Nordvest har brug for mere sjæl, og der skal skabes fællesskab. Det har studerende fra hele verden arbejdet på denne uge på KEA.
Den årlige Charrette er en international design workshop, hvor 70 studerende fra hele verden herunder KEA samt partnerinstitutioner, undervisere og internationale advisors på blot en enkelt uge har udviklet innovative og grønne ideer til at skabe liv i fire udvalgte områder i Nordvest
Denne gang har Charretten samarbejdet med Vibe & Tone, som selv arbejder med byudvikling, entrepreneurship og meget andet i lokalområdet NV, og årets tema var ’Urban Health’.
En gruppe af studerende fra den international bygningskonstruktør har arbejdet med Nørrebro station, hvor fokus var at få liv og sjæl i de grå bygninger som udgør stationen:
“Vi vil gerne skabe liv og sjæl på Nørrebro station ved at opsætte farverigt lys og gadelamper, så alle føler sig mere trygge. Derudover har vi arrangeret en begivenhed, hvor folk kan komme og male på Nørrebro station for at gøre den mere personlig,” siger Rike Kirchhoff.
Hun fortæller, at opgaven med netop Nørrebro var vanskelig, da området har mange forskellige kulturer og nationaliteter.
”Der skal endnu mere til for at samle beboerne. Men det var et enormt spændende projekt, hvor vi skulle arbejde på rekordtid.”
En anden gruppe havde arbejdet med Grønningen. Dette område er meget tomt og ikke videre udnyttet. Gruppen havde udformet en park med masser af aktiviteter for beboerne blandt andet en legeplads, fodboldbane og bikuber.
“Bikuber er en form for drivhuse, som skaber fællesskaber. I bikuberne kan man så grøntsager og samles om det grønne liv, ” siger Alin Costin Ignat.
Gruppens ide var at skabe et fællesskab på det tomme område via grønne aktiviteter.
“Det er berigende at skabe nye aktiviteter og mulighede for et område. Og jeg lærte meget af de andre fra min gruppe, fordi jeg arbejdede så intensivt sammen med dem i en uge,” siger Alin Costin Ignat.