Studerende fra e-design har skabt 10 involverende installationer til dette års 48 Timer Festival på Nørrebro.

 

Kultur behøver ikke kun være noget, man køber billet og vælger stå- eller siddeplads til.

Målet med 48 Timer Festival er, at besøgende skal gå på opdagelse, mødes og få nye oplevelser med kvarteret, som er meget mere end bander og barer.

48 timer Festival blev afholdt for første gang i 2011 og er en tilbagevendende begivenhed over en weekend i april. Festivalens indhold er skabt af lokale Nørrebroaktører bestående af lokale foreninger, organisationer, kunstnere, erhvervsdrivende, beboere og andre ildsjæle på Nørrebro. Indslagene og de mange events er geografisk fordelt over hele Nørrebro.

I år har de studerende fra KEA ikke ’kun’ udviklet konceptideer til festivalen, men skabt 10 forskellige installationer, der står spredt ud over hele bydelen og bliver en slags pejlemærker for alle de forskellige events. Der er stor forskel på de 10 kreative installationer, men fælles for dem er, at de indeholder Nørrebro på den ene eller den anden måde.

De studerende bemander også selv deres installationer og står for at facilitere de planlagte events i løbet af festivalens 48 timer.

Under titlen ’Stol på Nørrebro’ har Gruppe 10 skabt et koncept til Dronning Louises Bro, som samtidig også markerer indgangen til festivalen.

140 gule stole placeres hele vejen langs broen og på hjørnet af broen og Nørrebrogade skabes et grønt område, hvor man kan sidde og nyde et glas bobler og for børnenes vedkommende sæbebobler.

Den gule cirkel er otte gynger sat op i en cirkel i Byhaven på Stefansgade, hvorved legen og svingturene bliver en social oplevelse. Gyngen lyser op med et interaktivt lysshow, når mørket falder på.

Gruppe 5 står for Den Blå Oase, som kommer til at ligge på Blågårds Plads, og som skal vise ikke-Nørrebro’ere, som kun kender pladsen som et begreb fra medierne, hvor dejligt der faktisk er på Blågårds Plads og hvor mange ting, der foregår. Kold rosé i glasset og masser af madboder.

I år er festivalen større end nogensinde med mere end 90 aktører fra Nørrebro.

”Det vigtige for os er, at projekterne fortæller noget om Nørrebro,” siger projektleder på festivalen, Niels Ladefoged og fortsætter:

”Derfor viser festivalen også det Nørrebro frem, man ikke ser til daglig, når man bor i København. Du kommer ind i baggårdene og du møder ildsjælene. Det er en festival, som ikke har fokus på de strømlinede kulturprojekter, men på det personligt vedkommende.”

Her kan du se programmet for festivalen 

  • 48 TIMER FESTIVAL foregår fra d. 27. april d. 29. april.
  • Der er over 90 forskellige arrangementer og events fordelt over hele Nørrebro.
  • De fleste arrangementer er gratis, men nogle kræver tilmelding og enkelte tager entré.
  • En række arrangementer er særligt egnede for børn og børnefamilier – de er markerede med et familiestempel i programmet.
  • Du kan læse mere om hvert enkelt event på vores på Facebook og på www.48timer.com