Københavns Erhvervsakademi

en
Tidligere årgange

Energiteknolog (EAK inden for Energiteknologi)

Studieordningens rammer

Bekendtgørelse af lov om erhvervsakademier for videregående uddannelser.

Bekendtgørelse af lov om erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser (LEP-loven).

Bekendtgørelse om prøver i erhvervsrettede videregående uddannelser (eksamensbekendtgørelsen).

Bekendtgørelse om adgang til erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser (adgangsbekendtgørelsen).

Bekendtgørelse om karakterskala og anden bedømmelse ved uddannelser på Uddannelses- og Forskningsministeriets område (karakterbekendtgørelsen).

Bekendtgørelse om tekniske og merkantile erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser (dog ikke for optometristuddannelsen).

Bekendtgørelse om erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser (kun optometristuddannelsen)

Fagområder

Uddannelseselementerne tilrettelægges inden for følgende fagområder, der samlet set omfatter 90 ECTS-point, og som er indbyrdes vægtet i forholdet 1:1:1.

1) Bæredygtig energi til byggeri: Fagområdet indeholder energi til bæredygtigt byggeri i Danmark, hvor der fokuseres på boligens indeklima samt byggeteknik og energianalyse, herunder bæredygtighed ift. nybyggeri og renovering af den eksisterende bygningsmasse efter nationale/internationale normer m.fl.

2) Bæredygtig energi til industri og proces: Fagområdet indeholder bæredygtige energiløsninger til landbrug, industri, proces og transport i Danmark, hvor der fokuseres på energiøkonomi og miljø samt energioptimering og procesanlæg. Herunder bæredygtige energiløsninger til industri- og procesvirksomhed efter gældende nationale/internationale normer.

3) Bæredygtig energiforsyning og vedvarende energi: Fagområdet indeholder kollektiv energiforsyning af el, gas og varme samt vedvarende energikilder i Danmark, hvor der fokuseres på energiformer og energirigtig projektering, herunder bæredygtighed efter eksisterende dansk energipolitik og planlægning.

Oversigt over uddannelsen

Internationalisering

KEA opfordrer til at elementer af uddannelsen til energiteknolog gennemføres i udlandet. Dette vil styrke den studerendes erfaringer og kompetencer inden for energitekniske løsninger. Både uddannelsesinstitutioner og virksomheder over alt i verden har klodens bæredygtighed højt på agendaen. Der er derfor mere og rigere viden at høste ved at studere i et kortere eller længere forløb i udlandet.

Den studerende, der kan skrive et udlandsophold, der vedrører nyeste viden indenfor energiteknik, klimarigtig energiproduktion og/eller bæredygtige byggematerialer, på sit CV, står stærkt i ansættelsessituationen. De fleste danske virksomheder inden for området er meget afhængige af samspil med udlandet.

På energiteknologuddannelsen på KEA anbefales det at benytte praktikperioden og/eller afgangsprojektperioden til et udlandsophold. Dvs forlægge praktikperioden og/eller afgangsprojektperioden helt i et eller flere udlande. De tilførende prøver kan aflægges online.

Som udgangspunkt gælder der samme regler for godkendelse af forløbene i udlandet som i Danmark.

KEAs center for international koordinering, KEA Global, kan bistå ved planlægningen af udlandsophold: https://global.kea.dk/

Prøver på uddannelsen

1 Semester
2 Semester

Vedvarende Energi 1 og Entrepriseledelse

VE - Varmepumper (DA)
5 ECTS Kombineret skriftlig og mundtlig eksamen, projekteksamen

Valgfag 1

Valgfag 1
5 ECTS Valgfrihed mellem forskellige prøveformer
3 Semester

Valgfag 2

Valgfag 2
5 ECTS Valgfrihed mellem forskellige prøveformer
4 Semester

Afsluttende Prøve

Afgangsprojekt (DA)
15 ECTS Kombineret skriftlig og mundtlig eksamen, projekteksamen
120 ECTS
fordelt på prøverne

Andre regler for uddannelsen

Den nationale del af studieordningen

Denne studieordning er baseret på den nationale studieordning for Energiteknolog (EAK inden for Energiteknologi).
Download den nationale del af studieordningen