KEAs direktør Jesper Rasmussen fylder 60 år i dag.
Det var ikke givet på forhånd, at Jesper Rasmussen skulle ende som direktør for Danmarks største erhvervsakademi.
Han blev født i Nykøbing Falster og voksede op i Kalundborg. Udlængslen var stor og efter gymnasiet arbejdede han på slagteri, tog hyre som dæksdreng bl.a. til Grønland og kørte Vestsjælland tynd som taxachauffør.
Med flere USA-rundrejser i bagagen søgte han efter en kort flirt med filosofistudiet ind på
polit. Hvor han måtte sande, at der skulle mere end SU til for at opretholde en boheme livsførelse, så der blev suppleret med studenterjob på Danmarks Statistik.
Karrieren begyndte som fuldmægtig i Københavns Amt, og skulle nu forenes med at være småbørnsfamilie og istandsættelse af et gammelt hus i Vanløse.
Selvom sløjdlæreren ikke spåede Jesper nogen stor fremtid med hammer og søm, har det faktisk vist sig, at han mestrer de fleste håndværk.
Næste faglige udfordring blev Undervisningsministeriet, hvor han startede som fuldmægtig med kontor med et-fags vindue. Herefter specialkonsulent og kontor med to fag, kontorchef med tre fag og med titlen som afdelingschef fulgte fire fag, sofahjørne og mødebord.
Han har brugt tusindvis af arbejdstimer på at skrive notater og aktstykker, men med fantasi og sans for det skrevne ord, kastede han sig også ud i at skrive en roman for lidt større børn. ’Villa Sanas Forbandelse’ blev udgivet på Høst & Søn og fik flere gode anmeldelser - men desværre også en mindre god i Politiken, og så opgav Jesper Rasmussen den metier.
Nej tak til Ridderkorset har han også sagt.
Jesper Rasmussen forlod Undervisningsministeriet for at blive direktør på KEA, hvor han om nogen efterlever KEAs kerneværdi - den studerende i centrum. Han kan ofte ses spadsere rundt på campus og spise frokost blandt de studerende. Han nyder og værdsætter stemningen og diversiteten i hverdagen.
På KEAs adresser har Jesper Rasmussen også udlevet en gammel arkitektdrøm i opbygningen og udviklingen af rammerne for det gode studieliv og har således sat et stærkt præg på KEAs bygninger og udtryk – ikke mindst KEA Guldbergsgade, hvor han så potentialet i de rå fabriksbygninger.
Man skal stå tidligt op for at nå Jesper Rasmussen i paratviden. Han er passioneret jazzelsker, og musik høres kun på vinyl eller live. På bogreolen står blandet andet Marcel Proust og Ulysses, og han er en stor filmkender - vel at mærke af den smalle, gerne franske slags. Han er derimod svær at lokke i biografen til amerikanske film. Med undtagelse af ’Chinatown’ som han har set mange gange - ikke mindst på grund af de skræddersyede jakkesæt, som Jack Nicholson er iklædt.
Jesper Rasmussen selv er altid ulasteligt klædt og har en omfattende garderobe af høj kvalitet, som selvfølgelig indbefatter en special-snedkereret skoreol. Han kunne aldrig drømme om at gå i shorts og klipklappere - uanset temperaturen.
Jesper Rasmussen kunne i år fejre sølvbryllup med hustruen Janne, som er socialrådgiver i børnepsykiatrien på Bispebjerg Hospital. Sammen med deres to børn har de rejst i tæt ved 60 lande.
Med hende drømmer han om at nyde sit otium under varmere himmelstrøg, måske med en Gauloises, et glas Pastis eller Pinot Noir og dagens udgave af Le Monde
Men for nu sætter han aftryk på KEA.