Vil du arbejde med netværk, IoT, IT-sikkerhed og programmering?

IT-teknologuddannelsen er bygget op omkring fire fagområder: Internettets virkemåde, programmering, smart elektronik og projektstyring.
Du får indsigt i teknologien bag IT-sikkerhed og viden om, hvordan man anvender den. Derudover får du undervisning i at analysere og omsætte virksomhedsbehov inden for netværksteknologi og IoT til tekniske sikre løsninger. Desuden lærer du at lede projekter og udviklingsopgaver og arbejde med kvalitetskontrol og ressourcestyring.
På IT-teknologuddannelsen lærer du at designe og opbygge kommunikationstekniske systemer, som indeholder fx routere, switche, firewalls og servere samt elektronikudvikling og programmering af mikroprocessorsystemer i forbindelse med IoT.
Samfundet i det 21. århundrede bruger internettet overalt - man finder det i alt fra dagpleje til store konstruktioner - men ingen ved, hvordan det fungerer.
Det er det, vi lærer her.
Studiets indhold og opbygning
På uddannelsen IT-teknolog kommer du blandt andet til at arbejde med netværk, servere og operative systemer, indlejrede systemer, programmering, IT-sikkerhed og Internet of Things (IoT)
IT-teknolog er en erhvervsakademiuddannelse, der varer 4 semestre (2 år). Uddannelsen udgør i alt 120 ECTS-point.
Fag på uddannelsen
Under uddannelsen får du undervisning i følgende:
-
Netværk
Her bliver du undervist i netværksdesign og får viden om at vurdere tekniske netværksløsninger i forhold til virksomhedens og kundens behov.
-
Server og operative systemer
Her lærer du at bruge værktøjer og udstyr i forbindelse med design og test af hardwareløsninger. Du lærer også at opbygge et kommunikationsteknisk system.
-
Indlejrede systemer
Her lærer du at bruge værktøjer og udstyr i forbindelse med design og test af elektronik. Derudover får du indsigt i opbygningen af elektroniske systemer via hands-on projekter.
-
Programmering
Her lærer du om programmeringsteknik i forskellige typer af sprog, samt at anvende værktøjer og udstyr i forbindelse med design, udvikling og test af programmer.
-
IT-Sikkerhed
Du lærer om netværks- og serversikkerhed. Du får viden om, hvordan du håndterer analyser, behovsafdækning, løsningsforslag og design af sikkerhedsløsninger.
-
Internet of Things (IoT)
Her lærer du om, hvordan man fra industriens side omfavner elektronikkens opkobling til internettet. Alt fra brødristeren i hjemmet til havvindmøller i Nordsøen.
-
Kommunikation
Du får redskaber til at kommunikere og dokumentere i forhold til både interne og eksterne kunderelationer, fx præsentation af projekter.
-
Virksomheden
Her lærer du om innovation, projektledelse og forretningsforståelse, og egne professionelle og personlige kompetencer.
Valgfag
På 3. semester skal du vælge et valgfag. Alt efter hvilken fagretning du vælger på 3. semester, får du mulighed for at vælge et valgfag fra det aktuelle valgfagskatalog.
Praktik
Praktikopholdet på 4. semester foregår i en relevant virksomhed, hvor du kan afprøve det, du har lært på studiet.
KEA har en praktikkoordinator knyttet til alle studerende, der hjælper dig med praktiske spørgsmål omkring den praktikplads, som du selv skal være med til at finde. Vi samarbejder med en række virksomheder, der gerne tager vores studerende i praktik, men du kan også selv finde en.
Afgangsprojekt
Uddannelsen afsluttes med et projekt, hvor du specialiserer dig inden for et bestemt emne. Du kan vælge at skrive dit afgangsprojekt i samarbejde med en virksomhed.
Mere information
Hvis du vil vide mere i detaljer om uddannelsen og fagene, kan du læse om det i studieordningen.
Video fra Åbent Hus
Se oplægget om uddannelsen IT-teknolog. Oplægget er en optagelse af vores livestream på Teams fra Åbent Hus d. 23. februar 2022.
Studieform
Undervisningen på uddannelsen er en blanding af klasseundervisning og projektarbejde.
Undervisningen foregår som en kombination af dialogbaseret klasseundervisning og projektarbejde, både individuelt og i grupper.
