Et sølvarmbånd der udsender et naturligt lys, som hjælper mod vinterdepression. Eller ringen som kan sende en lille vibration til den anden ring ......
.... ingen andre kan se den lille kærlighedserklæring, men du kan mærke, at den anden tænker på dig. Oplagt til kærester, men også til børn, som på den måde kan få en kærlig hilsen fra mor eller far i daginstitutionen eller skolen.
Men hvorfor overhovedet indlejre teknologi i smykker? Fordi det giver smykket en yderligere funktion end blot at være pænt:
”Digitale smykker kan få dig til at føle dig bedre tilpas, gøre din hverdag nemmere eller øge kommunikationen mellem mennesker,” siger studerende på Smykker, teknologi & business på KEA Marte Herness.
Digitale smykker er ikke længere kun for de velhavende få. Og det skyldes ikke mindst en kvindelig forsker ved MIT, der opfandt den såkaldte LilyPad teknologi. En mikro-computer der er meget nem at eksperimentere med og billig at producere – selve teknikken koster mindre end en euro.
”Leah Buechley ønskede at skabe noget, der var tilgængeligt for alle. For hvis alle kunne finde ud af bruge teknologien, så ville det have potentiale til simpelthen at forandre vores verden,” siger Petra Ahde-Deal, der er underviser på Institut for ædelmetal på KEA – Københavns Erhvervsakademi. Der har arbejdet med Wearable Technologies i 7 år og dermed været vidne til den store udvikling på området.
Wearable technologies er kæmpe stort, men har indtil videre været begrænset til gadgets og meget dyre nørderier.
KEA er den eneste danske uddannelsesinstitution, der har et fag i digitale smykker. Men flere udenlandske universiteter fx MIT har også fokus på digitale smykker.
Sølvarmbåndet og den vibrerende ring er blot to eksempler på et samarbejde mellem studerende på Computer Science og Smykker, teknologi & business på KEA.
Torsdag den 22. maj kan du opleve de digitale smykker til udstillingen Jewellery of Tomorrow på KEA på Guldbergsgade.
Projektet ‘Wearable technology’ giver otte bud på smykker, hvor teknologi og social interaktion forenes – hvordan kan smykker bringe os tættere på hinanden?
‘The STORY continues’-projektet er et samarbejde med Kranz & Ziegler, der laver smykker med et fashion statement. Her er de studerende blevet bedt om at udvikle en kollektion, der skal fungere som et kommercielt alternativ til deres eksisterende STORY kollektion. Resultatet er en serie af vidt forskellige løsninger, der sætter fremtidens tendenser i spild.