Vil du arbejde med hele processen fra idé til solgt smykke?

Smykker, teknologi og business
Professionsbachelor Download studieordningen
3½ år (210 ECTS) Ansøgning 15.3Omdrejningspunktet for professionsbacheloren i smykker, teknologi og business er en tværfaglig forståelse for design, forbrugeren, branding samt smykkeproduktion ved hjælp af moderne høj- og lavteknologier.
Vi fokuserer i høj grad på, hvordan smykker er en del af en livsstil hvor samtidstrend, marked- og forbrugeranalyser samt værdiskabelse konceptualiseres via Design Thinking. Desuden er der fokus på smykkeprodution, markedsføring og salg både nationalt og internationalt.
Vi berører emner som Wearable Technology, packageing og display, emotional branding med mere. Dette set i forhold til fremtidens smykkeindustri. Teoretisk, praktisk og metodisk lærer du selvstændigt at tilrettelægge, lede og udføre komplekse processer, der resulterer i innovative og kreative løsningsforslag indenfor smykker.
Stadig ledige studiepladser
Vi har stadig ledige pladser på få af vores uddannelser, så hvis du ønsker at starte på en uddannelse til august, er det sidste chance nu. Du kan også komme til vores arrangement om ledige studiepladser 9. august kl. 14-18.
Erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelser
Du kan læse mere om vores erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelser med ledige pladser nedenfor. På de enkelte uddannelser kan du blive klogere på uddannelsens indhold og adgangskrav:
- Byggekoordinator
- Bygningskonstruktør - Hillerød
- El-installatør
- Energiteknolog // opgave til ansøgning (PDF)
- Multimediedesigner
- Optometri // opgave til ansøgning (PDF)
- Produktionsteknolog // opgave til ansøgning (PDF)
- VVS-installatør
- Økonomi & IT // opgave til ansøgning (PDF)
Søg en ledig studieplads på en af vores uddannelser
Vær opmærksom på, at du på Energiteknolog, Optometri, Produktionsteknolog og Økonomi & IT skal besvare en opgave og vedhæfte den til din ansøgning for at kunne blive optaget på uddannelsen. Du kan finde opgaven i listen ovenfor samt læse mere på de enkelte uddannelser. Hvis du søger ind på Økonomi & IT vil du desuden blive indkaldt til en optagelsessamtale d. 17. august.
Du kan søge helt frem til studiestart eller så længe, der er ledige pladser.
Top up-uddannelser
Du kan læse mere om vores top up-uddannelser med ledige pladser nedenfor. På de enkelte uddannelser kan du blive klogere på uddannelsens indhold og adgangskrav:
- Energimanagement
- IT-sikkerhed
- Produktudvikling og teknisk integration
- Softwareudvikling
- Webudvikling
Søg en ledig studieplads på en af vores top up-uddannelser
Du kan søge helt frem til studiestart eller så længe, der er ledige pladser.
Vi fokuserer på at forstå fremtiden - og designe prototyper til forbrugeren af morgendagen.
Min passion er at skabe ideer, salg og interaktion med kunder. Overgangen fra idé til produkt fascinerer mig. Alle burde prøve at arbejde med en 3D-printer, det er så sjovt.

Studiets indhold og opbygning
På uddannelsen Smykker, Teknologi & Business kommer du til at arbejde med smykkekoncepter, få kendskab til de forskellige materialer og værktøjer der bruges til smykkeproduktion, og lære om markedsføring og forsyningskæder.
Smykker, Teknologi & Business er en professionsbachelor, der tager 3 ½ år (svarende til 210 ECTS).
På uddannelsen kommer du til at arbejde med design af smykker, produktudvikling, business, æstetik, materialer, koncepter, trends, kulturforståelse, innovation, markedsføring, værdi- & forsyningskæde. Kort sagt, du får kendskab til hele processen fra idé til solgt smykke. Med udgangspunkt i værdi- og forsyningskæden lærer du at analysere smykke-koncepters økonomiske bæredygtighed på markedet samt at optimere produktions- og logistikprocesser.
Du lærer at tilrettelægge, lede og udføre komplekse processer, der resulterer i innovative og kreative løsningsforslag indenfor smykker. Her fokuserer vi især på funktionalitet, Emotional design, bæredygtighed samt materialevalg i forhold til smykkers form og æstetik.
På uddannelsen vil du også opleve et stort fokus på Wearable Technology, Makers Movement og The Quantified Self set i forhold til fremtidens (høj)teknologiske smykkeindustri. Du lærer at arbejde med f.eks. 3D-print, -prototyper og -produktion, både hvad angår unikasmykker og masseproduktion.