Vi arbejder med tværfaglige problemstillinger og altid med et anvendelsesorienteret udgangspunkt.
Hvad kræver det at gå på KEA?
En uddannelse er mere end bare at møde op til og deltage i undervisningen. Studieaktivitetsmodellen viser dig, hvad der som minimum forventes af dig som studerende på KEA.
Uddannelserne på KEA er fuldtidsuddannelser, hvilket betyder, at du skal regne med i snit at bruge ca. 43 timer om ugen på din uddannelse. Den tid er delt op i forskellige aktiviteter, som fx undervisning og forberedelse.
Læs mere om studieaktivitetsmodellen
På denne side kan du også få tips til at planlægge din tid, mens du studerer på KEA.
Samarbejde med erhvervslivet
Undervejs i dit studieforløb har du kontakt til erhvervslivet i form af deltagelse på messer, projektarbejde og gæsteforelæsninger. Du kan også vælge at skrive afsluttende projekt i samarbejde med en virksomhed.
Desuden skal du også i praktik hos en virksomhed, hvor du afprøver dine færdigheder i praksis.
KEA ER EN LEGEPLADS, ET FÆLLESSKAB OG MASSER AF ANSVAR
Du har uendeligt mange muligheder som studerende på KEA.
Værksteder med alt fra CNC-fræsere over de vildeste 3D printere til overflod af digitalt isenkram. Vi har nordens største materialebibliotek. Vi har hyggekroge, bibliotek, møderum, tagterrasser, cafeer og barer.
På KEA er der en ny udfordring rundt om hvert eneste hjørne.
Vi håber, du vil bruge løs af alle mulighederne for kreativitet, fordybelse, udvikling og samvær
Nyheder fra uddannelsen
Karriere og fremtid
Som færdiguddannet IT-teknolog vil du kunne få job i alle virksomheder, der anvender IT.
Du vil kunne arbejde inden for så forskellige områder som: Udvikling, produktion, design, indkøb, installation af udstyr, træning af brugere, service, rådgivning, support, dokumentation og salg.
Du kan fx få job som:
- IT-planlægger
- Netværksadministrator
- Systemadministrator
- IoT-systemudvikler
- IT-udvikler
- IT-konsulent
- IT-sikkerhedskonsulent
- Systemsupporter
- Netværkskonsulent
- IT-medarbejder
- IT indkøber
- Projektansvarlig
- Projektdeltager
Løn og ledighed
Du kan finde information omkring løn og ledighedstal for nyuddannede fra IT-teknolog på UDDANNELSESZOOM.DK.
Uddannelseszoom har også mange andre interessante informationer omkring uddannelsen og jobmulighederne, og du kan sammenligne uddannelsen med andre uddannelser.
Kortet viser, hvor på Sjælland, du kan læse videre.
Læs videre
Som it-teknolog kan du tage en top up-uddannelse, der varer halvandet år, så du får en professionsbachelor (PBA). Du kan tage top up-uddannelser flere steder på Sjælland - på KEA eller hos andre erhvervsakademier.
Produktudvikling og teknisk integration
IT-sikkerhed
PBA Innovation og Entrepreneurship
- Læs mere på ug.dk
- Læs på CPH Business
- Læs på Zealand
Du kan kontakte studie- og karrierevejlederen, hvis du ønsker vejledning omkring opbygningen af det danske uddannelsessystem og omkring generelle muligheder for videre- og efteruddannelse.
Adgangskrav
Vil du søge ind på IT-teknolog, skal du opfylde vores adgangskrav. Du kan læse nærmere om, hvilke krav der er i punkterne nedenfor.
ADGANGSKRAV FOR OPTAGELSE PÅ KEA
-
Adgang via gymnasial eksamen
Du skal have bestået Matematik C og Engelsk B, eller have engelskkundskaber svarende til Engelsk B, for at kunne søge ind på uddannelsen, hvis du kommer fra en gymnasial uddannelse.
Specifikke adgangskrav: Matematik C
Lokale adgangskrav: Engelsk B eller kundskaber svarende til Engelsk BLæs mere om kravene til engelsk på nogle af KEAs danske uddannelser.
