Vil du arbejde med design i et bredere perspektiv?


Design & Business
Top up (professionsbachelor) Download studieordningen
1½ år (90 ECTS) Ansøgning 15.3Bacheloruddannelsen i Design & Business er en top-up-uddannelse på halvandet år rettet mod forskellige brancher indenfor mode, livsstil og kommunikation.
I løbet af tre intense semestre lærer du at tilrettelægge, lede og udføre komplekse, analytiske og kreative opgaver med relevant praksis og teori. Grundlæggende for alle specialeretningerne er fagene design, business, sociologi, vidensproduktion og metode.
Du skal i praktik i en virksomhed for at afprøve dine færdigheder i praksis og få brugbare erfaringer fra arbejdslivet. Som en rød tråd igennem hele dit studieforløb vil du koncept- og/eller produktudvikle i samarbejde med virksomheder.
Det bedste ved studiet er, at vi altid arbejder med projekter koblet op på det rigtige erhvervsliv og virksomheder.
Det skaber en masse erfaring og netværk, som i mit tilfælde har givet mig gode kontakter og et job.
Specialer
Som studerende på Design & Business skal du vælge en retning, som du ønsker at specialisere dig indenfor. Du kan vælge mellem både dansksprogede og internationale specialeretninger.
fire specialer
På den danske uddannelse er der fire specialer. Du kan læse mere om, hvad de forskellige specialer indeholder nedenfor.
-
Sustainable Fashion Tech
- Fashion Design & bæredygtighed
- Teknologi & innovation
- Kommunikation og materialeforståelse.
Interesserer du dig for mode, bæredygtighed og de sidste nye teknologier? Vil du være med til at transformere branchen til en ansvarlig fremtid? Er du modebranchens ‘changemaker’, der designer og udvikler koncepter og produkter, som påvirker vores klima og klode i en positiv retning? Så skal du studere Sustainable Fashion Tech på KEA.
For fremtidens modedesigner vil ansvarlighed, bæredygtighed og være et udgangspunkt, når der skabes designkoncepter og -produkter. Nye digitale teknologier er en del af modebranchens udviklingspotentiale og vil i fremtiden være med til at sikre en stærk og bæredygtig modeindustri.
Mode- og livstilsbranchen har brug for nye profiler med design-, teknologi- og kommunikationskompetencer. De kompetencer kan du opnå på studieretningen Sustainable Fashion Tech.
Du klædes på til at imødekomme nutidige og fremtidige behov i tæt dialog med virksomheder og bruger. Gennem undervisning, research og samarbejder med virksomheder og organisationer styrkes du som studerende på Sustainable Fashion Tech i at arbejde eksperimenterende og nyskabende i spændet mellem tradition og innovation i modebranchen. Der inddrages håndværksteknikker, nye teknologier og digitale 3D værktøjer, som alle åbner for en re-tænkning af produktionsformer og som definerer fremtidige designløsninger og -processer.
På specialet undersøges, hvordan kommunikation kan være med til at formidle kvalitetssikring af produktet og skabe storytelling omkring værdi, proces og holdbarhed. Relevante medier som fashion films, fotos, events m.fl. afsøges og anvendes i formidlingen.
-
Fashion Management
- International business
- Supply chain management
- Corporate social responsibility
Fashion Management er et tværfagligt speciale inden for design og business med fokus på virksomhedsstrategi, corporate social responsibility og internationalisering.
Formålet med Fashion Management er at sikre modevirksomheders kommercielle succes ved at arbejde innovativt og gå i dybden med hele værdikæden. Derudover får du et solidt fundament af viden inden for bæredygtighed i modebranchen, herunder FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling og Corporate Social Responsibility.
Studieretningen Fashion Management dækker centrale emner inden for
- Brand Management
- Corporate Social Responsibility
- Design Management
- Product Management og materialeteknologi
- Supply Chain Management og logistik
- Fashion Marketing og kommunikation
- International handel
- Virksomhedsøkonomi
Du kommer til at arbejde med aktuelle forretningsrelevante tematikker, udføre markedsundersøgelser og undersøge afsætningsmulighederne, samt udvikle nye tiltag for virksomheder.
