Lær at udvikle, lede og styre små og store byggeopgaver. Bygningskonstruktør er en alsidig uddannelse, der giver gode muligheder for spændende job i byggebranchen.

Som bygningskonstruktør er du med fra tegnebordet til det færdige byggeri. Du vil komme til at koordinere og lede de mange tekniske og administrative faser i byggeprocessen. Uddannelsen ruster dig til at planlægge, projektere og koordinere bygge- og anlægsopgaver, og du vil dagligt skulle forene praktiske erfaringer med teoretisk viden. 

På uddannelsen kommer du til at beskæftige dig med:

Boligbyggeri: Du lærer de grundlæggende tekniske discipliner inden for byggeri samt om byggeprocessen, almindelige konstruktioner, tekniske installationer, statiske principper, dokumentation, planlægning og styring.

Byggeri op til 2½ etage: Du lærer om produktions- og udførelsesmetoder, konstruktioner, planlægnings- og styringsværktøjer, tekniske installationer, statiske principper og dokumentation i forhold til mindre etagebyggeri.

Erhverv og præfabrikation: Du lærer om industrielle produktions- og udførelsesmetoder i byggeprocessen. Du får også et indblik i administration og drift af virksomhed herunder regnskabsmæssige principper samt branchens metoder og værktøjer til budgettering, regnskabsføring og tilbudsgivning.

Etagebyggeri over 3 etager: Du lærer om komplekse produktions- og udførelsesmetoder, komplekse konstruktioner, planlægnings- og styringsværktøjer, tekniske installationer, statiske principper og dokumentation i relation til større etagebyggeri.  Derudover lærer du at lede og håndtere projekterings- og udførelsesprocessen af et etagebyggeri under hensyntagen til relevante sociale, miljømæssige, økonomiske og teknologiske aspekter.

Renovering: Du lærer om produktions- og udførelsesmetoder, konstruktioner, planlægnings- og styringsværktøjer, tekniske installationer, statiske principper, og dokumentation i relation til renovering.