Alt for mange unge bruger ikke deres studenterhue til noget og ender som ufaglærte. Større viden om erhvervsakademierne og de korte- og mellemlange uddannelser kan være løsningen.
Alt for mange unge bruger ikke deres studenterhue til noget, hvilket koster samfundet og dem selv dyrt.
Intet mindre end 13 procent af studenterne i Region H, ender som reelt ufaglærte. Og prognoserne viser, at det tal vil stige markant. Man regner med 25.000 i de kommende år.
Samtidig er arbejdsmarkedet for ufaglærte hastigt svindende. En ny analyse af arbejdsmarked og erhvervsliv i Østdanmark foretaget af Region Hovedstaden og Region Sjælland viser, at hovedstadsregionen risikerer at stå med et underskud på knap 30.000 faglærte i 2024. Hvis vi ikke reagerer, risikerer vi at stå med en stor gruppe ledige studenter.
Et af problemerne er, at mange gymnasielærere (og faktisk også studievejlederne) ikke kender til Erhvervsakademierne - de har fokus på universiteterne. Hvis kendskabet var større, kunne det være, at flere unge ville få en erhvervsakademiuddannelse istedet for at falde helt ud af uddannelsessystemet.
Vi vil gerne gøre vores til, at flere undervisere og vejledere på gymnasierne bliver klogere på de mange muligheder, som findes udenfor universiteterne. Derfor inviterer vi i samarbejde med CphBusiness samt UCC og Metropol til Karrierefokus-dag den 27.oktober på KEA Guldbergsgade.
Kan en kort- eller mellemlang videregående uddannelse være et godt valg for dine elever? Hvordan vælger unge uddannelse? Og hvad kan du som lærer gøre for at hjælpe dine elever i valgprocessen? Hvilke muligheder for videregående uddannelser er der, for de af dine elever, der ikke skal på universitetet?
Udover studerende, undervisere og dimittender kommer også Ida Weidner fra Århus Universitet og præsenterer den nyeste forskning indenfor vejledning og videregående uddannelser.
Det er ekstra relevant lige nu, fordi gymnasielærerne fra næste år skal inddrage karrierelæring i deres undervisning.
Efter oplæggene fra de forskellige institutioner vil der være fem forskellige workshops, hvor man kan møde uddannelserne samt nuværende studerende og dimittender. De vil fortælle om deres valg af videregående uddannelse og om, hvordan det er at være studerende på de forskellige uddannelser.
Program
Kl. 14.00-14.05 Velkomst
Kl. 14.05-14.35 Ida Weidner, Århus universitet
Kl. 14.35-14.50 Studievalg KBH
Kl. 14.50-15.05 UCC + Metropol
Kl. 15.05-15.20 KEA + CBA Kl. 15.20-15.55 Workshops
Kl. 15.55-16.00 afslutning
Tid og sted
Torsdag den 27. oktober 2016 kl. 14.00 – 16.00 Guldbergsgade 29 (bag Empire bio), 2200 København N, Konferencelokalet i kantinen, KEA. Tilmelding på