Som studerende på studieretningen Fashion Management udvikler du kompetencer til at samarbejde med forskellige interessenter, både internt og eksternt og på tværs af landegrænser. I løbet af uddannelsen lærer du at facilitere, implementere og gentænke virksomheders eller organisationers værdiskabelse, herunder at tilføre værdi til den tredobbelte bundlinje. Du bliver med andre ord i stand til – både praktisk og teoretisk – at integrere komplekse problemstillinger i et professionelt arbejdsliv i mode- og livsstilsbranchen.
Den viden, du erhverver dig, sætter dig i stand til at vurdere markedsforhold og udvikle kommercielle virksomhedskoncepter. Du vil kunne identificere og vurdere potentielle partnerskaber i værdikæden samt kvalitetsvurdere og foreslå anvendelse af alternative og bæredygtige materialer.
Du bliver i stand til at vurdere den økonomiske udvikling på nøglemarkeder og tilpasse marketing i overensstemmelse hermed under anvendelse af relevante IT-værktøjer og styringssystemer. Du vil kunne formidle praksisnære problemstillinger og løsninger til samarbejdspartnere og brugere samt anvende forskellige forhandlingsteknikker.
Efter endt uddannelse vil du være i stand til at indgå i eksisterende arbejdsgange, eller implementere nye, bæredygtige og kommercielle muligheder i en virksomhed eller organisation inden for mode- og livsstilsbranchen.
-
Brand design
- Strategi
- Brand management
- Konceptudvikling
En brand designer arbejder strategisk og kreativt med at udvikle brand strategi baseret på analyser og brugerindsigter.
På specialet Brand Design lærer du at udfordre, udvikle og designe nye brands. Vi arbejder altid ud fra at identificere, analysere, udvikle og eksekvere brandstrategien.
Derudover har vi fokus på, hvordan man aktiverer brandet, både strategisk og kreativt.
Som Brand Design studerende er du med hele vejen fra research af marked og målgruppe til test af den kreative idé og til færdige konceptløsninger.
Vi lægger stor vægt på samarbejde med erhvervslivet, og derfor tager alle vores projekter afsæt i en virkelig problemstilling i samarbejde med en relevant virksomhed.
Du får færdigheder i at anvende analyseredskaber til at identificere relationer mellem brand og kunde, samt identificere tendenser, analysere og præsentere data.
Når du er færdiguddannet, vil du typisk arbejde i virksomheder eller bureauer, som beskæftiger sig med branding, kommunikation og marketing. Fra projektleder til grafisk designer.
Færdiguddannede brand designere sidder i dag i stillinger som:
- Brand designer / Manager
- Projektleder
- Marketing Manager / Coordinator
- Grafisk designer / Design Assistant
- AD / AD-assistent
- Kreativ
- Social Media & Web Content Manager
Brand Design kan du også tage på den internationale Design & Business-uddannelse.
-
Communication Design & Media
- Storytelling
- Konceptuel kommunikation
- Kampagner
En communication designer har krydskompetencer indenfor retorik, visuelt design, strategi og medieforståelse - til et jobmarked, som efterspørger særlig forståelse for den dynamik, der karakteriserer mediebilledet i dag.
Som Communication Design-studerende lærer du at arbejde professionelt med markedsorienteret og tidssvarende visuel, skriftlig og digital kommunikation ud fra en holistisk tilgang til design af kommunikation og proces.
Specialet dækker kerneområderne visuel kommunikation, strategi, retorik og medie og procesforståelse. Vi tager udgangspunkt i storytelling, konceptuel kommunikation samt kampagne- og cross media-løsninger.
Opgaver løses individuelt og i grupper. Vi arbejder helhedsorienteret omkring proces og metodeforståelse ofte i tæt samarbejde med erhvervslivet. I undervisningen udvikler de studerende cases til den virkelige verden og skaber kommunikationsprodukter på baggrund af strategi og relevant teori.