-
Adgang via relevant erhvervsuddannelse
Hvis du har en af følgende erhvervsuddannelser og har bestået Engelsk B, eller har engelskkundskaber svarende til Engelsk B, kan du komme ind på uddannelsen:
- Automatik- og procesuddannelsen (med specialer eller trin 2)
- Data- og kommunikationsuddannelsen (med specialer eller trin 2)
- Elektronik- og svagstrømsuddannelsen
- Elektrikeruddannelsen (med specialer)
Lokale adgangskrav: Engelsk B eller kundskaber svarende til Engelsk B
Læs mere om kravene til engelsk på nogle af KEAs danske uddannelser.
-
Adgang via 3-årig erhvervsuddannelse
Hvis du har fuldført en erhvervsuddannelse med en normeret varighed på 3 år eller mere (som ikke er nævnt på listen ovenfor), skal du have bestået Engelsk C og Matematik C for at kunne søge ind på uddannelsen.
Bemærk, at KEA har et lokalt adgangskrav, der er højere end Engelsk C, se mere nedenfor.Specifikke adgangskrav: Engelsk C og Matematik C
Lokale adgangskrav: Engelsk B eller kundskaber svarende til Engelsk BLæs mere om kravene til engelsk på nogle af KEAs danske uddannelser.
-
Anden adgang
Hvis du har taget adgangseksamen til ingeniøruddannelsen, og har bestået Engelsk B, eller har engelskkundskaber på samme niveau, kan du søge ind på uddannelsen.
Lokale adgangskrav: Engelsk B eller kundskaber svarende til Engelsk B
Læs mere om kravene til engelsk på nogle af KEAs danske uddannelser.
-
Optagelse med særlig tilladelse
Hvis du ikke opfylder de formelle adgangskrav, kan du søge om optagelse med særlig tilladelse på baggrund af en individuel kompetencevurdering (IKV).
I en IKV vurderer KEA, om dine samlede kompetencer kan sidestilles med opfyldelse af de formelle adgangskrav til uddannelsen. Du skal dokumentere kompetencer, der kan sidestilles med opfyldelse af de formelle adgangskrav, og du skal dokumentere, at du opfylder de specifikke adgangskrav og det lokale krav om bestået engelsk B.
Hvis du ønsker at søge om optagelse med særlig tilladelse, skal du overholde følgende ansøgningsfrister:
- Sommeroptag: 15. marts kl. 12.00
Nedenfor kan du læse mere om ansøgningsprocessen samt finde ansøgningsskemaet til IKV:
Studiestart på uddannelsen
Der er studiestart på uddannelsen d. 22. august 2022.
Vær opmærksom på, at fra og med 2022 er der ikke vinteroptag på uddannelsen, og dermed er der kun studiestart i august fra 2022.
Optagelse
Hvis du vil søge ind på IT-teknolog, kan du læse mere om hvordan du ansøger og hvad processen er nedenfor.
KRITERIER FOR OPTAGELSE PÅ KEA
-
Sådan ansøger du
Sommeroptag
Uddannelsen er tilsluttet den Koordinerede Tilmelding (KOT). Du kan søge optagelse i enten kvote 1 eller kvote 2.
I kvote 1 bliver du optaget på baggrund af din adgangsgivende gymnasiale eksamen. Der er ansøgningsfrist d. 5. juli kl. 12.
I kvote 2 bliver du optaget på dine samlede kvalifikationer, herunder også en eventuel adgangsgivende erhvervsuddannelse. Der er ansøgningsfrist d. 15. marts kl. 12. Alle kvote 2-aktiviteter skal dokumenteres med relevante bilag. Du kan læse mere om de uddannelsesspecifikke kriterier for kvote 2 under "Kvote 2-kriterier".
Du skal søge elektronisk på www.optagelse.dk
Alle bilag til din ansøgning skal indsendes samtidig med ansøgningen og senest på dagen for ansøgningsfristen.
Optagelsesområdets nr.: 76010
-
Adgangskvotient
5,0 (2021)
-
Kvote 2-kriterier
Hvis du søger optagelse via kvote 2, bliver du optaget på dine samlede kvalifikationer, herunder også en eventuel adgangsgivende erhvervsuddannelse.
Ved kvote 2 lægges vægt på følgende yderligere kvalifikationer:
- Erhvervserfaring op til et år, dog mindst tre måneder, og med minimum 30 timer pr. uge - herunder også værnepligt og praktik. Praktikken må ikke være en del af den adgangsgivende uddannelse. Dokumentationen kan være ansættelseskontrakter, lønsedler eller ATP-udskrifter.
