13 udvalgte studerende har besøgt Peugeot Design Lab og ikke mindst deres udviklingsafdeling, hvor der normalt er forment adgang for alle andre end designerne.

Hos Peugeot Design Lab/Automotive Design Network i Velizy lidt udenfor Paris arbejder intet mindre end 6000 ingeniører og designere på bilmærkerne Peugeot, Citroën og DS. Og det er vel at mærke kun de ydre og indre rammer - motorer med mere ligger andre steder.

Peugeot Design Lab er desuden en selvstændig enhed, der laver designløsninger og branding, som ikke har noget med biler at gøre, til store virksomheder over hele verden.

Besøget begyndte med en introduktion til bildesign, der blev holdt i deres specielle lokale, hvor skærmen er så stor, at alle bilmærker kan fremvises i skala 1:1.

Derefter kom de studerende indenfor i afdelingen for Color&Trim, som tager sig af alt interiør i bilerne. Førhen begyndte designet af en bil altid udvendigt, og så blev det indvendige tilpasset derefter, i dag er forløbene parallelle.

De studerende fik også mulighed for at se og afprøve en lille virtuel reality simulator, der bruger en særlig teknologi til at lave realistisk 3D alene med brug af simple briller med sensorer.

Og sidst men ikke mindst den top hemmelige udviklingsafdeling.

”Jeg har i min tid som designer ikke før været indenfor i en bildesign-afdeling. Det er temmelig svært at komme ind,” siger Christian Lystager lektor på Produktudvikling og Teknisk Integration.

De heldige studerende er fra Produktionsteknolog samt Produktudvikling og Teknisk Integration. Men de udvalgte studerende er ikke bare heldige, de er også dygtige. De 13 studerende blev nemlig udvalgt af flyproducenten EMBRAER på baggrund af deres engagement i et projekt mellem EMBREAR, Peugeot og KEA om at designe fremtidens bæredygtige flykabine. Og deres i øvrigt fine resultater.