Bliv ekspert i at rådgive om bæredygtige beslutninger, der gør Danmarks industri og bygninger mere energieffektive

Både i Danmark og resten af verden er der stigende fokus på at mindske vores energiforbrug. Hvis du vil være med til at udvikle energirigtige helhedsløsninger til både kommune og erhvervsliv, så er Energiteknolog en uddannelse for dig. Du bliver en nøglespiller, når Danmark skal nå sine energi- og klimamål i 2050.

Som energiteknolog bliver du den, der identificerer kundernes energitab og CO2-udslip og sørger for, at det reduceres. Både som rådgiver og projektleder på løsningerne. 

Du vil blive efterspurgt, fordi alle beslutningstagerne – lige fra husejeren over direktørerne i både små og større virksomheder og hele vejen op til byråd og folketing – vil tage imod dig med åbne arme, fordi du kan sørge for, at deres tab og CO2 udledning identificeres og mindskes.

Helt konkret får du færdigheder i at energieffektivisere bygningers klimaskærme, ventilationsanlæg, el- og VVS-installationer, centralvarmeanlæg, omlægge energiforsyningen til varmepumper, sol- og vindenergi samt energilagring.

Du identificerer problemerne med udslip af drivhusgasser fra bygninger, industriprocesser samt transport og landbrug. Herefter finder du løsninger, rådgiver om dem og kan være entrepriseleder på udførelsen.

Når projektet er vel udført, er energiteknologen den, der tilbyder at holde øje med besparelsen fremover ved hjælp af en samarbejdskontrakt.