Vil du udvikle fremtidens digitale koncepter?

Digital konceptudvikling
Top up (professionsbachelor) Download studieordningen
1½ år (90 ECTS) Ansøgning 1.7 og 1.12På uddannelsen udvikler og implementerer du digitale koncepter. Du arbejder fokuseret med forretningsudvikling og teknologi, samt design af digitale brugeroplevelser, der gør det nemt at færdes på tværs af medier og platforme.
Arbejdsmarkedet efterspørger medarbejdere med et digitalt mindset og kompetencer indenfor konceptudvikling, datadrevne brugeroplevelser og teknologi. Efter studiet kan du starte din karriere på et bureau, i en privat virksomhed, en offentlig organisation eller som iværksætter i din egen virksomhed.
Dit faglige ståsted har du fra en erhvervsakademiuddannelse, som du kan bringe i spil og videreudvikle hos os. Det kan være facilitering af processer fra e-design og designteknolog, dataforståelse fra markedsføringsøkonom eller teknologi og digitale brugeroplevelser fra multimediedesign.
"Citat mangler."
Mr. X, Digital Konceptudvikling
Studiets indhold og opbygning
På uddannelsen Digital Konceptudvikling lærer du at udvikle og implementere digitale koncepter og løsninger med fokus på teknologi, forretningsudvikling og brugerinddragelse.
Digital Konceptudvikling er en bachelor top up-uddannelse, der varer 3 semestre (1½ år). Uddannelsen udgør i alt 90 ECTS-point.
Fag på uddannelsen
Under uddannelsen får du undervisning i følgende:
-
Digitale koncepter
Her skal du arbejde med innovativ udvikling af digitale koncepter med fokus på teknologi, baseret på en forståelse af den forretningsmæssige kontekst.
Du skal forstå teknologier og kunne anvende relevante dele i konceptudviklingen. Du lærer at udvikle og beskrive koncepter, facilitere udviklingsprocesser samt formidle til interne og eksterne interessenter.
-
Digital værdiskabelse
I Digital Værdiskabelse arbejder du med dataforståelse og analyse af såvel forretning som bruger. Herudover er der fokus på, hvordan teknologi kan bidrage til værdiskabelse på tværs af platforme.
Du skal arbejde med forretningsudvikling og brugerforståelse som vigtige elementer, samt kunne kommunikere indsigterne fra analyser og brugerundersøgelser til interessenter.
-
Digital brugeroplevelse
Her skal du arbejde med design og formidling af brugeroplevelser på tværs af platforme.
Du kan arbejde med brugeroplevelser både internt i virksomheden eller eksternt i forhold til kunder og samarbejdspartnere.
-
Valgfag
Der bliver løbende udviklet valgfag og lokale fagelementer indenfor specifikke dele af den digitale udviklingsproces. Valgfagene bliver tilgængelige for de studerende ved semesterstart.
Praktik
Uddannelsens sidste semester består af praktikperiode og udarbejdelse af bachelorprojekt. Praktikperioden er på 10 uger og udgør halvdelen af 7. semester (15 ECTS).
KEA har en praktikkoordinator knyttet til alle studerende, der hjælper dig med praktiske spørgsmål omkring den praktikplads, som du selv skal hjælpe med at finde. Der er aktuelt et stort udbud af praktikvirksomheder.
Bachelorprojekt
Det afsluttende bachelorprojekt er din mulighed for at demonstrere den viden og de kompetencer, du har tilegnet dig gennem uddannelsen.
Bachelorprojektet skal dokumentere din forståelse af og evne til at reflektere over professionens praksis og anvendelse af teori og metode i relation til en praksisnær problemstilling.
Mere information
Hvis du vil vide mere i detaljer om uddannelsen og fagene, kan du læse om det i studieordningen.
Studieform
Undervisningen foregår i et kreativt og samarbejdsbaseret læringsmiljø, med fokus på tværfaglige kompetencer og gruppesamarbejde.
Vi tilbyder et udviklende studiemiljø med samarbejde på tværs af kompetencer, nærhed til underviserne, tæt tilknytning til brancherne og mulighed for at du gennem uddannelsen finder din egen faglige identitet.
Du skal lære selvstændigt at vælge mellem forskellige teorier, værktøjer og trends. Dagligdagen er præget af praktisk learning-by-doing, diskussioner og refleksioner.
Projektopgaver bliver stillet af branchen baseret på deres reelle forretningsbehov og gæsteforelæsere supplerer løbende med inspiration. Denne tætte relation til branchen er en vigtig del af studiet for at udvikle dit faglige netværk.
Hvad kræver det at gå på KEA?
En uddannelse er mere end bare at møde op til og deltage i undervisningen. Studieaktivitetsmodellen viser dig, hvad der som minimum forventes af dig som studerende på KEA.
