En uddannelse er mere end bare at møde op til og deltage i undervisningen. Studieaktivitetsmodellen viser dig, hvad der som minimum forventes af dig som studerende på KEA.
Studieaktivitetsmodel
Uddannelserne på KEA er fuldtidsuddannelser, hvilket betyder, at du skal regne med i snit at bruge ca. 43 timer om ugen på din uddannelse.
Den tid er delt op i forskellige aktiviteter, som fx undervisning og forberedelse.
Fire studieaktiviteter
Alle vores uddannelser består af følgende fire aktiviteter:
-
Undervisning
Undervisning er skemalagt tid, hvor en eller flere undervisere er til stede i undervisningslokalet.
Der er to typer undervisning på KEA:
- Teoribaseret undervisning
I den teoribaserede undervisning er det naturligt nok det teoretiske der er i centrum. Der vil altid være en eller flere undervisere til stede.
Den teoribaserede undervisning kan fx bestå af interne og eksterne forelæsninger, klasseundervisning mm.. - Praksisbaseret undervisning
Den praksisbaserede undervisning omsætter teorien til praksis, og den viden du har fået i den teoribaserede undervisning vil blive omsat til projekter og/eller produkter. Der vil altid være en eller flere undervisere til stede.
Den praksisbaserede undervisning kan fx være øvelser i labs eller værksteder, casearbejde, workshops, virksomhedsbesøg, digitale øvelser, vejledning i forbindelse med projekter eller gruppearbejde, projektpræsentationer mm..
- Teoribaseret undervisning
-
Forberedelse
Forberedelse er den tid, hvor du selv eller sammen med en studiegruppe forbereder dig til faget/uddannelsen. Det kan fx være ved at læse noter fra undervisningen, se video-optaget undervisning, læse pensum, lave gruppearbejde, lave projektarbejde, arbejde på et af KEAs labs, søge information, indsamle empiri, portefolio-arbejde, opgaveløsning, øvelser, gå på fagligt relevante konferencer eller udstillinger mm..
Forberedelsen omfatter også forberedelse til prøver/eksamener (fx læseferie) og prøven/eksamen.
-
Praktik
Praktik er en vigtig del af din uddannelse på KEA, og alt afhængig af hvilken type uddannelse du vælger, så skal du være i praktik i enten 10 eller 20 uger i løbet af din uddannelse. Med i den tid der skal bruges på praktik ligger også en række timer, hvor du får vejledning fra din praktikvejleder.
Alt afhængig af hvilken praktik du kommer i, kan aktiviteterne i praktikken variere. Du har selv ansvaret for at strukturere den tid, du bruger på fx selve arbejdet i praktikvirksomheden, praktikrapportskrivning, forberedelse til praktikprøve mm.
I forbindelse med praktikken skal du regne med at bruge tid på følgende aktiviteter:
- Udarbejdelse og godkendelse af praktikkontrakt
- Skrivning af ansøgninger til potentielle praktikvirksomheder
- Løsning af de aftalte opgaver med praktikvirksomheden
- Logbog
- Sparring med kontaktperson i praktikvirksomhed
- Evaluering af praktikken
- Praktikrapportskrivning
- Forberedelse til prøve
- Prøve
- Mm.
-
Afsluttende projekt / bachelorprojekt
Det afsluttende projekt er den tid, hvor du enten på egen hånd eller sammen med nogle af dine medstuderende researcher og skriver dit afsluttende projekt. Undervejs i forløbet med det afsluttende projekt vil der også være vejledning fra din vejleder.
Du har selv ansvaret for at strukturere den tid du bruger på projektet, det kan fx være
- Indsamling af empiri
- Læsning af teori
- Samarbejde med en virksomhed
- Skrivning af selve opgaven
- Forberedelse til prøven
- Prøven
- Mm.
De fire aktiviteter udgør samlet set den tid, du skal regne med at bruge på dit studie på KEA.
Det er dit eget ansvar
Hvis du vil have et godt uddannelsesforløb og en god eksamen, skal du være studieaktiv og bidrage til at skabe et godt samarbejde på dit hold. Det er også vigtigt, at du selv sørger for at få hjælp, når det er nødvendigt og her kan det være en god ide at hente hjælp hos din underviser eller studievejledningen.
Studieaktiv betyder blandt andet, at du skal deltage aktivt i undervisningen, aflevere dine opgaver til tiden og gå til eksamen. Hvis du ikke deltager aktivt på studiet, kan det måske være svært ved følge med i undervisningen eller finde medstuderende, der vil være i gruppe med dig.
Tips til at planlægge din tid
At være fuldtidsstuderende på KEA kan kræve, at du planlægger din tid. Her er et par gode råde til hvordan du kan gøre det. Husk at du altid kan kontakte studievejledningen.
Du kan fx med fordel lave en ugekalender over dels semestrets oplæg, større opgaver og eksaminer, dels dit studiearbejde, erhvervsarbejde og din ferie.
Der skal være plads til fridage, der giver gode oplevelser med kæreste, venner og familie. Sådanne dage får du ny energi og lyst til at vende tilbage til bøgerne.
Planlægningen skaber overblik, så du kan nå det hele.
En ugekalender kunne fx se således ud:
Få tips fra andre studerende
Allerede studerende på KEA?
Hvis du allerede er studerende på KEA, kan du finde mere information og få en masse gode råd til studieteknik mm. i Studiehåndbogen på mit.kea.dk.
På bibliotekets Studieviden kan du også få en masse gode og praktiske tips til det at være studerende. De har fx artikler om notatteknik, læsestrategier, planlægning af tid, præsentationsteknik, gruppearbejde, research, kildekritik og meget mere. Besøg Studieviden hos biblioteket