Denne persondatapolitik informerer om, hvordan Københavns Erhvervsakademi (KEA) udviser dataansvarlighed og dermed beskytter personoplysninger om studerende, medarbejdere og andre interessenter tilknyttet KEA.

På vegne af KEAs studerende og medarbejdere behandler KEA regelmæssigt oplysninger, hvoraf en stor del er kategoriseret som persondata.

Persondatapolitikken angiver KEAs standarder for, hvordan der indsamles, behandles og gemmes data om personer. Persondata bliver behandlet i overensstemmelse med disse standarder for, at sikre datasikkerheden og -integriteten for den registrerede.

Der er personoplysninger, som KEA er forpligtet til at have om studerende, for at administrere deres studieforløb. Det kan f.eks. være navn, adresse, mail, CPR-nr., adgangsgivende eksamen, karakterer, sygefravær, orlovsansøgninger mm.
Personoplysninger af denne art har KEA som uddannelsesinstitution hjemmel til at indsamle og behandle.

Desuden er KEA forpligtet til at behandle personoplysninger om medarbejdere ift. til personaleadministration.

På KEA behandles der primært kun persondata i henhold til KEAs behandlingshjemmel som uddannelsesinstitution. I det tilfælde, hvor KEA ikke har denne hjemmel, indhentes der samtykke til behandling, som til enhver tid kan trækkes tilbage.

Helt grundlæggende gælder det, at vi på KEA kun indsamler og behandler personoplysninger, som vi har brug for og vi bruger dem kun til det formål der er oplyst – desuden gemmes persondata kun så længe, der er et sagligt behov for det eller vi er forpligtet til at gemme data på grund af lovgivningen. 

Hvis du har spørgsmål vedrørende KEAs persondatapolitik, dine rettigheder som registreret eller måden, hvorpå der behandles persondata, kan du kontakte KEA via E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

KEA har en databeskyttelsesrådgiver (Data Protection Officer/DPO), som rådgiver KEA om lovgivning og regler for databeskyttelse. Rådgiveren kan kontaktes via mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller telefon 72 27 30 02.

Det er desuden KEAs DPO som skal kontaktes ved databrud. Hvis du oplever databrud på KEA, skal du ringe til KEAs DPO hurtigst muligt på telefon 72 27 30 00.

Du kan desuden læse KEAs Cookie- og Privatlivspolitik.

I nedenstående afsnit kan du læse yderligere om KEAs principper for behandling af persondata, hvilke oplysninger vi behandler og dine rettigheder som registrerede person.