Anders Christian Felsager, der i januar dimitterede fra Sustainable Fashion Tech, vandt prisen Årets Talent og 25.000 kr. ved Salling Future Friendly Fashion Award for sit arbejde med nye materialer.

Det er ikke hver dag, man ser tøj lavet af mycelium, kombucha og bioplast, men det er præcis, hvad vi har brug for, hvis modeindustrien skal stoppe med at være en af de mest forurenende. Og det var da også det juryen lagde vægt på, da Uffe Buchard kårede Anders Christian Felsager som vinder af Årets Talent ved Salling Future Friendly Fashion Award:

forsøg på gine 2”Anders er med sin ambitiøse vision om biobaserede materialer dermed med til at vise nye veje i modebranchen og i den grønne omstilling. Han har udviklet nye bioplast materialer, som er tænkt som et fremtidigt alternativ til syntetiske materialer, som har en negativ effekt på vores klode. Hans vision som designer er at formidle mennesket og naturens forhold, ikke kun i et visuelt aspekt, men også med historie og symbolsk merværdi i materialerne.”

Det var selvsagt en vildt glad Anders, der modtog prisen:

”Især efter at have set, hvad de andre nominerede har lavet, og hvor dygtige de er. Design kan godt blive lidt navlepilleri, så det er fedt at få anerkendelse fra andre i branchen – at de også synes det er vigtigt, og kan se værdi i det, man laver.”

Udlandet trækker

Anders Christian Felsager dimitterede fra Design & Business, nærmere bestemt specialet Sustainable Fashion Tech i januar med sit afsluttende BA-projekt hvor han researchede og eksperimenterede med, hvordan man kan udvikle nye bioplast materialer, som kan integreres i tøj og accessoires. Han har i løbet af sin studietid været på udveksling et semester på AMFI i Amsterdam, hvor han har fået et internationalt perspektiv på modebranchen. 

Og måske er det ikke helt slut med udlandet:

”Jeg vil gerne udvikle og arbejde mere med alternative materialer og måske læse en kandidat i Sverige eller Finland.”

Anders Christian Felsager har i kraft af sin personlige passion for biobaserede materialer, interesseret sig for flere forskellige bioprocesser, hvor han har eksperimenteret med at skabe nye materialer ud af mycelium, kombucha og bioplast.

”Vi er sååååå stolte,” lyder det fra Berit Konstante Nissen, lektor på Sustainable Fashion Tech.

”På studiet oparbejdede Anders en grundlæggende viden om design, teknologi og bæredygtighed. Især har han vist en stor interesse for biomimitik og Material driven design og biobaserede materialer, som har givet ham en evne til at forholde sig kritisk til modebranchens ukritiske ressourceforbrug og se nye muligheder inden for dette felt.”