I en alder af 38 valgte Philip Ørneborg at skifte kameraet ud med et studie i Energimanagement. Et uddannelseseventyr i bæredygtighed, der har taget ham fuldstændig med storm.

Efter at have været selvstændig reklamefotograf i 16 år, var Philip Ørneborgs motivation fuldstændig i bund. Økonomi var begyndt at fylde mere end glæden ved at fotografere.

IMG 0506”Jeg var konstant stresset i forhold til indtægter måned for måned, og om der kunne betales regninger. Jeg følte aldrig, at jeg havde ’rigtig’ fritid til min familie, og hvis jeg f.eks. gik ud med venner og købte en drink, så havde jeg dårlig samvittighed over at bruge penge.”

Philip Ørneborg satte sig ned og tænkte over, hvad der egentlig gjorde ham glad, og mærkede efter hvad han havde lyst til at beskæftige sig med.

”Jeg fandt ud af, at jeg gerne vil have det sjovt og være glad på mit arbejde og ikke have konstante bekymringer om antallet af kunder og den økonomiske situation. For når jeg kommer hjem fra arbejde, vil jeg bare gerne være Philip, som er far til to drenge, ægtemand og kunne være social med mine venner.”

Uddannelseseventyr i bæredygtighed – med job

755EFEFE A914 4ED6 A0EA 097B7EBD29B6Derfor faldt valget på en uddannelse, hvor der er rigtig gode jobmuligheder – og jobs som har fokus på bæredygtighed.

”Men min primære grund til at studere energimanagement har været at udbygge mine kompetencer og få mulighed for at gå mere i dybden med de økonomiske-, sociale- og miljømæssige aspekter i forhold til bæredygtighed,” siger Philip Ørneborg og uddyber:

”Uddannelseseventyret har taget mig fuldstændig med storm. Det er utrolig motiverende at presse sig selv ud af komfortzonen og kaste sig ud i noget helt nyt. Det er spændende fag, vi har, og man får lov til at fordybe sig i opgaverne. I min klasse har vi et stærkt socialt sammenhold, hvor vi alle har vores udfordringer og styrker, og vi hjælper alle hinanden til at komme igennem uddannelsen og ikke mindst have det godt samtidig.” 

Brød på bordet og masser af erfaring

Ved siden af studiet arbejder Philip Ørneborg i projektafdelingen hos Momentum-Gruppen, som arbejder med vedvarende energi, og opstiller vindmøller og solcelleparker rundt omkring i Denmark og Europa. 

”Jeg hjælper til med mange forskellige opgaver. Det kan for eksempel være Co2-udregninger på sol og vind, visualisering af diverse projekter og håndtere kommunikationen med borgerne/naboerne til Momentums projekter.” 

Energimanagement er et fuldtidsstudie med ambitiøse læringsmål, men der er et studiemiljø og uddannelsen er tilrettelagt sådan, at den passer til alle typer af studerende – unge såvel som mere modne – og giver mulighed for også at arbejde ved siden af.

”Jeg far til to drenge, så jeg arbejder for at få økonomien til at hænge sammen, men i høj grad også for at opbygge erhvervsmæssig erfaring. Det kan været hårdt tidsmæssigt at få alt til at gå op i en højere enhed med både arbejde og familieliv, men man skal huske på, at det er en super sjov rejse, man er på. Så for mig er det ikke svært at være motiveret.”