Jarl Panzeri Vistisen synes, at det bedste ved hans karriere er "at få lov til at beskæftige mig med mange forskellige opgaver flere steder i Danmarks største by og bringe mine kompetencer i spil, herunder mine IT-kompetencer, hvor jeg bliver set på som lidt à la en superbruger".
Marts 2022: Jarl Panzeri Vistisen - Multimediedesigner + Digital Konceptudvikling
Jarl Panzeri Vistisen er uddannet i E-Concept Development, 2012; Multimediedesigner, 2011; Projektstyring, 2011. I dag arbejder han som UU-vejleder i Ungdommens Uddannelsesvejledning København. Vi har snakket med ham om KEA og hans karriere.
Q & A:
DEt OM KEA...
Q: Hvordan vil du beskrive KEA med ét ord?
A: "Universel. Der er noget for alle: Både udbuddet af uddannelser såvel som praktisk og boglig/teoretisk læring, hvorimod universitetet primært er forbeholdt akademikere og enkelte aspirerende forskere, hvor sidstnævnte gruppe tilskyndes meget på universitetet."
Q: Hvad var dit yndlingsmodul/eller din yndlingsunderviser?
A: "Vi kom virkelig vidt omkring i moduler sammen med engagerede undervisere!
Han var ikke min yndlingsunderviser hele tiden under Multimediedesigner, fordi han havde det med at hæve barren, bedst som man troede, man var i mål med et projekt, men efter Multimediedesigner opdagede jeg, at Jens Andersen i Marketing & Kommunikation havde ”rustet” mig bedst til at læse videre på et højere niveau eller bestride et job. Han fik én til at arbejde lidt længere tid med projekts udfordringer, så man var tvunget til at hæve sit eget niveau – han fik os så at sige til at ”stå på tæer”!"
Q: Hvad er dit yndlingsminde fra KEA?
A: "Da jeg stod for den største fest på KEA nogensinde! Der havde normalt været max. 300 til andre KEA-fester, men jeg indgik et samarbejde med alle KEA’s fredagsbarer og festudvalg for at holde afslutningsfesten efter “KEAweek”, hvor de studerende havde samarbejdet om innovation i en uge på tværs af uddannelser. Over 1.000 studerende festede til KEAweek Round-Up Party på KEA Campus i Guldbergsgade! Jeg tog rundt på alle holdene på KEA’s adresser for at promovere festen og sørgede for at blive medlem af alle holdenes Facebook-grupper, så jeg også kunne gøre opmærksom på festen dér.
På KEA i Prinsesse Charlottes Gade, hvor uddannelserne indenfor byggeri holder til, fortalte jeg, at der er masser af piger, der går på KEA Campus i Guldbergsgade. Og på KEA Campus i Guldbergsgade fortalte jeg om de kendte dj’s som KEA’s legendariske fredagsbarer og festudvalg havde sikret os samt udbuddet af populære drikke, så det syntes lidt som ”a match made in heaven”, hvor det hele også eksploderede som i et festfyrværkeri over himlen på Nørrebro! Og det er jo KEA, så nogle studerende producerede da også en video over festen, som kan ses på YouTube."
Q: Hvis du kunne gå tilbage i tiden og ændre en ting fra dine studier på KEA, hvad ville det så være og hvorfor?
A: "Ikke være så utålmodig i starten over at føle, at man ikke kan så meget. KEA’s uddannelser er ikke lange videregående uddannelser, men man kan sagtens lære en masse på korte eller mellemlange videregående uddannelser. En professionsbachelor (PBA) er også kendetegnet ved at være et halvt år længere end en akademisk bachelor, fordi man også skal i praktik på en PBA, hvor man stadig får god hjælp undervejs af underviserne på KEA, ligesom når man havde undervisning på skolen, så lige pludselig giver teorien bedre mening, og man kan mere, end man tror!"
DET KARRIERE-RELATEREDE...
Q: Hvad var dit første job efter dimissionen fra KEA og hvordan fik du det?
A: "Jeg valgte først at læse en Kandidat i Digital Design og Kommunikation på IT-Universitetet, da muligheden opstod. Jeg havde aldrig troet, at jeg kunne tage en lang videregående uddannelse, da jeg ikke var så god i skolen før KEA, så da muligheden pludselig opstod, og da jeg havde karaktererne og erhvervserfaringen fra praktikkerne på KEA og mine forskellige studenterjobs, så søgte jeg det og blev optaget. Jeg fandt ud af, at jeg virkelig havde lært meget på KEA, men jeg tog uni med mens jeg kunne og endelig havde lært at studere, som jeg også kan takke KEA for!
Mit første job efter dimissionen fra IT-Universitetet var UU-vejleder, hvor jeg hjælper unge med at tage en uddannelse, og stadig er i dag.
Jeg fik jobbet ved først at oprette en Jobagent på Jobindex med mine søgekriterier over, hvad jeg interesserer mig for, da jeg var blevet glad for at arbejde med unge og vejledning efter bl.a. at have arbejdet som studentermedhjælper i Studievejledningen på KEA og andre studenterjobs på KEA, der indebar projekter med inddragelse af de studerende.
Jeg havde også programmeret en personlig hjemmeside, der hedder jarlpanzeri.dk som jeg brugte til at søge job for at få et ”digitalt forspring” i ansøgningsrunden end de traditionelle A4-side-jobansøgninger; og det viste sig at være en god idé!
