægger
- E-commerceplanlægger
-
Marketing & Communication design
Som Designteknolog med speciale i Marketing & Communication Design arbejder du typisk med at afkode markedsforhold og udarbejde koncepter, marketing og kommunikationsmateriale, der fremmer kendskabet til en virksomhed og salg af virksomhedens produkter. Fx med et job som:
- Marketingsassistent/koordinator
- Kommunikationsassistent/koordinator
- PR-assistent/manager
- Marketing content assistent/manager
- SoMe assistent/manager
- Event koordinator
- Grafisk assistent
- Projektleder assistent/koordinator
Løn og ledighed
Du kan finde information omkring løn og ledighedstal for nyuddannede fra Designteknolog på UDDANNELSESZOOM.DK.
Uddannelseszoom har også mange andre interessante informationer omkring uddannelsen og jobmulighederne, og du kan sammenligne uddannelsen med andre uddannelser.
Kortet viser, hvor på Sjælland, du kan læse videre.
Læs videre
Som designteknolog kan du tage en top up-uddannelse, der varer halvandet år, så du får en professionsbachelor (PBA). Du kan tage top up-uddannelser flere steder på Sjælland - på KEA eller hos andre erhvervsakademier.
Design og Business
Digital Konceptudvikling
PBA Innovation og Entrepreneurship
- Læs mere på ug.dk
- Læs på CPH Business
- Læs på Zealand
Datanalyse
- Læs mere på ug.dk
- Læs på CPH Business
Du kan kontakte studie- og karrierevejlederen, hvis du ønsker vejledning omkring opbygningen af det danske uddannelsessystem og omkring generelle muligheder for videre- og efteruddannelse.
Adgangskrav
Vil du søge ind på Designteknolog, skal du opfylde vores adgangskrav. Du kan læse nærmere om, hvilke krav der er i punkterne nedenfor.
ADGANGSKRAV FOR OPTAGELSE PÅ KEA
-
Adgang via gymnasial eksamen
Du skal have bestået Engelsk C og Matematik C for at kunne søge ind på uddannelsen, hvis du kommer fra en gymnasial uddannelse.
Bemærk, at KEA har et lokalt adgangskrav, der er højere end Engelsk C, se mere nedenfor.Du skal desuden bestå optagelsesprøven for at komme ind på uddannelsen. Det er resultatet af din optagelsesprøve, der er afgørende for, om du bliver tilbudt optagelse på uddannelsen.
Specifikke adgangskrav: Engelsk C og Matematik C
Lokale adgangskrav: Engelsk B eller engelskkundskaber svarende til Engelsk BLæs mere om det engelske sprogkrav på en række af KEAs danske uddannelser
-
Adgang via relevant erhvervsuddannelse
Hvis du har bestået Engelsk C (bemærk, at KEA har et højere lokalt adgangskrav, se mere nedenfor) og en af følgende erhvervsuddannelser, kan du søge ind på uddannelsen:
- Beklædningshåndværker (med specialer eller trin 2)
- Boligmontering (autosadelmager og møbelpolstrer)
- Bygningssnedker
- Detailhandelsuddannelse (med specialer)
- Digital media
- Eventkoordinator (trin 2 hvis gl. Ordning)
- Grafisk tekniker
- Guld- og sølvsmed (med specialer eller trin 2)
- Handelsuddannelse (med specialer)
- Maskinsnedker
- Mediegrafiker (trin 2 hvis gl. Ordning)
- Møbelsnedker og orgelbygger
- Skiltetekniker
- Snedker (med specialer)
- Teater-, udstillings- og eventtekniker (med specialer)
- Teknisk designer
- Ædelsmed (med specialer)
Du skal desuden bestå optagelsesprøven for at komme ind på uddannelsen. Det er resultatet af din optagelsesprøve, der er afgørende for, om du bliver tilbudt optagelse på uddannelsen.
Specifikke adgangskrav: Engelsk C
Lokale adgangskrav: Engelsk B eller engelskkundskaber svarende til Engelsk BLæs mere om det engelske sprogkrav på en række af KEAs danske uddannelser
-
Adgang via 3-årig erhvervsuddannelse
Hvis du har fuldført en erhvervsuddannelse med en normeret varighed på 3 år eller mere (som ikke er nævnt på listen ovenfor), skal du have bestået Engelsk C og Matematik C for at kunne søge ind på uddannelsen.
