Skal du starte på et af vores fagmoduler, har du mulighed for at se vores studieforberedende videoer, så du er godt klædt på til din efteruddannelse.
Studieforberedende videoer
I vores studieforberedende videoer fortæller studievejleder Joan Nielsson Mathiasen om studieteknik, opgaveskrivning og eksamensteknik.
Har du spørgsmål til indholdet i videoerne, kan du kontakte Joan på jonm@kea.dk.
Studieteknik
Når du påbegynder en længerevarende uddannelse, har du naturligvis en forventning om at kunne gennemføre den. Mange er imidlertid usikre på, hvordan studiet skal gribes an – måske er det længe siden, du sidst har haft en lærebog i hånden, eller måske er du usikker på, hvordan du skal få studier, arbejde og familieliv til at spille sammen.
Der findes en række enkle værktøjer og teknikker, som kan hjælpe dig i planlægningen og gennemførelsen af dit studie.
I denne video om studieteknik vil du blive præsenteret for en række praktisk anvendelige teknikker. De kan hjælpe dig til at udnytte din studietid effektivt og sikre, at du hurtigt kan genopfriske indlært stof.
Opgaveskrivning
Når du er startet på en videregående efteruddannelse er en del af uddannelsens indhold, at du skal til at skrive opgaver igen.
Det kan være svært at komme i gang og tro på, at du kan, hvis det er mange år siden, du sidst har skrevet den slags opgaver. Det kan også være, at du aldrig har prøvet at skrive sådan en opgave.
Hvis du har en erhvervsuddannelse, kan det være meget svært at skulle skrive en opgave, der skal være akademisk.
Men de fleste kan lære at skrive en opgave. Det handler rigtig meget om teknik og om at forstå baggrundene for at der skal skrives på en bestem måde.
Der findes en række enkle værktøjer og teknikker, som kan hjælpe dig i din opgaveskrivning.
I videoen om opgaveskrivning vil du blive præsenteret for, hvordan du strukturerer en opgave og hvordan du kommer i gang med at skrive.
Eksamensteknik
Når du er startet på en videregående efteruddannelse er en del af uddannelsen, at hvert fagmodul afsluttes med en eksamen, enten mundtlig eller skriftlig.
For nogle er det at gå til eksamen forbundet med dårlige oplevelser og stress eller også er det bare mange år siden du sidst har været til en eksamen. Du er måske bekymret for:
- Hvordan skal du forberede dig?
- Hvor meget skal du studere inden?
- Skal du holde et oplæg først, når du kommer ind til den mundtlige eksamen?
- Er du normalt meget nervøs til en eksamen?
- Går den sorte klap ned?
- Osv.
Det kan være svært at komme i gang med at forberede sig til eksamenen. Det kan også være, at det, at du skal til eksamen, fylder alt for meget for dig.
Der er nogle gode råd, du kan bruge, som måske kan hjælpe dig både med din forberedelse til eksamen men også under selve eksamenen hvad enten den er mundtlig eller skriftlig.
I videoen om eksamensteknik vil du blive præsenteret for, hvordan du kan forberede dig på en eksamen og hvordan du kan gå til eksamen.