Fitbay.com skal gøre det nemmere at shoppe tøj på nettet. Den ide er to top-investorer så begejstrerede for, at de foreløbig har investeret et millionbeløb i iværksættervirksomheden, som to tidligere KEA-studerende har været med til at starte.

Fitbay vil gøre det enkelt at finde tøj i den rigtige størrelse. På Fitbay.com ser brugere kun de produkter og størrelser der passer til netop deres højde, vægt og kropsform.

Omtrent 40% af alt det tøj der bliver solgt på internettet i dag ender med at blive returneret, fordi forbrugerne kommer til at købe produkter, der enten ikke passer til deres kropsform eller er den forkerte størrelse. Og returvarer er en stor omkostning for online butikker, der gerne ser en løsning på problemet.

“I dag er det lidt besværligt at shoppe tøj på internettet, da det ofte ender med en tur på posthuset for at sende den pågældende vare retur. Forbrugerne vil ikke risikere at modtage et produkt, der ikke passer dem og køber derfor mindre tøj på internettet. Vi vil hjælpe vores brugere med at finde tøj, der passer til både deres krop og stil.” siger Christian Wylonis, CEO i Fitbay.

Fitbay er en online tjeneste, der gør det muligt at finde tøj, der passer uden brug af målebånd eller avanceret software. Fitbay forbinder mennesker med den samme kropsbygning i et virtuelt netværk på baggrund af deres højde, vægt og kropsform. Brugere kan ligeledes blive hjulpet og inspireret fra mennesker der er bygget ligesom dem selv.

Investorerne er ikke i tvivl

”Det unikke ved Fitbay er, at den sociale shopping oplevelse bliver meget mere relevant, fordi delingen og inspirationen sker imellem folk der har den samme type krop.” siger Jesper Buch, Stifter af Just-Eat.

Creandum er Nordens førende Venture Capital fond bedst kendt for deres tidlige investering i musiktjenesten Spotify. Og de tror på, at Fitbay bliver the next big thing:

”Vi er stolte af at kunne støtte holdet bag Fitbay.com til at blive den næste store Danske iværksættersucces.” udtaler Martin Hauge, General Partner på Creandum.

Fitbay er startet af to tidligere KEA-studerende Michael Wolthers Nielsen og Troels Reese Christensen.