Du vil få viden om
- Trendteori
- Antropologisk metode
- Journalistiske metoder
- Kulturforståelse og idehistorie
- Designteori og semiotik
- Argumentationsstrategi
- Fremtidsanalyse
- Innovationsprocesser
- Teknologi
- Medier og formidling
- Retorik
Denne viden giver dig færdigheder til at kunne identificere og vurdere tendenser og fænomener i forhold til trend- og samfundsteori samt historisk kontekst. Du vil kunne anvende en antropologisk metode til indsamling af relevante data, udarbejde design briefs på baggrund af research og databearbejdning, formidle skriftligt, mundtligt og visuelt i forskellige medier. Desuden vil du kunne anvende innovative metoder til problemløsning, identificere potentiale for nye markeder og løsninger samt formidle komplekse faglige problemstillinger interpersonelt og interkulturelt.
Communication Design & Media kan du også tage på den internationale Design & Business-uddannelse.
International uddannelse
De to specialer Brand Design og Communication Design & Media udbydes både på dansk og engelsk.
Så hvis du har lyst til at blive en del af det internationale miljø på KEA og få studiekammerater fra hele verden, kan du vælge de engelsksprogede specialer Brand Design eller Communication Design & Media i stedet for de danske.
Læs mere om den internationale uddannelse i Design & Business
Studiets indhold og opbygning
På uddannelsen Design og Business' tre intense semestre lærer du at planlægge, lede og udføre komplekse, analytiske og kreative opgaver og anvende relevant teori i praksis.
Design & Business er en overbygningsuddannelse, som tager 1½ år, hvilket svarer til 90 ECTS.
Som en rød tråd igennem hele dit studieforløb har du tæt kontakt til virksomheder, som du koncept- og/eller produktudvikler i samarbejde med. Du skal også i praktik i en virksomhed, hvor du kan afprøve dine færdigheder i praksis og få relevant erfaring i den branche, du uddanner dig til. Således kan du styrke dit professionelle netværk og få en praksisnær erhvervserfaring allerede mens du er studerende på Design & Business.
I løbet af din uddannelse kommer du til at besøge både virksomheder og uddannelsesinstitutioner i ind- og udland – for eksempel i forbindelse med rejser, praktik og udvekslingsophold.
Praktik
Inden dit afsluttende bachelorprojekt skal du i 10 ugers praktik hos en virksomhed i Danmark eller udlandet. Praktikken giver dig mulighed for at afprøve dine færdigheder i praksis og få brugbare erfaringer med arbejdslivet. Dit praktikophold giver dig også mulighed for som studerende at grundlægge et netværk og opnå en praksisnær tilknytning til erhvervslivet.
Du kan vælge mellem forskellige måder at komme i praktik på:
- Arbejdspraktik
- International praktik
- Iværksætterpraktik
KEA har en praktikkoordinator knyttet til alle studerende, der hjælper dig med praktiske spørgsmål omkring den praktikplads, som du selv skal hjælpe med at finde. Der er aktuelt et stort udbud af praktikvirksomheder.
Mere information
Hvis du vil vide mere om uddannelsen og fagene, kan du blive klogere i studieordningen.
Studieform
Undervisningen på uddannelsen er for en stor del projektbaseret, og du vil både modtage klasseundervisning og vejlederbaseret undervisning.
Undervisningen på Design & Business er baseret på projekter, der giver et godt grundlag for at forstå praksis, og opgaver løses normalt i grupper.
Klasseundervisningen bliver gradvist afløst af vejlederbaseret undervisning. Projektopgaverne og især afgangsprojektet er selvstændige opgaver, som du løser på baggrund af den teori, du har lært. Så vidt muligt bygger projekterne på cases fra konkrete virksomheder. Undervejs får du gode råd og konstruktiv kritik.
Du skal være indstillet på at yde en selvstændig indsats og på at samarbejde med dine medstuderende. Undervisningsformen giver dig en erfaring, som du kan bruge til at løse både kendte og nye problemstillinger.
Hvad kræver det at gå på KEA?