Uddannelserne på KEA er fuldtidsuddannelser, hvilket betyder, at du skal regne med i snit at bruge ca. 43 timer om ugen på din uddannelse. Den tid er delt op i forskellige aktiviteter, som fx undervisning og forberedelse.
Læs mere om studieaktivitetsmodellen
På denne side kan du også få tips til at planlægge din tid, mens du studerer på KEA.
Samarbejde med erhvervslivet
På uddannelsen kommer du helt tæt på de brancher, du skal arbejde i efter endt studietid. I undervisningen bliver virksomheder ofte inddraget, og sammen med dine medstuderende kommer du til at arbejde med udfordringer stillet af virksomheder. Efterfølgende vil virksomhederne komme med feedback til jeres koncept.
Udover din praktiktid, har du også mulighed for at samarbejde med erhvervslivet i forbindelse med dit afsluttende projekt.
KEA ER EN LEGEPLADS, ET FÆLLESSKAB OG MASSER AF ANSVAR
Du har uendeligt mange muligheder som studerende på KEA.
Værksteder med alt fra CNC-fræsere over de vildeste 3D printere til overflod af digitalt isenkram. Vi har nordens største materialebibliotek. Vi har hyggekroge, bibliotek, møderum, tagterrasser, cafeer og barer.
På KEA er der en ny udfordring rundt om hvert eneste hjørne.
Vi håber, du vil bruge løs af alle mulighederne for kreativitet, fordybelse, udvikling og samvær
Nyheder fra uddannelsen
Karriere og fremtid
Som digital konceptudvikler kan du finde arbejde inden for en række fagområder i mange forskellige brancher.
Du vil typisk kunne finde arbejde inden for:
- Udvikling og optimering af digitale produkter og services
- UX, CX, Experience Design
- Digital Product Design
- CRO (konverteringsoptimering)
- User research, Customer Insights
- Datavisualisering
- Udvikling og test af prototyper
- Facilitering og digital strategi
Læs videre
Med en BA top-up i Digital Konceptudvikling kan du ansøge om en kandidatuddannelse på en række danske universiteter, fx IT-Universitetet og CBS, eller forfølge yderligere studier i udlandet.
Løn og ledighed
Du kan finde information omkring løn og ledighedstal for nyuddannede fra Digital Konceptudvikling på UDDANNELSESZOOM.DK.
Uddannelseszoom har også mange andre interessante informationer omkring uddannelsen og jobmulighederne, og du kan sammenligne uddannelsen med andre uddannelser.
Adgangskrav
Vil du søge ind på Digital Konceptudvikling, skal du opfylde vores adgangskrav. Du kan læse nærmere om, hvilke krav der er i punkterne nedenfor.
ADGANGSKRAV FOR OPTAGELSE PÅ KEA
-
Adgang via erhvervsakademiuddannelse
Hvis du har en af følgende erhvervsakademiuddannelser, kan du komme ind på uddannelsen:
- Multimediedesigner (DA/INT)
- E-Design
- Entreprenørskab & Design
- Designteknolog (DA/INT)
- Datamatiker (DA/INT)
- Markedsføringsøkonom (DA/INT)
Når vi vurderer din ansøgning, ser vi på vægten af dit gennemsnit. For at få en idé om dit gennemsnit, kan du bruge regnemaskinen nedenfor:
Beregn dit gennemsnit via denne Excel-fil
Bemærk, dette gennemsnit er kun en retningslinje.
-
Optagelse med særlig tilladelse
Hvis du ikke opfylder de formelle adgangskrav, kan du søge om optagelse med særlig tilladelse på baggrund af en individuel kompetencevurdering (IKV).
I en IKV vurderer KEA, om dine samlede kompetencer kan sidestilles med opfyldelse af de formelle adgangskrav til uddannelsen. Du skal dokumentere kompetencer, der kan sidestilles med opfyldelse af de formelle adgangskrav.
Hvis du ønsker at søge om optagelse med særlig tilladelse, skal du overholde følgende ansøgningsfrister:
- Sommeroptag: 15. marts kl. 12.00
- Vinteroptag: 15. oktober kl. 12.00
Nedenfor kan du læse mere om ansøgningsprocessen samt finde ansøgningsskemaet til IKV:
Studiestart på uddannelsen
Der er studiestart på uddannelsen d. 31. januar 2022 og d. 22. august 2022.
Optagelse
Hvis du vil søge ind på Digital Konceptudvikling, kan du læse mere om hvordan du ansøger og hvad processen er nedenfor.
KRITERIER FOR OPTAGELSE PÅ KEA
-
Sådan ansøger du
Sommeroptag
Du skal søge via ansøgningsskemaet, som du finder længere nede. Husk at vedhæfte al relevant dokumentation.