Praktik
På femte semester skal du i praktik i en virksomhed i Danmark eller udlandet. Praktikken giver dig mulighed for at afprøve dine færdigheder i praksis, og få brugbare erfaringer med arbejdslivet. Dit praktikophold giver dig mulighed for som studerende at grundlægge et netværk og opnå en praksisnær tilknytning til erhvervslivet. Praktikken varer hele semesteret.
KEA har en praktikkoordinator knyttet til alle studerende, der hjælper dig med praktiske spørgsmål omkring den praktikplads, som du selv skal hjælpe med at finde. Der er aktuelt et stort udbud af praktikvirksomheder.
Mere information
Hvis du vil vide mere i detaljer om uddannelsen og fagene, kan du læse om det i studieordningen.
Hvad kræver det at gå på KEA?
En uddannelse er mere end bare at møde op til og deltage i undervisningen. Studieaktivitetsmodellen viser dig, hvad der som minimum forventes af dig som studerende på KEA.
Uddannelserne på KEA er fuldtidsuddannelser, hvilket betyder, at du skal regne med i snit at bruge ca. 43 timer om ugen på din uddannelse. Den tid er delt op i forskellige aktiviteter, som fx undervisning og forberedelse.
Læs mere om studieaktivitetsmodellen
På denne side kan du også få tips til at planlægge din tid, mens du studerer på KEA.
KEA ER EN LEGEPLADS, ET FÆLLESSKAB OG MASSER AF ANSVAR
Du har uendeligt mange muligheder som studerende på KEA.
Værksteder med alt fra CNC-fræsere over de vildeste 3D printere til overflod af digitalt isenkram. Vi har nordens største materialebibliotek. Vi har hyggekroge, bibliotek, møderum, tagterrasser, cafeer og barer.
På KEA er der en ny udfordring rundt om hvert eneste hjørne.
Vi håber, du vil bruge løs af alle mulighederne for kreativitet, fordybelse, udvikling og samvær
Samarbejde med erhvervslivet
I løbet af uddannelsen vil du komme tæt på branchen.
På uddannelsen i Smykker, Teknologi og Business har du mulighed for at komme helt tæt på den branche, du skal arbejde i som færdiguddannet professionsbachelor. Undervejs i dit studieforløb har du nemlig en tæt kontakt til erhvervslivet.
Du kommer til løbende at samarbejde med virksomheder som en del af undervisningen, hvor din og dine medstuderendes opgave er at løse problemstillinger og cases stillet af virksomhederne. Det giver dig mulighed for allerede på studiet at afprøve dine færdigheder i praksis og få brugbare erfaringer med arbejdslivet i branchen.
Du kommer desuden til at besøge danske og internationale virksomheder og uddannelsesinstitutioner, for eksempel i forbindelse med studieture, praktik og udvekslingsophold.
Du har også mulighed for at samarbejde med erhvervslivet i forbindelse med dit afsluttende projekt. Således har du allerede som studerende på Smykker, teknologi og business grundlagt en praktisk tilknytning til den branche, du uddanner dig til.
Nyheder fra uddannelsen
Karriere og fremtid
Som Professionsbachelor i Smykker, Teknologi og Business kan du arbejde med mange forskellige opgaver inden for produktion, design og salg af smykker.
Som færdiguddannet kan du både designe egne smykker eller udvikle koncepter for andres smykker. Du kan arbejde med salg og markedsføring eller bistå den teknologiske side af produktionen. Du kan også fungere som konsulent og rådgiver.
Uddannelsen lægger særlig vægt på at klæde dig på til at kunne starte din egen virksomhed indenfor branchen – også i et internationalt perspektiv.
Som Professionsbachelor i Smykker, Teknologi og Business skal du være omstillingsparat, da moden skifter hver sæson, og nye materialer erstattes af gamle, mens retrobølger sideløbende skyller ind over markedet. Teknologien gør det muligt at producere på nye og innovative måder, mens omkostningerne holdes nede. Derfor skal man være klar til at se forretningspotentialer i nye trends og ny teknologi.
Typiske job for en Professionsbachelor i Smykker, Teknologi og Business er
- Smykkedesigner
- Trendspotter
- Konceptudvikler
- Indkøber
- Sourcer
- Salgs- og marketingmedarbejdere
- PR-koordinator
- Konsulent/rådgiver
- Iværksætter
LØN OG LEDIGHED
Du kan finde information omkring løn og ledighedstal for nyuddannede fra Smykker, Teknologi & Business på UDDANNELSESZOOM.DK.
Uddannelseszoom har også mange andre interessante informationer omkring uddannelsen og jobmulighederne, og du kan sammenligne uddannelsen med andre uddannelser.
Adgangskrav
Vil du søge ind på Smykker, Teknologi og Business, skal du opfylde vores adgangskrav. Du kan læse nærmere om, hvilke krav der er i punkterne nedenfor.
