En ny kampagne fra Røde Kors skal få mænd til at købe genbrugstøj. Studerende fra Marketing & Communication Design har udviklet forskellige bud på kampagner, der blandt andet inddrager Roskilde Festival og rapperen Pelle B.
Kvinder er rigtig gode til at gøre unikke fund i Røde Kors’ genbrugsbutikker landet over. Til gengæld halter det lidt med mændene.
Røde Kors henvendte sig derfor til KEA for at få et bud på, hvordan der kan laves en kampagne målrettet yngre mænd primært gennem online medier, men også offline.
Mange Røde Kors genbrugsbutikker har separate herreafdelinger. Desværre formår de ikke at tiltrække de mandlige kunder i tilstrækkeligt omfang. Så hvordan ændrer man på det? Det var præcis, hvad de studerende skulle finde ud af og give deres bud på.
Røde Kors har lavet markedsundersøgelser, der viser et stort uudnyttet potentiale blandt det mandlige segment. Mænd er interesserede i genbrug og CSR, men handler ikke nok i Røde Kors’ genbrugsbutikker. De er til gengæld dygtige til at aflevere produkter i butikkerne, så det handler om, at få mændene til at gå en runde i butikken og købe noget med hjem.
En af undervisernes favoritløsning var en kampagne, som skulle ramme mænd i alderen 18-34 år på Roskilde Festival.
Gruppens løsning indebar plakater med vovede slogans og druk-terninger, som kan spilles på festivalen og samtidig styrke fællesskabet. Gruppen havde skabt en kampagne, der brød med de traditioner Røde Kors har inden for markedsføring.
“Røde Kors’ kampagner er normalt meget emotionelle, og viser ofte fattige børn i Afrika, som appellerer til det kvindelige segment,” siger studerende Thomas Arvid Stumph Jensen som sammen med sin gruppe havde valgt at gå en helt anden vej.
En anden gruppe havde lavet en musikvideo med Pelle B, og det landede ikke bare på undervisernes favoritliste, men også en aftale med Røde Kors. Udover videoen med Pelle B indeholdt kampagnen også en konkurrence på de sociale medier.
“Konkurrencen gælder om at tage et billede med noget genbrugstøj på og lægge det op på kampagnens instagram,” forklarer studerende Patricia Christensen. Gruppen vil ramme de unge ved at inddrage sociale medier og selfies, og dermed skabe mere opmærksomhed på Røde Kors hos unge mænd.
De to repræsentanter fra Røde Kors var overraskede – på den gode måde:
“Vi er positivt overrasket over ideen med Pelle B-kampagnen og vi kunne godt tænke os at bruge nogle af deres ideer,” siger Ann-Christin Lystrup. Hun var begejstret over at få indblik i, hvad de unge mener, der skal til for at fange de unges opmærksomhed, og hvad de mente Røde Kors skulle gøre, for at få flere kunder - specielt unge mænd.
“De studerende har formået at lave et helt nyt univers, som vi også gerne vil vise til Røde Kors medarbejderne for at de kan se, hvad det er, de unge søger,” forklarer Carina Simons fra Røde Kors.
Samarbejdet var også givende for de studerende:
“Vi lærte, hvordan det var at lave et projekt, som skulle ud i virkeligheden,” siger studerende Patricia Christensen.
Se videoen med Pelle B her
Artiklen er skrevet af Neel Westergaard Heintze og Emma Musfelth Strandbech