Nanna Torp Hansen, som studerer Digital Konceptudvikling, har sat et markant aftryk på Rigshospitalets fremtidige kommunikationssystem, og det sikrer hende en nominering til Årets KEA-praktik 2025.
Nannas praktik ændrer Rigshospitalets kommunikation

Rigshospitalet skal skifte fra simple DECT-telefoner til smartphones, og Nannas primære opgave i praktikken har været at analysere og understøtte denne overgang – en transformation der måske lyder simpel, i en verden hvor alle har smartphones, men som langt fra er ukompliceret i en travl hospitalshverdag.
"Selvom vi alle er vant til smartphones i vores privatliv, er det ikke helt nemt at gå fra en teknologi til en anden i en arbejdssammenhæng som Rigshospitalets,” siger specialkonsulent Christian Aschou Hynkemejer i Rigshospitalets Stab for Værdi og Sammenhæng, Enhed for Digitalisering og Kliniknær Analyse og roser Nannas arbejde og tilgang til skyerne:
”Jeg er virkelig imponeret over det arbejde, hun har lavet for os, og som vi kommer til at tage udgangspunkt i. Da vi til en start implementerede de nye telefoner i en afdeling for et par år siden, gik det ikke super nemt, og Nannas arbejde har været med til at afdække, hvordan vi kan gøre det bedre.”
En imponerende indsats
Christian Aschou Hynkemejer lægger ikke skjul på sin begejstring for Nannas arbejde.
"Nanna er ekstremt ihærdig, arbejdsom og opsøgende. Det imponerede os især, hvordan hun interagerede med vores klinikere – hun var altid forberedt og spildte aldrig deres tid. Det gjorde, at hun skabte tillid og fik værdifulde indsigter, som vi nu bygger videre på."
Han understreger også, at Nannas arbejde ikke blot var en ’øvelse’, men et konkret produkt, der har givet hospitalet stor værdi.
"Det, hun har afleveret, er ikke bare en rapport, men et fundament, vi kan tage udgangspunkt i. Hendes forståelse af vores historik og fremtidsvision har været imponerende. Hun var simpelthen pissegod!"
Nanna Torp Hansens arbejde under praktikken har altså sat et markant aftryk på Rigshospitalets fremtidige kommunikationssystem. Så i tilgift til Nannas egen faglige og personlige udvikling kommer resultatet af hendes arbejde til at gøre en forskel for læger, sygeplejersker og andet klinisk personale på hospitalet.
Og det betyder meget for Nanna:
”Det er en fantastisk følelse at vide, at mit arbejde har en reel effekt. At mine analyser og anbefalinger har dannet grundlag for en løsning, der nu bliver implementeret."
Teori omsættes til konkret værdi
Nanna har aktivt anvendt værktøjer og metoder fra sin uddannelse i Digital Konceptudvikling til at tackle udfordringerne på Rigshospitalet:
"Jeg interviewede sygeplejersker, cheflæger og oversygeplejersker for at forstå deres behov i forbindelse med den digitale omstilling. Jeg analyserede omkring 10 års arbejde med projektet for at forstå det og for at kunne finde den bedste løsning."
Dette grundige arbejde mundede ud i konkrete UX-produkter:
"Jeg udviklede en persona og et future state journey map, der visualiserer, hvordan digitale løsninger kan forbedre arbejdsgangen for klinikere," forklarer Nanna.
Selvstændig arbejdsproces gav nye kompetencer
Praktikforløbet har ikke bare givet Nanna værdifuld erfaring – det har også bekræftet hendes karrierevej:
"Jeg har fået bekræftet, at mit arbejde kan gøre en reel forskel. Det er meget motiverende at vide, at mine analyser og løsningsforslag nu bliver brugt til at forbedre arbejdsforholdene for sygeplejersker og andre ansatte på Rigshospitalet.”
Praktikopholdet har udfordret Nanna på flere områder, især i forhold til selvstændigt arbejde, fordi hun er vant til at arbejde meget i teams på KEA .
"Jeg tager en stor faglig og personlig udvikling med mig. Min evne til at arbejde selvstændigt på et stort projekt er blevet styrket, og jeg har fået praktisk erfaring med, hvordan digitale løsninger kan implementeres i en kompleks organisation som et hospital."
Om Nanna og Rigshospitalets Enhed for Digitalisering og Kliniknær Analyse sagde juryen blandt andet:
”Det er vildt, at hun laver et resultat, der skal ud at leve med det samme. Hun har virkelig taget ansvar og har kunne bruge alt det, hun har lært, til at lave en løsning, der hjælper folk. Rigshospitalet har vist stor tillid, men også stort ansvar. Hun bruger sine redskaber fra uddannelsen, så der er en klar kobling ift. plug and play.”
Nannas imponerende indsats er resulteret i en nominering til Årets KEA-praktik 2025. Vinder hun, går hun videre til landsfinalen, hvor studerende fra Danmarks otte erhvervsakademier kæmper om at vinde DM i Praktik med en hovedpræmie på 10.000 kr.

Om forfatteren