ADGANGSKRAV FOR OPTAGELSE PÅ KEA
-
Adgang via gymnasial eksamen
Hvis du har en gymnasial uddannelse og har bestået Engelsk B, eller har engelskkundskaber svarende til Engelsk B, kan du søge om optagelse på uddannelsen.
Du skal desuden bestå optagelsesprøven for at komme ind på uddannelsen. Det er resultatet af din optagelsesprøve, der er afgørende for, om du bliver tilbudt optagelse på uddannelsen.
Lokale adgangskrav: Engelsk B eller kundskaber svarende til Engelsk B
Læs mere om kravene til engelsk på nogle af KEAs danske uddannelser.
-
Adgang via erhvervsuddannelse
Hvis du har en erhvervsuddannelse og har bestået Engelsk B, eller har engelskkundskaber svarende til Engelsk B, kan du søge om optagelse på uddannelsen.
Du skal desuden bestå optagelsesprøven for at komme ind på uddannelsen. Det er resultatet af din optagelsesprøve, der er afgørende for, om du bliver tilbudt optagelse på uddannelsen.
Lokale adgangskrav: Engelsk B eller kundskaber svarende til Engelsk B
Læs mere om kravene til engelsk på nogle af KEAs danske uddannelser.
-
Optagelse med særlig tilladelse
Hvis du ikke opfylder de formelle adgangskrav, kan du søge om optagelse med særlig tilladelse på baggrund af en individuel kompetencevurdering (IKV).
I en IKV vurderer KEA, om dine samlede kompetencer kan sidestilles med opfyldelse af de formelle adgangskrav til uddannelsen. Du skal dokumentere kompetencer, der kan sidestilles med opfyldelse af de formelle adgangskrav, og du skal dokumentere, at du opfylder de specifikke adgangskrav og det lokale krav om bestået engelsk B.
Hvis du ønsker at søge om optagelse med særlig tilladelse, skal du overholde følgende ansøgningsfrister:
- Sommeroptag: 15. marts kl. 12.00
Nedenfor kan du læse mere om ansøgningsprocessen samt finde ansøgningsskemaet til IKV:
Studiestart på uddannelsen
Der er studiestart på uddannelsen d. 22. august 2022.
Optagelse
Hvis du vil søge ind på Smykker, Teknologi og Business, kan du læse mere om, hvordan du ansøger og hvad processen er nedenfor.
KRITERIER FOR OPTAGELSE PÅ KEA
-
Sådan ansøger du
Uddannelsen er tilsluttet den Koordinerede Tilmelding (KOT). Du kan kun søge optagelse i kvote 2. Ansøgningsfristen er 15. marts kl. 12.00.
Du skal søge elektronisk på optagelse.dk. Alle bilag til din ansøgning skal indsendes samtidig med ansøgningen og senest på dagen for ansøgningsfristen.
Søg ind på uddannelsen via optagelse.dk
Du skal ikke vedhæfte en motiveret ansøgning eller dokumentere andre kvote-2 aktiviteter. Det er resultatet af optagelsesprøven, der er afgørende for, om du bliver tilbudt optagelse på uddannelsen.
Alle, der opfylder adgangsbetingelserne, skal deltage i en optagelsesprøve.
Optagelsesområdets nr.: 59010
-
Optagelsesprøve
Optagelsesprøven skal løses online.
Prøven består af forskellige opgaver, og din løsning af optagelsesprøven skal vise din kreativitet og innovationsevne samt evne til at arbejde ud fra et givent inspirationsmateriale.
Læs mere om optagelsesprøven og optagelsesprocessen
Vigtige datoer
15. marts 2022 kl. 12: Deadline for ansøgning om optagelse på www.optagelse.dk
April 2022: Du skal tage vores optagelsesprøve via WISEflow. Du får adgang til optagelsesprøven d. 8. april kl. 12 og du skal aflevere din besvarelse senest d. 19. april kl. 12.
28. juli 2022: Du får svar på, om du er optaget.
-
Adgangskvotient
100% kvote 2
Du kan kun søge ind på uddannelsen via kvote 2. Hvis du opfylder adgangsbetingelserne, skal du tage en optagelsesprøve.
-
Ansøgningsfrist
Du kan søge ind fra 1. februar.
Uddannelsen kan kun søges i kvote 2. Ansøgningsfristen er 15. marts kl. 12.00.
Husk at du skal bestå optagelsesprøven for at kunne komme ind på uddannelsen.
Alle ansøgere skal ansøge online på www.optagelse.dk. Alle bilag til din ansøgning skal indsendes samtidig med ansøgningen og senest på dagen for ansøgningsfristen.