Når vi vurderer din ansøgning, ser vi på vægten af dit gennemsnit, og derfor kan din ansøgning ikke komme i betragtning uden dokumentation for bestået eksamen. Derfor skal din dokumentation således være os i hænde hurtigst muligt efter at du har bestået, og senest den 1. juli kl. 12.00. Såfremt vi ikke har modtaget ovennævnte inden tidsfristen, vil din ansøgning ikke komme i betragtning.
Vinteroptag
Du skal søge via ansøgningsskemaet, som du finder længere nede. Husk at vedhæfte al relevant dokumentation.
-
Adgangskvotient
10,0 (sommer 2021)
6,3 (vinter 2022)
-
Ansøgningsfrist
Sommeroptag
Du kan søge ind fra 1. februar.
Ansøgningsfristen er 1. juli kl. 12. Der gives endelig svar den 9. juli
NB: Søger du optagelse med særlig tilladelse/IKV er ansøgningsfristen 15. marts kl. 12.00.
Alle ansøgere skal ansøge online på www.kea.dk. Ansøgningsskemaet kan udfyldes her på siden fra 1. februar.
Vinteroptag
Du kan søge ind fra 15. september.
Ansøgningsfristen er 1. december kl. 12.
NB: Søger du optagelse med særlig tilladelse/IKV er ansøgningsfristen 15. oktober kl. 12.00.
Der gives endeligt svar 22. december.
Alle ansøgere skal ansøge online på www.kea.dk. Ansøgningsskemaet kan udfyldes her på siden fra 15. september.
-
Begrænsninger
Ansøgere, der har gennemført en kandidatuddannelse, kan kun optages på en erhvervsakademi- eller professionsbacheloruddannelse, hvis der er ledige pladser. Dette gælder, uanset om der er tale om en dansk eller en udenlandsk kandidatuddannelse.
Vil du vide mere?
Hvis du vil vide mere om, hvordan du søger ind, merit, overflytning til KEA m.m., så kan du blive klogere på Ansøgning og optagelse
Overvejer du at søge ind?
Vi holder altid åbent hus den sidste onsdag i februar og den første onsdag i november.
Kontakt
Har du spørgsmål til uddannelsens indhold, kan du kontakte vores studievejledere. Er dine spørgsmål af mere praktisk karakter omkring fx ansøgning og optagelse, så sidder KEA Optag klar til at hjælpe dig.
Spørgsmål om optagelse og ansøgning
Kontakt Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller ring på 46 46 07 00.
Du kan ringe mandag-fredag kl. 10-12.
Spørgsmål om studievalg, studieforløb og karrierevalg
Kontakt uddannelsens studie- og karrierevejleder:

Telefontid: mandag og fredag kl. 9.00 - 11.00
Få svar i vores FAQ
Hvis du har generelle spørgsmål om at læse på KEA, kan du måske finde svar i vores FAQ. Der findes svar på de mest stillede spørgsmål om ansøgningsfrist, optagelse, studieforløb m.m.
Praktisk information
Her har vi samlet en masse praktiske informationer om Digital Konceptudvikling.
Praktisk info om uddannelsen
-
Sprog
Uddannelsen udbydes på dansk.
-
Studiested
Undervisningen på uddannelsen foregår på:
Guldbergsgade 29N
2200 København N -
Studiestart
Der er studiestart på uddannelsen i januar og august.
Du kan altid se den præcise startdato under Studiestart på uddannelsen.
-
Økonomi
Uddannelsen er SU-berettiget.
-
Udgifter
Der er udgifter til computer, digitale værktøjer der er relevante for uddannelsen og bøger.
Der er ingen krav til at du har specifikke software, men vi forventer, at du allerede har eller tilegner dig basalt kendskab til:
- Grafiske værktøjer (fx. Adobe pakken, Sketch o.lign.)
- Prototype værktøjer (fx Figma, XD, o.lign.)
- Regneark (Excel, Google Sheets, o.lign.
-
Studieordning
Download gældende studieordning
Download tillæg til studieordning
Download den nationale del af studieordningen
Se tidligere studieordninger
Du kan finde tidligere studieordninger i vores arkiv over studieordninger
-
Diploma Supplement
KEA udsteder automatisk Diploma Supplement som tillæg til eksamensbeviset for alle afsluttede uddannelser fra KEA.
Diploma Supplement er et engelsksproget tillæg til eksamensbeviser for videregående uddannelser.
Diploma Supplementet skal fremme den internationale mobilitet og uddannelsernes gennemsigtighed ved at give færdiguddannede fyldestgørende dokumentation for den uddannelse, de har gennemgået, herunder oplysninger om indhold, omfang, niveau og erhvervsmæssige sigte.
Desuden indeholder Diploma Supplement en beskrivelse af KEA og det danske uddannelsessystem.
-
Ordensregler
KEA har et sæt overordnede regler for adfærd, som gælder for alle.