Studieform
Undervisningen på uddannelsen foregår både som klasseundervisning og som gruppearbejde i og uden for labs, hvor du med dine medstuderende skal løse opgaver og projekter baseret på konkrete cases fra automationsbranchen.
I starten af et semester er undervisningen primært bygget op omkring klasseundervisning. Undervisningen foregår i mindre hold og ikke i store forelæsningssale, så det er nemt at spørge underviserne til råds og få hjælp, hvis programmeringen driller. Undervisningen er en stærk kobling mellem teori og praksis, og der er fokus på at arbejde med læringen hands-on i det praktiske arbejde med PLC’er, robotter og det øvrige udstyr.
Undervejs igennem et semester bliver undervisningen afløst af vejlederbaseret undervisning i forbindelse med udlevering af projektopgaverne. I projektopgaverne er det vigtigt, at du bruger dine projektledelsesværktøjer til at planlægge og styre projektet så godt som muligt i mål. Det kræver, at du både kan yde en selvstændig indsats, samtidig med at du kan samarbejde med dine medstuderende.
Projektsamarbejdet træner dig til at kunne deltage i den form for samarbejde, der er krævet af dig som færdiguddannet automationsteknolog.
Dit vigtigste værktøj igennem hele studiet er din computer. Se computerkrav nederst på siden under Praktisk information / Udgifter.
Ekskursioner og studieture
På uddannelsen arrangerer vi ekskursion til automatikmessen i Brøndby, der foregår hvert andet år, samt studietur til den store automationsmesse Hannover-messen, som forløber hvert forår. Her er der mulighed for at se den nyeste udvikling inden for automationsbranchen og netværke med både danske og internationale virksomheder i branchen.
Transport, kost og logi i forbindelse med studieturen til Hannover er med egenbetaling. Vi opfordrer til at søge sponsorater i god tid og på anden vis indhente tilbud på transport og overnatning samlet i klassen. Tidligere studerende har været gode til at arbejde sammen om dette, så egenbetalingen har været minimal.
Hvad kræver det at gå på KEA?
Du skal regne med i snit at bruge ca. 43 timer om ugen på din uddannelse. Den tid er delt op i forskellige aktiviteter, som fx undervisning og forberedelse.
Studieaktivitetsmodellen viser dig, hvad der som minimum forventes af dig som studerende på KEA.
Bliv klogere på studieaktivitet
Samarbejde med erhvervslivet
På uddannelsen er der et tæt samarbejde med erhvervslivet. Vi benytter os jævnligt at oplægsholdere fra branchen; fx robotleverandører og andre, der fortæller om den nyeste teknologiske udvikling i branchen.
Vi tager også på virksomhedsbesøg og ser og hører om, hvordan virksomhederne arbejder med automation, hvordan deres anlæg fungerer osv. Vi har tidligere været på besøg hos blandt andre Chr. Hansen, NNE, Grafisk Maskinfabrik og Poul Johansen Maskiner (PJM) - for bare at nævne nogen eksempler.