Bemærk, at KEA har et højere lokalt adgangskrav end Engelsk C, se mere nedenfor.Du skal desuden bestå optagelsesprøven for at komme ind på uddannelsen. Det er resultatet af din optagelsesprøve, der er afgørende for, om du bliver tilbudt optagelse på uddannelsen.
Specifikke adgangskrav: Engelsk C og Matematik C
Lokale adgangskrav: Engelsk B eller engelskkundskaber svarende til Engelsk BLæs mere om det engelske sprogkrav på en række af KEAs danske uddannelser
-
Anden adgang
Hvis du har taget adgangseksamen til ingeniøruddannelsen og har bestået Engelsk C (bemærk at KEA har et højere lokalt adgangskrav, se mere nedenfor), kan du søge ind på uddannelsen.
Du skal desuden bestå optagelsesprøven for at komme ind på uddannelsen. Det er resultatet af din optagelsesprøve, der er afgørende for, om du bliver tilbudt optagelse på uddannelsen.
Specifikke adgangskrav: Engelsk C
Lokale adgangskrav: Engelsk B eller engelskkundskaber svarende til Engelsk BLæs mere om det engelske sprogkrav på en række af KEAs danske uddannelser
-
Optagelse med særlig tilladelse
Hvis du ikke opfylder de formelle adgangskrav, kan du søge om optagelse med særlig tilladelse på baggrund af en individuel kompetencevurdering (IKV).
I en IKV vurderer KEA, om dine samlede kompetencer kan sidestilles med opfyldelse af de formelle adgangskrav til uddannelsen. Du skal dokumentere kompetencer, der kan sidestilles med opfyldelse af de formelle adgangskrav, og du skal dokumentere, at du opfylder de specifikke adgangskrav og det lokale krav om bestået engelsk B.
Hvis du ønsker at søge om optagelse med særlig tilladelse, skal du overholde følgende ansøgningsfrister:
- Sommeroptag: 15. marts kl. 12.00
Nedenfor kan du læse mere om ansøgningsprocessen samt finde ansøgningsskemaet til IKV:
Studiestart på uddannelsen
Der er studiestart på uddannelsen d. 22. august 2022.
Optagelse
Hvis du vil søge ind på Designteknolog, kan du læse mere om hvordan du ansøger og hvad processen er nedenfor.
KRITERIER FOR OPTAGELSE PÅ KEA
-
Sådan ansøger du
Designteknolog uddannelsen er tilsluttet den Koordinerede Tilmelding (KOT). Du kan kun søge optagelse gennem kvote 2.
Ansøgningsfristen er altid den 15. marts kl. 12.00.
Alle ansøgere skal ansøge online på www.optagelse.dk. Alle bilag til din ansøgning skal indsendes samtidig med ansøgningen og senest på dagen for ansøgningsfristen.
Du skal ikke vedhæfte en motiveret ansøgning eller dokumentere andre kvote-2 aktiviteter.
Det er resultatet af optagelsesprøven, der er afgørende for, om du bliver tilbudt optagelse på uddannelsen.
Alle, der opfylder adgangsbetingelserne, skal deltage i en optagelsesprøve.
Optagelsesområdets nr.: 73010
-
Optagelsesprøve
Optagelsesprøven skal løses online.
Prøven består af forskellige opgaver, og din løsning af optagelsesprøven skal vise din kreativitet og innovationsevne samt evne til at arbejde ud fra et givent inspirationsmateriale.
Når du returnerer prøven til os, skal du samtidig vælge hvilke(n) specialeretning(er) du søger optagelse på, så det er en god idé, at sætte dig grundigt ind i de forskellige specialeretninger allerede nu.
Læs mere om optagelsesprøven og optagelsesprocessen
Vigtige datoer
15. marts 2022 kl. 12: Deadline for ansøgning om optagelse på www.optagelse.dk
April 2022: Du skal tage vores optagelsesprøve via WISEflow. Du får adgang til optagelsesprøven d. 8. april kl. 12 og du skal aflevere din besvarelse senest d. 19. april kl. 12.
28. juli 2022: Du får svar på, om du er optaget.
-
Adgangskvotient
100 % kvote 2
-
Ansøgningsfrist
Du kan søge ind fra 1. februar.
Uddannelsen kan kun søges i kvote 2. Ansøgningsfristen er 15. marts kl. 12.00.
-
Overflytning til KEA
Læser du på en anden dansk uddannelsesinstitution og ønsker bliver overflyttet til KEA, kan du søge om overflytning i dette ansøgningsskema.
