DRs Sommerfestival for børn med koncerter og workshops, hvor børnene inddrages i musikkens verden er et hit. Men DR havde brug for hjælp til også at gøre oplevelsen visuelt indbydende for Ramasjang-segmentet og bløde Koncerthusets grå betonbygning op.
Hvad appellerer til børn? I hvert fald ikke en stor kedelig betonbygning i industrielt design.
Bygningen og alt det udenom musikken skulle ned i øjenhøjde.
Konkret skulle studerende fra E-design udvikle et overordnet visuelt koncept for indgangspartiet og foyeren i DR’s Koncerthus, som skulle afspejle målgruppen – nærmere bestemt Ramasjangsegmentet og deres forældre.
Derudover skulle de studerende komme med et bud på, hvordan de tre workshops kunne se ud. Workshops hvor børnene kan spille musikspil, prøve og spille på en masse forskellige instrumenter og ikke mindst bygge deres egne instrumenter af genbrugsmaterialer.
”Det her projekt har været et af de mest kreative projekter, vi har lavet, og vi har lært utrolig meget om at imødekomme kundens ønske,” siger Anna Palshøj og fortsætter:
”Det har været en rigtig spændende og udfordrende opgave. Det er altid meget sjovere for os studerende, når vi samarbejder med en rigtig virksomhed fremfor et almindeligt projekt. Forventningerne er lidt højere, og alle på holdet yder lige lidt ekstra.”
De studerende havde kun små tre uger til projektet, og ugen op til fremlæggelsen for DR var presset - mange grupper sad på KEA og finpudsede de sidste detaljer til langt ud på aftenen.
”De tog virkelig opgaven på sig, og vi var rigtig glade for resultaterne,” siger Karen Skriver Zarganis fra DR Musik.
”Vi oplevede, at de forstod vores behov, men løste opgaven på meget forskellig vis. Nogle valgte at være meget lydhøre overfor, hvad vi havde bedt om. Andre tog det skridtet videre og rystede posen – ’vi forstår opgaven, men vil gerne foreslå noget andet’. Og det satte tanker i gang, som var sunde for os - et skub som var interessant,” siger Karen Skriver Zarganis.
Hver gruppe havde kun fem minutter til at pitche deres koncepter for DR.
”Det var en god øvelse for os - sådan fungerer det jo typisk også i det virkelige liv, når man skal præsentere eller pitche et projekt,” siger Anna Palshøj.
DR Musik går helt sikkert videre med de studerendes ideer, og ikke bare fra én gruppe.
”Der var så mage grupper, som have virkelig fine ideer, så vi ender med at kombinere ideerne.”
Fotos: Ditte Maria Bangsund-Pedersen