Louise har oplevet hvordan hendes viden fra studiet på Web Development kunne omsættes til værdi for kunderne i hendes praktikvirksomhed Smartpage. Og det gav hende mere tro på sig selv.

Praktikken hos konsulenthuset Smartpage har haft stor personlig betydning for Louise Hauge Jessen:

Louise”Jeg er blevet meget bedre til at tro på mig selv, og tro på at jeg ved og kan en masse. Jeg fik mere selvværd og selvtillid i forbindelse med praktikken – jeg gjorde op med noget præstationsangst og angst i forhold til min sygdom.”

Og med god grund, for Louise Hauge Jessen fik lov til både at lave frontend-opgaver, arbejde med CMS-systemer, lave UX-opgaver og praktikvirksomheden Smartpage viste hende også stor tillid ved at give hende kundeopgaver. Hvilket hun honorerede fuldt ud:

”Det har været fedt for os at kunne sætte Louise på kundecases og direkte dialog med kunden. De typiske udviklere er ret introverte, men hun er ekstrovert, så vi gav hende muligheden. Kunderne var rigtig glade, og hun fik både lov til at udvikle og at bruge sine mediegrafiske kompetencer,” siger Mikkel Belchuke, udvikler hos Smartpage.

Han oplever, at KEA-studerende generelt er gode til også at tænke i forretning:

”Vi har haft flere forskellige KEA-praktikanter, og jeg kan godt lide, at de også har erhvervsperspektivet med. Vi er et konsulenthus og har brug for konsulenter, som også kan snakke med kunden, og der har vi været meget tilfredse med studerende fra KEA.”

Smartpage tager det at have praktikanter super seriøst. De screener fuldstændig som ved en almindelig jobsamtale, og professionalismen fortsætter forløbet igennem:

”Smartpage forstår virkelig, hvad det vil sige at have praktikanter, og som praktikant hos dem udvikler man sig helt ekstremt både fagligt og personligt. De sørger for masser af sparring og udvikling og får en til at føle sig som en del af familien. Hvilket giver mig som praktikant mulighed for at opleve, hvordan en virksomhed fungerer fra inderst til yderst,” siger Louise Hauge Jessen.   

”Og så skal de have ros for ikke at lade sig skræmme af, at jeg har en sygdom.”

Louise oplevede, at virksomheden var super åbne overfor hendes idéer og foreslag. Hun fik blandt andet lov til at designe og kode et splitscreen for en kunde, som egentlig var en opgave en af konsulenterne skulle lave. Men han gav hende frit spil, fordi han syntes, hun havde flair for det. Hun fik også lov at designe brugeroplevelse og UI design-flow til en webshop (med assistance og feedback fra virksomhedens UX- designer.

I det hele taget har Louise Hauge Jessen virkelig kunne bruge sin viden fra studiet – både direkte og indirekte:

”Vi har arbejdet rigtig meget med fulde applikationer på studiet. Min viden indenfor UX og design til frontend og backend blev omsat til praksis i virksomheden. På et tidspunkt skulle jeg lave noget kodesprog, jeg faktisk ikke kendte, men i kraft af den viden, jeg havde fået på udviklingsfaget, kunne jeg hurtigt adaptere til et nyt sprog og hjælpe til med udviklingen,” forklarer Louise Hauge Jessen.

FAKTA om Årets KEA-praktik
• Det er de studerende, der indstiller deres praktikophold
• Forløbet vurderes ud fra tre kriterier: personlig og faglig udvikling, den sociale oplevelse og evnen til at forvandle viden til værdi
• De studerende skal have været i praktik i efteråret 2020 eller foråret 2021
• De nominerede bliver offentliggjort medium april og vinderen kåres den 22. april
• Vinderen af Årets KEApraktik kåres af en jury, der består af danske erhvervsledere

• Vinderen går videre til den nationale konkurrence den 10.maj, hvor der findes én samlet vinder for alle erhvervsakademier i Danmark.