Studieform
Undervisningen på uddannelsen giver dig en bred værktøjskasse, der rummer de basisværktøjer, du skal brug på vejen fra idé til færdigt koncept/event/produkt.
Entreprenørskab og Design-uddannelsen er problemløsende, projektorienteret, erhvervsrettet og virkelighedsnær. Vi ønsker at konfrontere dig som studerende med virkeligheden.
Praksis- og problemorienteret betyder for os, at vi laver projekter, der tager udgangspunkt i rigtige cases, som ofte er i samarbejde med virksomheder, der har konkrete problemstillinger, der skal løses.
Det betyder også, at vi opfordrer dig som studerende til at indgå samarbejder med virksomheder og iværksættere. Dette foregår gennem praktikken, praktiske øvelser og projektarbejde, hvor du som studerende opnår en individuel og erfaringsbaseret læring gennem 'learning by doing.'
Entreprenørskab og Design-uddannelsen indeholder ofte gruppearbejde som arbejdsform i projektforløbene. Formålet er at træne dine samarbejdskompetencer, afspejle den faglige praksis og at lære at arbejde i et format, der er relevant på et tværfagligt studie som Entreprenørskab og Design.
På Entreprenørskab og Design, undervises der ofte som et samlet stort hold, som inddeles i grupper. Vi benytter os af forskellige måder at sammensætte grupper på i de forskellige projekter. Gruppernes sammensætning afhænger dels af, hvornår på studiet, projektet er placeret, dels af hvilken type, det er. Særligt i starten af uddannelsen sammensætter vi grupper ud fra den enkeltes "Creative Problem Solving Profile", som vi bruger til at styrke gruppernes samarbejdskompetencer og professionelle tilgang til problemløsning.
Hvad kræver det at gå på KEA?
Du skal regne med i snit at bruge ca. 43 timer om ugen på din uddannelse. Den tid er delt op i forskellige aktiviteter, som fx undervisning og forberedelse.
Studieaktivitetsmodellen viser dig, hvad der som minimum forventes af dig som studerende på KEA.
Bliv klogere på studieaktivitet
Samarbejde med erhvervslivet
På uddannelsen i Entreprenørskab og Design har du mulighed for at komme helt tæt på den branche, du skal arbejde i efter endt uddannelse.
I selve undervisningen kommer du tæt på virksomheder, da flere projekter bliver koblet op på virksomhedssamarbejder med problemstillinger, man løser for en rigtig kunde. Derudover kobles al teori med praksisnære eksempler fra erhvervslivet. De virksomheder uddannelsen samarbejder med kommer fra vidt forskellige brancher og har aldrig den samme problemstilling. Du vil derfor opleve en stor diversitet i opgaverne og hvordan disse skal løses.
Udover projekterne i undervisningen og din praktiktid har du også mulighed for at samarbejde med erhvervslivet i forbindelse med dit afsluttende projekt.
På uddannelsen har de studerende fx arbejdet sammen med:
- Tim Vladimirs Køkken
I størstedelen af et semester skulle de studerende lave et nyt koncept til nytårsmenuen (take away). De skulle gentænke alt fra målgruppe til emballage.
- 48 timers festival
De studerende skulle lave en række fyrtårne, som blev placeret på udvalgte steder i forbindelse med 48 timers festivalen, som finder sted på Nørrebro. De studerende skulle i grupper udvikle, bygge og opstille fyrtårnene, som både bruges til at gøre opmærksom på festivalen inden og er aktive under festivalen.