Kommunikation, projektledelse, byggejura og økonomistyring klæder Rasmus på til jobbet som byggekoordinator – men også til drømmen om at blive selvstændig ejendomsudvikler.
Rasmus forlod CBS for at blive byggekoordinator
24-årige Rasmus Larsen eksemplificerer på mange måder den diversitet, der er blandt de studerende på Byggekoordinatoruddannelsen på KEA.
Han begyndte nemlig på CBS, hvor han læste Europæisk Business, og selvom han fik gode karakterer, interesserede studiet ham ikke nok, så han valgte han at stoppe og begynde på uddannelsen til Byggekoordinator i stedet.
ELSKER STUDIEMILJØET
Her får han kompetencerne til at have det store overblik på bygge- og anlægsprojekter, men også et spændende og udfordrende studiemiljø:
”Jeg elsker at komme i skole. Jeg har fået rigtig mange gode venner og veninder på tværs af alle aldre, kulturer, lande og uddannelsesmæssige baggrunde. Du kan søge ind med stort set alle uddannelsesbaggrunde, og det bidrager til stor forskellighed, hvilket gør det sjovere, og betyder at du bliver udfordret både fagligt, socialt og personligt. På CBS var alle mellem 20-23 år og kom stort set alle sammen fra Nordsjælland,” siger Rasmus Larsen, som også selv kommer fra Nordsjælland.
ALLE ASPEKTER AF BYGGERIET
Her har hans forældre en stor gård med flere stalde, som skulle renoveres. I pausen mellem CBS og KEA, bidrog Rasmus til renoveringen og arbejdede også for sin bror som er entreprenør, hvilket bestyrkede ham i, at Byggekoordinator var det rigtige for ham.
”Den tiltalte mig, fordi den kun tager to år, og jeg blev meget fanget af arbejdet med renoveringen. Jeg drømmer om at købe, renovere og sælge ejendomme, og her giver BYGGEKOORDINATOR-UDDANNELSEN et overblik over alle aspekter af et byggeri fx håndtering af medarbejdere, økonomistyring og sådan noget som byggejura, som de færreste nok tænker over, men som har kæmpe indflydelse på et byggeri,” siger Rasmus Larsen, som også kiggede på uddannelsen til BYGNINGSKONSTRUKTØR:
”Som konstruktør nørder du mere med tegninger osv. Jeg er mere interesseret i overblikket over hele byggeriet.”
MELLEMMENNESKELIG UDDANNELSE
En bygningskonstruktør får kompetencer i blandt andet tegneprogrammer, materialer og arkitektur. Lidt flabet kan man sige, at når en arkitekt får en ide eller en vision, så gør bygningskonstruktøren det bygbart - de kan tegne en bygning op, og får det til at kunne lade sig gøre.
Byggekoordinatoren derimod er bindeleddet mellem fx bygningskonstruktøren og alle de andre involverede parter i et byggeri såsom bygherrer, håndværkere, beboere og kommunen.
Byggekoordinatorer arbejder med planlægning, koordinering, sikkerhed, arbejdsmiljø og kommunikation.
Rasmus Larsens store drøm er at leve af at købe og renovere ejendomme, fordi ”det handler om at se muligheder i stedet for begrænsninger - også i noget, der måske er noget gammelt lort, for at sige det lige ud.”
Men når han er færdig med uddannelsen om et år, vil han først ud og arbejde i forskellige virksomheder for at få en masse erfaring.
Det kunne også være hos Aarsleff Rail, ”fordi jeg har lidt erfaring indenfor anlæg i forvejen.”
ØGER FOR AT IMØDEKOMME EFTERSPØRGSLEN
Og det er lige præcis meningen med uddannelsen ifølge uddannelseschef Jacob Krøyer Olsen.
”Byggekoordinatorer er eftertragtede og får job ikke kun hos entreprenører, men også bygherrer, indenfor anlæg og mange andre steder.”
Og det er også en af grundene til, at KEA åbner for, at flere kan søge og blive optaget på uddannelsen – nærmere bestemt øges optaget til 60 studerende fordelt på to hold.
”Vi udvider, fordi vi kan se, at behovet er der – der er stor efterspørgsel på både studiepladser og de færdiguddannede dimittender,” siger Jacob Krøyer Olsen og uddyber:
”Vi omlagde for nylig uddannelsen og skruede helt vildt op for fagligheden. Det betød, at vi mistede nogle studerende, fordi niveauet blev højere, men det var det branchen og de studerende ønskede. Og det var det helt rigtige at gøre.”