- Andre aktiviteter i minimum 3 måneder, som fx højskoleophold eller udlandsophold (ikke ferie). Frivilligt arbejde svarende til mindst 3 måneders fuldtidsbeskæftigelse kan også indgå i vurderingen. Dokumentationen kan være beviser, kontrakter, flybilletter, rejseplan, udtalelser m.v.
- Karaktergennemsnit fra den adgangsgivende gymnasiale uddannelse.
- Du skal ikke skrive en motiveret ansøgning. Det er dine dokumenterede aktiviteter, der tæller i kvote-2.
Alle kvote 2-aktiviteter skal dokumenteres med relevante bilag, når du søger ind på uddannelsen.
-
Ansøgningsfrist
Sommeroptag
Du kan søge ind fra 1. februar.
Fristen for kvote 1 er den 5. juli kl. 12.
Fristen for kvote 2 er den 15. marts kl. 12.
NB: Søger du optagelse med særlig tilladelse/IKV er ansøgningsfristen 15. marts kl. 12.
Alle ansøgere skal ansøge online på www.optagelse.dk. Alle bilag til din ansøgning skal indsendes samtidig med ansøgningen og senest på dagen for ansøgningsfristen.
-
Begrænsninger
Ansøgere, der har gennemført en kandidatuddannelse, kan kun optages på en erhvervsakademi- eller professionsbacheloruddannelse, hvis der er ledige pladser. Dette gælder, uanset om der er tale om en dansk eller en udenlandsk kandidatuddannelse.
Vil du vide mere?
Hvis du vil vide mere om, hvordan du søger ind, merit, overflytning til KEA m.m., så kan du blive klogere på Ansøgning og optagelse
Overvejer du at søge ind?
Vi holder altid åbent hus den sidste onsdag i februar og den første onsdag i november.
Kontakt
Har du spørgsmål til uddannelsens indhold, kan du kontakte vores studievejledere. Er dine spørgsmål af mere praktisk karakter omkring fx ansøgning og optagelse, så sidder KEA Optag klar til at hjælpe dig.
Spørgsmål om optagelse og ansøgning
Kontakt Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller ring på 46 46 07 00.
Du kan ringe mandag-fredag kl. 10-12.
Spørgsmål om studievalg, studieforløb og karrierevalg
Kontakt uddannelsens studie- og karrierevejleder:

Få svar i vores FAQ
Hvis du har generelle spørgsmål om at læse på KEA, kan du måske finde svar i vores FAQ. Der findes svar på de mest stillede spørgsmål om ansøgningsfrist, optagelse, studieforløb m.m.
Praktisk information
Her har vi samlet en masse praktiske informationer om IT-teknolog.
Praktisk info om uddannelsen
-
Sprog
Uddannelsen udbydes på dansk. En del af uddannelsesmaterialet vil være på engelsk.
-
Studiested
Undervisningen på uddannelsen foregår på:
Lygten 16
2400 København NV -
Studiestart
Der er studiestart på uddannelsen i januar og august.
Du kan altid finde den præcise dato under Studiestart på uddannelsen.
-
Økonomi
Uddannelsen er SU-berettiget.
-
Udgifter
Du skal forvente udgifter til undervisningsbøger. Derudover skal du medbringe egen computer, der understøtter 5GHz (802.11a), for at undgå problemer med KEAs netværk. Du skal have Office 2010 eller nyere installeret på din computer.
-
Studieordning
Download gældende studieordning
Download tillæg til studieordning
Download den nationale del af studieordningen
Se tidligere studieordninger
Du kan finde tidligere studieordninger i vores arkiv over studieordninger
-
Diploma Supplement
KEA udsteder automatisk Diploma Supplement som tillæg til eksamensbeviset for alle afsluttede uddannelser fra KEA.
Diploma Supplement er et engelsksproget tillæg til eksamensbeviser for videregående uddannelser.
Diploma Supplementet skal fremme den internationale mobilitet og uddannelsernes gennemsigtighed ved at give færdiguddannede fyldestgørende dokumentation for den uddannelse, de har gennemgået, herunder oplysninger om indhold, omfang, niveau og erhvervsmæssige sigte.
Desuden indeholder Diploma Supplement en beskrivelse af KEA og det danske uddannelsessystem.
-
Ordensregler
KEA har et sæt overordnede regler for adfærd, som gælder for alle.