-
Overførsel
Du kan efter, at du har gennemført 1. studieår søge om overførsel fra en anden uddannelsesinstitution ved at udfylde og indsende dette skema.
Du kan læse mere om overflytning på siden om Ansøgning og optagelse
-
Begrænsninger
Ansøgere, der har gennemført en kandidatuddannelse, kan kun optages på en erhvervsakademi- eller professionsbacheloruddannelse, hvis der er ledige pladser. Dette gælder, uanset om der er tale om en dansk eller en udenlandsk kandidatuddannelse.
Vil du vide mere?
Hvis du vil vide mere om, hvordan du søger ind, merit, overflytning til KEA m.m., så kan du blive klogere på Ansøgning og optagelse
Overvejer du at søge ind?
Vi holder altid åbent hus den sidste onsdag i februar og den første onsdag i november.
Kontakt
Har du spørgsmål til uddannelsens indhold, kan du kontakte vores studievejledere. Er dine spørgsmål af mere praktisk karakter omkring fx ansøgning og optagelse, så sidder KEA Optag klar til at hjælpe dig.
Kontakt
Spørgsmål om optagelse og ansøgning
Kontakt Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller ring på 46 46 07 00.
Du kan ringe mandag-fredag kl. 10-12.
Spørgsmål om studievalg, studieforløb og karrierevalg
Kontakt studievejledningens callcenter på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller ring på 46 46 00 62 i telefontiden: mandag, tirsdag, torsdag og fredag mellem kl. 10 og 12. Vær opmærksom på, at studievejlederne varetager telefonen på skift i callcenteret, og det er derfor ikke sikkert, at du kan få fat i en specifik studievejleder samme dag.

Få svar i vores FAQ
Hvis du har generelle spørgsmål om at læse på KEA, kan du måske finde svar i vores FAQ. Der findes svar på de mest stillede spørgsmål om ansøgningsfrist, optagelse, studieforløb m.m.
Praktisk information
Her har vi samlet en masse praktiske informationer om professionsbacheloruddannelsen i Smykker, Teknologi & Business
PRAKTISK INFO OM UDDANNELSEN
-
Sprog
-
Studiested
Undervisningen på uddannelsen foregår på:
Campus Guldbergsgade
Guldbergsgade 29N
2200 København N -
Studiestart
Du kan også se mere info om startdato under Studiestart på uddannelsen.
-
Økonomi
Uddannelsen er SU-berettiget.
For hele uddannelsen skal du forvente at bruge ca. 5.000 DKK på bøger. Du kan købe bøgerne nye eller brugte. Du har også mulighed for at låne bøgerne på vores bibliotek. Det er dit eget ansvar at anskaffe bøgerne.
I starten af 1. semester skal du have en kasse med værktøj du skal bruge i guldsmedeværkstedet. Den kan koste fra ca. 2.700,- til 3.400,- DKK alt efter kvaliteten af værktøjet.
Derudover er der udgifter til materialer. Det kan være smykkematerialer, udgifter til tegneredskaber mv. Materialeomkostningerne er meget forskellige fra semester til semester, og derfor kan vi ikke estimere et gennemsnitligt materialeforbrug.
Du skal medbringe egen PC/Mac, der understøtter 5GHz (802.11a) for at undgå problemer med KEAs netværk.
Efter du er startet skal du påregne udgifter til de programmer, vi bruger på uddannelsen. Det drejer sig om Rhino (student licens), Keyshot (student licens) og Adobe CC (student licens).
Din PC/Mac skal leve op til minimumskrav for både Rhino og Adobe Photoshop.
-
Udgifter
Du skal regne med at have udgifter til undervisningsbøger, materialer og rejser.
Derudover skal du medbringe egen PC, der understøtter 5GHz (802.11a) for at undgå problemer med KEA’s netværk. Du skal have Office 2010 installeret på din PC.
-
Studieordning
Download gældende studieordning
Download tillæg til studieordning
Se tidligere studieordninger
Du kan finde tidligere studieordninger i vores arkiv over studieordninger
-
Ordensregler
KEA har et sæt overordnede regler for adfærd, som gælder for alle.
-
Diploma Supplement
KEA udsteder automatisk Diploma Supplement som tillæg til eksamensbeviset for alle afsluttede uddannelser fra KEA.
Diploma Supplement er et engelsksproget tillæg til eksamensbeviser for videregående uddannelser.
Diploma Supplementet skal fremme den internationale mobilitet og uddannelsernes gennemsigtighed ved at give færdiguddannede fyldestgørende dokumentation for den uddannelse, de har gennemgået, herunder oplysninger om indhold, omfang, niveau og erhvervsmæssige sigte.
Desuden indeholder Diploma Supplement en beskrivelse af KEA og det danske uddannelsessystem.