En uddannelse er mere end bare at møde op til og deltage i undervisningen. Studieaktivitetsmodellen viser dig, hvad der som minimum forventes af dig som studerende på KEA.
Uddannelserne på KEA er fuldtidsuddannelser, hvilket betyder, at du skal regne med i snit at bruge ca. 43 timer om ugen på din uddannelse. Den tid er delt op i forskellige aktiviteter, som fx undervisning og forberedelse.
Læs mere om studieaktivitetsmodellen
På denne side kan du også få tips til at planlægge din tid, mens du studerer på KEA.
Samarbejde med erhvervslivet
På uddannelsen til Design & Business har du mulighed for at komme helt tæt på den branche, du skal arbejde i efter endt uddannelse. De projekter du kommer til at arbejde med på uddannelsen tager primært udgangspunkt i virksomhedscases.
Din praktiktid er en unik mulighed for at lære mere om den branche, du skal arbejde i efter endt uddannelse. Udover din praktiktid, har du også mulighed for at samarbejde med erhvervslivet i forbindelse med dit afsluttende projekt.
KEA ER EN LEGEPLADS, ET FÆLLESSKAB OG MASSER AF ANSVAR
Du har uendeligt mange muligheder som studerende på KEA.
Værksteder med alt fra CNC-fræsere over de vildeste 3D printere til overflod af digitalt isenkram. Vi har nordens største materialebibliotek. Vi har hyggekroge, bibliotek, møderum, tagterrasser, cafeer og barer.
På KEA er der en ny udfordring rundt om hvert eneste hjørne.
Vi håber, du vil bruge løs af alle mulighederne for kreativitet, fordybelse, udvikling og samvær
Nyheder fra uddannelsen
Karriere og fremtid
Som færdiguddannet fra Design og Business er du efterspurgt i erhvervslivet. Dine jobmuligheder afhænger af hvilket speciale du bliver optaget på.
Uddannelsen er meget efterspurgt i erhvervslivet. Du får gode muligheder hos både små og mellemstore virksomheder i mode eller livsstilsbranchen, såvel som hos de store producenter.
Med en professionsbachelor i Design & Business er du også klædt godt på til at starte selvstændig virksomhed.
Typiske jobtitler
Nedenfor kan du se de typiske jobtitler efter endt uddannelse baseret på specialeretning.
-
Sustainable Fashion Tech
Har du valgt studieretningen Sustainable Fashion Tech, vil du typisk finde arbejde som fx:
- Designer eller designassistent indenfor beklædning
- Designer eller designassistent indenfor accessories
- Selvstændig designer, konsulent eller formidler
- Selvstændig iværksætter
-
Fashion Management
Har du valgt studieretningen Fashion Management, vil du typisk finde arbejde som fx:
- Purchaser indenfor mode og livsstilsbranchen
- Bæredygtig purchaser
- Konsulent i virksomheder til håndtering af kommunikation og bæredygtighed
- Selvstændig iværksætter
-
Brand Design
Har du valgt studieretningen Brand Design, vil du typisk finde arbejde som fx:
- Marketingkoordinator
- PR koordinator
- Web og PR koordinator
- Kommunikationsmedarbejder
- Projektleder
- Konceptudvikler
- Trade marketing koordinator
- Eventkoordinator
- Strategisk planner
- Media planner
- AD assistent
- Idéudvikler
- Selvstændig iværksætter
-
Communication Design & Media
Har du valgt studieretningen Communication Design & Media, vil du typisk finde arbejde som fx:
- Visuel og skriftlig kommunikationsmedarbejder
- PR-medarbejder
- Mediestrategisk medarbejder (skriftligt, visuelt og digitalt)
- Medie konsulent
- Visuel og skriftlig content director (på eksempelvis sociale medier)
- Trend researcher / forecaster
- Tekstforfatter / Skribent
- Corporate blogger
- Kommunikationsmedarbejder
- PR-medarbejder
- Tekstforfatter / Skribent
- Mediestrategisk medarbejder
- Selvstændig iværksætter
Løn og ledighed
Du kan finde information omkring løn og ledighedstal for nyuddannede fra Design og Business på UDDANNELSESZOOM.DK.
