Optometribranchen er i rivende udvikling, og det er noget de studerende kan mærke.
Arbejdsløsheden er under 0,6 procent for færdiguddannede optometrister, hvilket reelt betyder der er fuld beskæftigelse. Det kan de studerende mærke for til karrieredage står firmaerne i kø for at rekruttere både til praktik og fast arbejde. Branchen er lille i København, så der lokkes med bedre arbejdstider og kortere afstande til jobbet.
Det gjorde sig også gældende for 24-årige Regitze Striboll Christiansen, der blev færdiguddannet fra KEA i februar 2019. Siden marts har hun nemlig arbejdet for Poul Stig, og til sommer går Regitze i gang med den 2-årige kandidat i Optometri og Synsvidenskab ved Aarhus Universitet.
Regitze søgte ind på Optometri lige efter gymnasiet, da hun ved et tilfælde læste studiebeskrivelsen på Uddannelsesguiden. Optometri kombinerede hendes interesse for biologi, en hands-on tilgang til fagligheden og kundekontakt, og det tiltalte hende i så høj en grad, at det udkonkurrerede hendes tidligere ønske om at læse kinesisk på universitetet.
Når du tager en professionsbachelor i optometri lærer du om både kroppen og øjets anatomi, øjensygdomme, formidle løsninger til klienter, udvælge og tilpasse synskorrektioner. Uddannelsen er en sundhedsfaglig bachelor på niveau med andre lignende uddannelser. Det giver dig mulighed for at supplere studietiden med en delpraktik i det offentlige sundhedsvæsen og hos privatpraktiserende øjenlæger. Og i fremtiden vil optometrister udføre nogle af øjenlægernes opgaver, såsom at løbende tage fotos af patienters sunde øjne og monitorere potentielle sygdomme ved at genkende og diagnosticere patientens synsanomalier.
Læs mere om Optometriuddannelsen her.