Når Danmarks bedst beliggende musikfestival løber af stablen er det KEA-studerende, der filmer de officielle videoer. Forinden har de fået prof vejledning.

Skærmbillede 2018 07 02 kl. 12.27.21Musik i Lejet er en af de mest hypede festivaler herhjemme – i år blev samtlige 8.000 billetter udsolgt på kun 20 minutter.

Og i år er det KEA-studerende i samarbejde med KEAs Tech Lounge der skal filme de tre officielle dags-videoer samt 2018-videoen.

De seks udvalgte studerende har kun fokus på at optage de flotte, kreative og vilde skud til filmene – klipning og redigering er overladt til andre.

Inden opgaven for Musik i Lejet har de dygtige studerende fået kursus i at filme professionelt og lært kamerateknikker af nogle af Danmarks dygtigste unge filmskabere fra Filmforeningen.

Under selve festivalen danner to fra filmforeningen base og står for at se materiale igennem, inden det kommer videre til klipperne. Og allervigtigst kommer Filmforeningen med feedback til de studerende. På den måde har de studerende mulighed for at forbedre sig løbende.

”Folkene fra Filmforeningen var knivskarpe til at levere fif og konkrete eksempler på videooptagelse af events og viste videoer fra blandt andet Copenhagen Color Run lavet til Phillips og en video fra Distortion. De studerende blev involveret og opfordret til at tænke i både målgruppe og udtryk,” siger Tore Rex, underviser på KEA Digital.

Musik i Lejet har stor forståelse for, at KEA Tech Lounge kommer med et hold af studerende, og ikke mindst at de studerende skal have noget fagligt med sig derfra.

”Deres indstilling er meget åben og lægger op til, at de studerende kan eksperimentere og prøve nye teknikker af, mens de filmer. Vi forventer, at de studerende får en oplevelse, hvor de transformeres og bliver dygtigere til at optage video – og samtidig styrker deres netværk og CV,” siger Tore Rex.

Musik i Lejet foregår i Tisvilde den 18. - 21. Juli

Her kan du se sidste års aftermovie.

Skærmbillede 2018 07 02 kl. 12.27.59