Du skal være opmærksom på, at du tidligst kan blive overført, når du har bestået dit første studieår af uddannelsen. Kun under ganske særlige omstændigheder kan overførslen ske på et tidligere tidspunkt. Overflytning til KEA forudsætter, at der er ledige pladser på den uddannelse, du ønsker at blive overført til.
Ansøgningsfrister
- Hvis du ønsker at blive overført med start i januar, er fristen 1. november
- Hvis du ønsker at blive overført med start i august, er fristen 1. juni
Spørgsmål?
Hvis du har spørgsmål til overflytning, skal du kontakte optagegruppen på mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller tlf.: 46 46 07 00
-
Begrænsninger
Ansøgere, der har gennemført en kandidatuddannelse, kan kun optages på en erhvervsakademi- eller professionsbacheloruddannelse, hvis der er ledige pladser. Dette gælder, uanset om der er tale om en dansk eller en udenlandsk kandidatuddannelse.
Vil du vide mere?
Hvis du vil vide mere om, hvordan du søger ind, merit, overflytning til KEA m.m., så kan du blive klogere på Ansøgning og optagelse
Overvejer du at søge ind?
Vi holder altid åbent hus den sidste onsdag i februar og den første onsdag i november.
Kontakt
Har du spørgsmål til uddannelsens indhold, kan du kontakte vores studievejledere. Er dine spørgsmål af mere praktisk karakter omkring fx ansøgning og optagelse, så sidder KEA Optag klar til at hjælpe dig.
Spørgsmål om optagelse og ansøgning
Kontakt Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller ring på 46 46 07 00.
Du kan ringe mandag-fredag kl. 10-12.
Spørgsmål om studievalg, studieforløb og karrierevalg
Kontakt uddannelsens studie- og karrierevejleder:

Få svar i vores FAQ
Hvis du har generelle spørgsmål om at læse på KEA, kan du måske finde svar i vores FAQ. Der findes svar på de mest stillede spørgsmål om ansøgningsfrist, optagelse, studieforløb m.m.
Praktisk information
Her har vi samlet en masse praktiske informationer om Designteknolog
Praktisk info om uddannelsen
-
Sprog
Uddannelsen udbydes på dansk. Du skal dog være forberedt på, at noget af undervisningen samt undervisningsmaterialer kan være på engelsk. Vejledning kan også foregå på engelsk.
-
Studiested
Undervisningen på uddannelsen foregår på:
Campus Guldbergsgade
Guldbergsgade 29N
2200 København N -
Studiestart
Der er studiestart på uddannelsen i august.
Du kan altid finde den præcise dato under Studiestart på uddannelsen.
-
Økonomi
Uddannelsen er SU-berettiget
-
Udgifter
Du skal købe undervisningsbøger ca. 2.500 kr i løbet af uddannelsen og afhængig af hvilket speciale du bliver optaget på vil der være udgifter til fx tekstiler, materialeprøver, storprint etc...
Derudover skal du medbringe egen computer. Computeren er et vigtigt arbejdsredskab, derfor er det vigtigt at have en kraftig computer af nyere dato, der understøtter 5GHz (802.11a) for at undgå problemer med KEA’s netværk.
For studerende, der bliver optaget på Sustainable Fashion Tech, er det særdeles vigtig med en kraftig maskine, for at du kan arbejde med 3D Virtuel prototyping. Du vil få mere information om dette, når du er optaget på studiet.
Du skal have Adobe Creative Cloud installeret på din computer - du kan som studerende købe et Adobe Creative Cloud abonnement til ca. 150 kr. pr. måned.
Som studerende på KEA kan du downloade Office-pakken gratis.
-
Studieordning
Download gældende studieordning
Download tillæg til studieordning
Download national studieordning
Se tidligere studieordninger
Du kan finde tidligere studieordninger i vores arkiv over studieordninger
-
Ordensregler
KEA har et sæt overordnede regler for adfærd, som gælder for alle.
-
Diploma Supplement
KEA udsteder automatisk Diploma Supplement som tillæg til eksamensbeviset for alle afsluttede uddannelser fra KEA.
Diploma Supplement er et engelsksproget tillæg til eksamensbeviser for videregående uddannelser.
Diploma Supplementet skal fremme den internationale mobilitet og uddannelsernes gennemsigtighed ved at give færdiguddannede fyldestgørende dokumentation for den uddannelse, de har gennemgået, herunder oplysninger om indhold, omfang, niveau og erhvervsmæssige sigte.
Desuden indeholder Diploma Supplement en beskrivelse af KEA og det danske uddannelsessystem.