KEA-studerende Julie Blyitgen Jacobsen står bag genbrugsbutikken WellHonestPreOwned, som er højeste kvalitet, men ikke dyre mærker.

Hvis man ser bort fra nødhjælpsorganisationernes genbrugsbutikker, som ofte kan være lidt af et virvar, er langt de fleste genbrugsbutikker totalt kuraterede: de sælger udelukkende dyre mærkevarer såsom Gucci, Isabel Marant og andre high-end brands.

Julie Blyitgen Jacobsen satser også 100 procent på kvalitet, men hun er til gengæld bedøvende ligeglad med mærket i nakken.

For hende handler det om materialer og detaljer. IMG 9004x

”Stilen er minimalistisk med fokus på kvalitet og detalje. Jeg er interesseret i materialer, og går efter silke og uld-kvaliteter. Ikke kun på grund af udtrykket, men også grundet en tanke om, at kunderne får større glæde af den høje kvalitet, komfort og egenskaber som disse materialer har.” 

Hun opkøber enkelte kvalitets items i forskellige genbrugsbutikker rundt omkring i Danmark og London, og sammensætter det i små unikke kollektioner som reframes, aflugtes og sælges i ny bæredygtig indpakning gennem instagram, Pop- up shops og markeder, der passer til konceptet.

”Alle de items jeg har er rimelig klassiske, men jeg vælger farver og detaljer ud fra aktuelle trends, så mine kunder nemt kan relatere til det,” siger Julie Blyitgen Jacobsen, som er tidligere designer for Vila og nu studerer PBA i Sustainable Fashion på KEA.

Hun var med på det første Ignite iværksætter-forløb på KEA, hvor hun arbejdede med WellHonestPreOwned.

I dag og i morgen har hun pop-up shop i Teglgårdstræde, men du kan altid besøge webshoppen og inden længe åbner WellHonestPreOwned som fysisk butik også.

Se mere på Facebook

 IMG 1842