Tiger-butikkerne har for nylig taget navneforandring til Flying Tiger Copenhagen. Og med 700 butikker i 29 lande med hver deres kendetegn og kultur havde de brug for de studerendes hjælp til at sikre en klar brandidentitet over hele verden.
Det begyndte med én butik kaldet Zebra, som solgte tingeltangel for en 10’er. Siden kom flere butikker til, og stifterens datter fandt på navnet Tiger.
I årenes løb har fokus ændret sig fra det billige til det unikke, og fra standardvarer til eget design – men stadig farverige og med et glimt i øjet.
I dag bliver omkring halvdelen af alle de ting, der sælges fra Tigers butikker, designet af dem selv i København – derfor det nye navn Flying Tiger Copenhagen.
Og netop derfor fik studerende på valgfaget Brand Building på Designteknolog til opgave at komme med et bud på en brand book og forslag til markedskommunikation.
To af grupperne havde valgt at fokusere på ’hygge’, som både er typisk dansk, typisk Flying Tiger Copenhagen og det nye sort i især England og USA.
Gruppe 2 præsenterede deres koncept #spreadthehygge. Men deres brand book er man næsten nødt til at opleve live, så her kan du se en lille film med gruppen.
Og Gruppe 2’s løsning var da også favoritten hos Flying Tiger:
“Super flot, og meget unik kreativ udførelse. Vi tænker den skal op til vores designafdeling, som inspiration til mulige børnebøger om lille T,” siger
Barbara Nicholine Nylin, Marketing coordinator.
Gruppe 5 havde skabt ’Familien fra Saxogade’ som katalysator for brandet og for hygge.
”’What is hygge’ er et kommunikationsforlag til Flying Tiger Copenhagens avis og tager udgangspunkt i en af brandets mærkesager, som handler om at tage ejerskab på hygge. Flying Tiger Copenhagen beskæftiger sig med at forankre danske værdier, derfor og i forhold til virksomhedens produktsortiment er det hensigtsmæssigt at fokusere på begrebet hygge,” lød det fra gruppen.
En brand book er et internt redskab der fastlægger og kommunikerer et brands identitet klart og enkelt i ord og billeder, og som giver anvisninger på hvordan brandets adfærd skal være på markedet. Brand Book’en fungerer altså som et fælles fundament og hjælper medarbejderne til at produktudvikle og kommunikere eksternt med en klar rød tråd over tid og i forskellige sammenhæng.
Og selvom Barbara Nicholine Nylin synes, de studerende præsterede på et højt kreativt niveau, så var tre uger lige kort tid nok til at skabe en helt færdig brand book:
”De studerende har sat gang i tanker og idéer hos os, og har givet os mere blod på tanden i forhold til at udvikle den endelige bibel. De tog de første skridt, så nu er det op til os at få den færdig.”