I første omgang er det medicinstuderende, der får glæde af det handy site, som er udviklet af KEA-studerende, men planen er at udvide til en række forskellige studier.
Glem alt om bunker af bøger, stabler af ulæselige noter og hand outs.
Medicinske cases, som hjemmesiden hedder, gør det nemt lige at logge på, når du venter på bussen eller sidder i toget, og har tid til at quizze dig selv klogere.
Som navnet antyder, er der tale om cases, hvor den studerende bliver præsenteret for en patient og forskellige fakta om dennes tilstand. Ud fra det skal den studerende så svare på en række spørgsmål.
Udover bogstaveligt talt at gøre eksamenslæsningen til en leg, så kan siden tage noter, som er lige til at skrive ud og den logger dine tidligere resultater, så du kan se, om du forbedrer dig på et givent område, eller om der er brug for at tage flere cases om fx lungepatienter.
Hjemmesiden er udviklet af tre webdevelopment-studerende fra KEA på bestilling fra Hvidovre Hospital og KU. Indtil videre er det gratis at bruge siden, og Bogi Karbech håber, at det forbliver sådan:
”Vi synes, det bør være et e-læringsværktøj som uddannelsesinstitutionerne betaler for og stiller til rådighed for de studerende, så de kan dygtiggøre sig.”
Planen er at udvikle det til blandt andet dyrlæge og pædagogstudiet.
Jens Hove, overlæge på Hvidovre Hospital med speciale i hjertesygdomme og ekstern lektor på KU har været inde over projektet og kan på den måde validere det faglige niveau, ligesom han er imponeret over brugervenligheden:
”Den vil gøre det meget nemmere for de studerende at læse til eksamen, fordi siden er fuldt kompatibel med både tablets og smartphones, så det er noget, de altid har lige ved hånden.”
Kan dette værktøj ligefrem betyde, at de studerende bliver dygtigere og får højere karakterer?
”Det er hele meningen med det, så ja. Der kan være en tendens til, at de studerende sidder begravet i bøger, og her bliver de præsenteret for ’patienter’ og rigtige cases, så det ruster dem også til den virkelighed, de kommer ud i. Data bliver også hele tiden opdateret, hvilket er mindst ligeså vigtigt, fordi det, der var sandt i går, er ikke nødvendigvis sandt i morgen. Vi bliver hele tiden klogere,” siger overlæge Jens Hove.
Bogi Karbech og hans medudviklere på KEA og KU har løbende præsenteret siden for medicinstuderende, og der er feedbacken god:
”De synes, designet er lækkert og fungerer godt – det er snappy og nemt. Det er vigtigt for dem, at det er noget som er nemt at hive frem, når man alligevel venter på bussen,” siger Bogi Karbech, som netop nu er på vej til San Fransisco, hvor han skal i praktik hos Cobaltix. Firmaet laver it-security, men Bogi Karbech, skal ikke blive klogere på it-sikkerhed.
”Jeg skal i praktik hos direktøren Steve Walker, og lære hvordan man starter et firma op fra bunden.”
Sådan fungerer Medicinske Cases.dk
Man får tre typer spørgsmål:
- Tænkespørgsmål, hvor man får et spørgsmål, tænker og så klikker for svaret
- Tænkespørgsmål + billede.
- Multiple choice, hvor man får flere svarmuligheder, klikker og derefter bliver præsenteret for det korrekte svar
Siden kan logge dine resultater, så du kan se, hvor du forbedrer dig, og hvor der måske skal lægges en ekstra indsats.
Du vælger selv hvilke specifikke områder og fag, du vil testes i.
Ligesom man kan vælge hvilke eksamenstyper, man vil søge i.
Medicinskecases.dk er skabt af:
Ida Hæsum (medicin-studerende)
Malthe Wandall-Holm (medicin-studerende)
Giuseppe Siciliano (Web Development på KEA)
Jonas Persson (Web Development på KEA)
Nikolaj Middelbo Sørum (medicin-studerende)
Bogi Karbech Mouritsen (Web Development på KEA)