Uddannelseszoom har også mange andre interessante informationer omkring uddannelsen og jobmulighederne, og du kan sammenligne uddannelsen med andre uddannelser.
Adgangskrav
Vil du søge ind på Design og Business, skal du opfylde vores adgangskrav. Du kan læse nærmere om, hvilke krav der er i punkterne nedenfor.
ADGANGSKRAV FOR OPTAGELSE PÅ KEA
-
Adgang via erhvervsakademiuddannelse
Hvis du har en af følgende erhvervsakademiuddannelser, kan du søge ind på uddannelsen:
- Designteknolog
- Entreprenørskab & Design
- E-designer
- Handelsøkonom
- Markedsføringsøkonom
- Multimediedesigner
- Produktionsteknolog
- Serviceøkonom
Du skal desuden bestå optagelsesprøven for at komme ind på uddannelsen. Det er resultatet af din optagelsesprøve, der er afgørende for, om du bliver tilbudt optagelse på uddannelsen.
-
Optagelse med særlig tilladelse
Hvis du ikke opfylder de formelle adgangskrav, kan du søge om optagelse med særlig tilladelse på baggrund af en individuel kompetencevurdering (IKV).
I en IKV vurderer KEA, om dine samlede kompetencer kan sidestilles med opfyldelse af de formelle adgangskrav til uddannelsen. Du skal dokumentere kompetencer, der kan sidestilles med opfyldelse af de formelle adgangskrav.
Hvis du ønsker at søge om optagelse med særlig tilladelse, skal du overholde følgende ansøgningsfrister:
- Sommeroptag: 15. marts kl. 12.00
Nedenfor kan du læse mere om ansøgningsprocessen samt finde ansøgningsskemaet til IKV:
Studiestart på uddannelsen
Der er studiestart på uddannelsen d. 23. august 2021.
Optagelse
Hvis du vil søge ind på Design og Business, kan du læse mere om hvordan du ansøger og hvad processen er nedenfor.
KRITERIER FOR OPTAGELSE PÅ KEA
-
Sådan ansøger du
Ansøgningsfristen er 15. marts kl. 12.00. Du skal søge via ansøgningsskemaet længere nede på siden.
Alle, der opfylder adgangsbetingelserne, skal deltage i en optagelsesprøve.
Optagelsesprøven skal løses online. Prøven består af forskellige opgaver, og din løsning af optagelsesprøven skal vise din kreativitet og innovationsevne samt evne til at arbejde ud fra et givent inspirationsmateriale.
Når du returnerer prøven til os, skal du samtidig vælge hvilke(n) specialeretning(er) du søger optagelse på, så det er en god idé, at sætte dig grundigt ind i de forskellige specialeretninger allerede nu.
Du får endeligt svar på din ansøgning og optagelsesprøve d. 9. juli.
Bemærk: Linket til ansøgningsskemaet er kun aktivt, når der er åbent for ansøgning.
-
Optagelsesprøve
Optagelsesprøven skal løses online.
Prøven består af forskellige opgaver, og din løsning af optagelsesprøven skal vise din kreativitet og innovationsevne samt evne til at arbejde ud fra et givent inspirationsmateriale.
Læs mere om optagelsesprøven og optagelsesprocessen
Vigtige datoer
15. marts 2021 kl. 12: Deadline for ansøgning om optagelse på kea.dk
Marts/April 2021: Du skal tage vores optagelsesprøve via WISEflow. Du får adgang til optagelsesprøven d. 26. marts kl. 12 og du skal aflevere din besvarelse senest d. 6. april kl. 12.
9. juli 2021: Du får svar på, om du er optaget.
-
Ansøgningsfrist
Du kan søge ind fra 1. februar.
Ansøgningsfristen er den 15. marts kl. 12.00.
Husk at du skal bestå optagelsesprøven for at kunne komme ind på uddannelsen.
Alle ansøgere skal ansøge direkte hos KEA.
