Som ”entreprenør-designer” arbejder du med iværksætteri, design og innovation. Gennem idé-generering, designproces, prototyper, markedsføring, økonomi og kommunikation udvikler du designløsninger, som kan omsættes til lokale og globale business-koncepter, events og/eller services. 

E'et står for entreprenørskab, og mottoet er: ”Det starter her”.

Hvad enten du ønsker at arbejde som intraprenør i en virksomhed eller entreprenør i egen virksomhed, vil uddannelsen som e-designer være en solid platform for din fremtidige karriere. Med udgangspunkt i konkrete projekter og cases kommer du til at arbejde kreativt og innovativt med designprocesser med henblik på at nå frem til økonomisk bæredygtige forretningskoncepter og -løsninger.

Du lærer desuden, hvad der skal til for at formidle og markedsføre en løsning, så den kan komme ud over rampen til målgruppen. E-designuddannelsen er dermed en praksisnær uddannelse, som arbejder tværfagligt med design, innovation og forretningsudvikling. 

Indholdet på uddannelsen hører ind under fagene "Designproces og -metode", "Kultur og trends", "Markedsføring og kommunikation", "Organisationsteori, projektstyring og -ledelse", "Innovation" og "Virksomhedsøkonomi og forretningsplan". Tilsammen giver fagene dig kompetencer til at kunne identificere og tværfagligt udvikle en idés markedspotentiale, håndtere opstart, løbende evaluering samt styring af konceptet/eventens/produktets udvikling og lancering. Med andre ord får du en bred værktøjskasse, der rummer de basisværktøjer, du skal brug på vejen fra idé til færdigt koncept/event/produkt. 

Undervisningen er tæt forbundet med erhvervslivet og arbejdsformen er meget gruppeorienteret. På e-design har vi løbende samarbejder med virksomheder om løsning af konkrete opgaver. Eksempler på cases og samarbejder er Timm Vladimirs Køkken, Normann Copenhagen, Wonderland, KPH - Københavns Projekthus, Københavns Kommune, DR, Café Elefanten, Scenario Magazine, Collect Furniture, Zoologisk Have og mange flere.