Er du klar på en uddannelse med synet i fokus, hvor du lærer at foretage synstest, undersøge øjet og vejlede kunder?

Vil du arbejde med både mennesker, sundhed, naturvidenskab og forskellige synsproblematikker? Så er uddannelsen til optometrist måske noget for dig. Som optometrist (tidligere kaldet optiker) arbejder du med synsprøver, rådgivning omkring briller/ kontaktlinser og tilpasning af disse.

Du kommer i det daglige arbejde i tæt kontakt med mennesker, der er synsmæssigt udfordrede, og du vil kunne have en afgørende betydning i lindring af deres synsudfordringer.

Uddannelsen til autoriseret optometrist er en sundhedsuddannelse, hvor du lærer om øjets anatomi, øjensygdomme, at genkende og diagnosticere patientens synsanomalier, formidle løsninger til klienter, udvælge og tilpasse synskorrektioner – primært briller og kontaktlinser.

Uddannelsen er både teoretisk og praktisk funderet. Du afprøver løbende dine færdigheder i skolens synsprøverum, og i branchens klinikker når du er i praktik.

Efter en veloverstået uddannelse vil du have gode muligheder for at indgå i en alsidig profession, der er under løbende udvikling.