-
Adgangskvotient
Ingen adgangskvotient.
Det er resultatet af din optagelsesprøve, der er afgørende for, om du bliver tilbudt optagelse på uddannelsen
-
Overførsel
Du kan efter, at du har gennemført 1. studieår søge om overførsel fra en anden uddannelsesinstitution ved at udfylde og indsende dette skema.
Du kan læse mere om overflytning på siden om Ansøgning og optagelse
-
Begrænsninger
Ansøgere, der har gennemført en kandidatuddannelse, kan kun optages på en erhvervsakademi- eller professionsbacheloruddannelse, hvis der er ledige pladser. Dette gælder, uanset om der er tale om en dansk eller en udenlandsk kandidatuddannelse.
Vil du vide mere?
Hvis du vil vide mere om, hvordan du søger ind, merit, overflytning til KEA m.m., så kan du blive klogere på Ansøgning og optagelse
Overvejer du at søge ind?
Vi holder altid Åbent hus den sidste onsdag i februar og den første onsdag i november.
Kontakt
Har du spørgsmål til uddannelsens indhold, kan du kontakte vores studievejledere. Er dine spørgsmål af mere praktisk karakter omkring fx ansøgning og optagelse, så sidder KEA Optag klar til at hjælpe dig.
Spørgsmål om optagelse og ansøgning
Kontakt Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller ring på 46 46 07 00.
Du kan ringe mandag-fredag kl. 10-13.
Spørgsmål om studievalg, studieforløb og karrierevalg
Kontakt uddannelsens studie- og karrierevejleder:

Telefontid mandag og torsdag kl. 9-11

Telefontid tirsdag og fredag kl. 9-11
Få svar i vores FAQ
Hvis du har generelle spørgsmål om at læse på KEA, kan du måske finde svar i vores FAQ. Der findes svar på de mest stillede spørgsmål om ansøgningsfrist, optagelse, studieforløb m.m.
Praktisk information
Her har vi samlet en masse praktiske informationer om Design og Business
Praktisk info om uddannelsen
-
Sprog
Uddannelsen udbydes på dansk. Du skal dog være forberedt på, at noget af undervisningen samt undervisningsmaterialer kan være på engelsk. Vejledning kan også foregå på engelsk.
De to specialer Brand Design og Communication Design & Media udbydes både på dansk og engelsk. Du kan læse mere om specialerne og den internationale uddannelse på BA in Design & Business.
-
Studiested
Undervisningen på uddannelsen foregår på:
Campus Guldbergsgade
Guldbergsgade 29N
2200 København N -
Studiestart
Der er studiestart på uddannelsen i august.
Du kan altid finde den præcise dato under Studiestart på uddannelsen.
-
Økonomi
Uddannelsen er SU-berettiget
-
Udgifter
Udgifter til materialer og bøger afhænger af den valgte specialeretning, men du skal regne med ca. 4.500 kr. over 1½ år.
På 5. semester er der på nogle specialeretninger en studietur som, alt afhængig af destination, ligger på ca. 3.000-4.500 kr.
Derudover skal du anskaffe dig en bærbar computer med Adobe CS6 og Office pakken.
-
Studieordning
Download gældende studieordning
Download tillæg til studieordning
Se tidligere studieordninger
Du kan finde tidligere studieordninger i vores arkiv over studieordninger
-
Ordensregler
KEA har et sæt overordnede regler for adfærd, som gælder for alle.
-
Diploma Supplement
KEA udsteder automatisk Diploma Supplement som tillæg til eksamensbeviset for alle afsluttede uddannelser fra KEA.
Diploma Supplement er et engelsksproget tillæg til eksamensbeviser for videregående uddannelser.
Diploma Supplementet skal fremme den internationale mobilitet og uddannelsernes gennemsigtighed ved at give færdiguddannede fyldestgørende dokumentation for den uddannelse, de har gennemgået, herunder oplysninger om indhold, omfang, niveau og erhvervsmæssige sigte.
Desuden indeholder Diploma Supplement en beskrivelse af KEA og det danske uddannelsessystem.