Ni virksomheder dyster tirsdag den 16. maj om at vinde ’Årets Erhvervsakademipraktik’. Prisen sætter fokus på, hvordan praktikophold skaber værdi for både virksomhederne og de studerende – 25 procent får efterfølgende job i deres praktikvirksomhed.

Inden længe skal flere tusinde studerende på landets erhvervsakademier beslutte sig til, hvor de vil i praktik. Og det er ikke ligegyldigt, hvilket praktiksted de studerende vælger, for praktikopholdet kan ende med at blive adgangsbilletten til det første job. Faktisk fører ca. hver fjerde af de ca. 10.000 praktikophold, der hvert år gennemføres på landets erhvervsakademier til en fastansættelse.

”Et praktikophold bidrager til den studerendes læring og giver en forståelse for virkeligheden i virksomhederne, men det giver også virksomhederne input i form af nye spændende vinkler på dagligdagen og opgaveløsningen. Og i mange tilfælde skaber de studerende faktisk så stor værdi, at praktikvirksomhederne vælger at ansætte deres praktikant, når han eller hun er færdiguddannet. Det er ægte synergi, hvor 1 + 1 = 3,” siger Charlotte Lundblad, bestyrelsesformand, Danske Erhvervsakademier.

Pris til bedste praktikophold

For at sætte fokus på det store udbytte for både praktikant og virksomhed, kårer landets ni erhvervsakademier Danmarks bedste praktiksted tirsdag den 16. maj i Operaen i København.

De ni erhvervsakademier har kåret hver deres vinder,  som nu skal dyste mod hinanden til et stort event i Operaen på Holmen i København. De ni finalister er: Ecco A/S, Fantini of Denmark, Complot Media, Kragerup Gods, Aasted Aps., Regal Boats, Florida, Skovbjerg Dyrlæge Team, Aros Forsikring, Method & Madness Architects og HelenaRing.dk.

Nøglen til det gode praktikophold

Det er de studerende på landets erhvervsakademier, der har indstillet deres praktikvirksomhed. I alt har 433 studerende været så glade for deres praktik, at de har sat sig ned og skrevet en indstilling.

Og det er helt tydeligt, at de studerende er vilde med at komme ud i erhvervslivet og bringe deres færdigheder i spil. Men også at virksomhederne ikke bare har taget godt imod dem, en også givet dem store opgaver og sparring til at løse dem.

”Et godt praktikophold kræver, at praktikanterne er bevidste om, at de er i et læringsforløb og derfor tør kaste sig ud på dybt vand. Og det kræver, at virksomhederne tør give dem ansvar, så de kan vokse med opgaverne,” siger Christine Antorini (S), formand for Uddannelses- og forskningsudvalget i Folketinget og medlem af juryen.

Tirsdag d. 16. maj kårer en jury det bedste praktiksted blandt de ni finalister. Kåringen finder sted i Operaen på Holmen i København kl. 11.15-14.45 og er åben for pressen.

DE NI FINALISTER

  • Aros Forsikring – indstillet af Jeppe Ahrensborg Grundt, der studerer til finansbachelor på Erhvervsakademi Aarhus.
  • Ecco A/S – indstillet af italieneren Sebastiano Finocchiaro, der studerer til markedsføringsøkonom på IBA Erhvervsakademi Kolding.
  • Fantini of Denmark – indstillet af Eva-Maria Schober, der studerer til designteknolog på Erhvervsakademi SydVest i Sønderborg.
  • Complot Media – indstillet af Sofie Vindum, der studerer til markedsføringsøkonom på Erhvervsakademi Midtvest i Herning.
  • Kragerup Gods – indstillet af Pia Eda Petersen og Maiken Rose Lindholm Petersen, der begge studerer til serviceøkonom på Erhvervsakademi Sjælland i Slagelse.
  • Aasted ApS – indstillet af Lasse Drustrup, der studerer til professionsbachelor i international handel og markedsføring på Copenhagen Business Academy, Cphbusiness.
  • Regal Boats, Orlando, Florida – indstillet af Rasmus Christensen, der studerer til produktionsteknolog på Københavns Erhvervsakademi, KEA.
  • Skovbjerg Dyrlæge Team – indstillet af Line Christensen, der studerer til jordbrugsteknolog på Erhvervsakademiet Lillebælt, EAL.
  • Method & Madness Architects og HelenaRing.dk – indstillet af Amalie Tandrup Poulsen, der studerer til markedsføringsøkonom på Erhvervsakademi Dania i Randers.

OM ÅRETS ERHVERVSAKADEMIPRAKTIK

Prisen er stiftet i 2015 af Cphbusiness. I år uddeles prisen for anden gang på nationalt niveau af landets ni erhvervsakademier for at sætte fokus på værdien af et godt praktikophold. Årets Erhvervsakademipraktik uddeles på baggrund af nomineringer fra de ni erhvervsakademier.

Juryen består af:

Christine Antorini (S), formand for Uddannelses- og forskningsudvalget i Folketinget

Kim Simonsen, forbundsformand for HK

Anne-Mette Stender, HR-chef i ejendomsmæglerkæden Home

Og de  vil på baggrund af kriterierne ’Personlig og faglig udvikling’, ’Den sociale oplevelse’ og ’Gør viden til værdi’ kåre vinderen blandt de ni finalister. 

OM ERHVERVSAKADEMIERNE

Danmarks ni erhvervsakademier ligger spredt i hele landet og tilbyder korte og mellemlange videregående uddannelser rettet mod beskæftigelse i det private erhvervsliv. Hvert år uddanner erhvervsakademierne ca. 8.000 studerende inden for primært det it-faglige, det merkantile og det tekniske område, men også inden for design, serviceproduktion, sundhed og ledelse.

De ni erhvervsakademier 

  • Erhvervsakademi Sjælland, som ligger i Roskilde, Næstved, Køge, Slagelse og Nykøbing F. www.easj.dk
  • Erhvervsakademi Midtvest, som ligger i Herning og Holstebro. www.eamv.dk
  • Erhvervsakademi SydVest, som ligger i Esbjerg og Sønderborg. www.easv.dk
  • Erhvervsakademiet Lillebælt, som ligger i Odense og Vejle. www.eal.dk
  • Erhvervsakademi Aarhus, som ligger i Viby, Risskov og Aarhus C. www.eaaa.dk
  • IBA Erhvervsakademi Kolding, som ligger i Kolding. www.iba.dk
  • Erhvervsakademi Dania, som ligger i Grenaa, Hadsten, Hobro, Horsens, Randers, Silkeborg, Skive og Viborg. www.eadania.dk
  • Copenhagen Business Academy, Cphbusiness, som ligger i København K, København N, Lyngby og Hillerød. www.cphbusiness.dk
  • KEA – Københavns Erhvervsakademi, som ligger i København N, København NV, København Ø, Hellerup og Ballerup. www.kea.dk