Så lidt utraditionel vej i kraft af min uddannelsesbaggrund, men mine IT-kompetencer viste sig hurtigt at være en kærkommen kompetence i hverdagen på jobbet, som da jeg kastede mig over idéen med at designe en samlet digital oversigt over vejene i uddannelsessystemet og al hjælpen til at tage en uddannelse, som min arbejdsplads købte af mig foran tre forvaltninger på Københavns Rådhus, hvor jeg også blev inviteret ind, fordi de også var interesseret i oversigten.
Derudover designer jeg også mange andre infographics til mine kollegaer, de unge og forældrene i mit arbejde, da der er behov for nogle bedre visuelle og pædagogiske præsentationer end status quo. "
Q: Hvad ville du gerne være da du var yngre og hvordan passer det med det du laver i dag?
A: "Jeg var lidt i vildrede, men jeg vidste, at jeg gerne ville have et job, hvor jeg ikke kiggede på viseren nærme sig 16:00 for at holde fyraften. Jeg ville have et job, hvor jeg nogle gange kom til at arbejde lidt længere efter fyraften, fordi jeg var opslugt af mit arbejde, hvilket også sker dagligt i mit job, som da jeg som sagt gik i gang med den omfattende digitale oversigt, som jeg stadig opdaterer på."
Q: Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud som UU-vejleder hos UU København?
A: "Mine arbejdsdage er meget varierede, da jeg får lov til at beskæftige mig med mange opgaver fordelt på mange lokationer, hvilket jeg rigtig godt kan lide! Jeg sidder både ude på skolerne og på forskellige kontor-lokationer i København, hvor de unge også kan mødes med mig, eller jeg tager ud til de forskellige forberedende/afklarende ”unge-tilbud”-lokationer.
Jeg starter dagen med at få overblik over mine arbejdsopgaver og mails, som jeg har lært at gøre på en smart måde på computeren efter et ”Kursus i personlig effektivitet”, som jeg tog via mit arbejde. Jeg har fundet mit eget system via kurset, hvor jeg tjekker lidt mine mails ligesom Tinder fungerer: Nogle forholder man sig til og andre slettes/”swipes væk” eller arkiveres!
Så forbereder jeg mig til morgen-møderne med de unge eller lærer-teamet afhængig af ugedagen, og efter morgen-møderne allokerer jeg noget tid til tlf-opkald, hvor jeg også har et super lækkert vejledningssystem til hjælp samt mange andre sider på nettet, såsom den nationale uddannelsesportal: UddannelsesGuiden (UG), der har over 7,4 mio. besøg om året, og som jeg er såkaldt UG-Ambassadør for i kraft af min uddannelsesbaggrund.
Frokosten ser jeg frem til, når jeg er på Hotel- og Restaurantskolen, hvilket jeg er to dage om ugen.
Så har jeg ofte flere møder med unge og derefter tlf-opkald igen og alt afhængig af dagen også ”Åben vejledning”, hvor alle kan ringe og møde op uanmeldt, eller jeg deltager i et oplæg, hvor jeg bliver opdateret om noget nyt. Der er meget at holde sig opdateret om, som jeg sørger for at være, inden dagen slutter ved bl.a. at abonnere på mange nyhedsbreve. Titlen på nogle af dagene kunne meget vel tages fra filmen: ”You’ve Got Mail” med Tom Hanks og Meg Ryan, men jeg synes det er sjovt at lave systematik i informationerne ved hjælp af digitale artefakter."
Q: Hvad er det bedste ved din karriere?
A: "At få lov til at beskæftige mig med mange forskellige opgaver flere steder i Danmarks største by og bringe mine kompetencer i spil, herunder mine IT-kompetencer, hvor jeg bliver set på som lidt à la en superbruger; og mærke, at man kan noget, som andre ikke lige kan, som da jeg blev udvalgt som den eneste uddannelsesvejleder i Danmark til at deltage en uge i et EU-støttet kursus i ”Digitalt ungdomsarbejde” i Cypern kvit og frit i kraft af min uddannelsesbaggrund igen."
DET PERSONLIGE...
Q: Kan du fortælle os en sjov/anderledes ting om dig selv, og hvordan du bruger den i dagligdagen?
A: "Jeg er virkelig god til at vælge de gode vandmeloner og avocadoer, og har prøvet at overføre det til mennesker, men må skuffe med, at jeg ikke har ”knækket nødden” endnu!"
Q: Hvad er din favoritbog at læse eller podcast at lytte til?
A: "”Hva’ så?!”-podcasten af komikeren Christian Fuhlendorff, som taler med en masse forskellige personligheder på en gå-tur uden at han har læst op på dem – bare en ganske almindelig samtale, der kan stikke i alle mulige retninger! Kan godt lide struktur som interview-formen her, men den uforberedte samtale-form kan også noget, når den lige pludselig letter fra jorden!"
Q: Hvilken personlig præstation er du mest stolt af, og hvorfor?
A: "Efter jeg stoppede på KEA, engagerer mange flere studerende sig i KEA for at gøre skoletiden sjovere, da de kan se, at det er muligt, hvis man har nogle idéer, som masser af KEA-studerende har, da det er kendetegnet ved KEA’s DNA, som da jeg stod for koordinering af “Student-to-Student”-fondsmidler fra Fonden for Entreprenørskab, hvor studerende kunne søge om penge til arrangementer om iværksætteri, som de skulle holde for deres medstuderende. Seks KEA-studerende fik samlet 85.000 kr., hvor der bl.a. var oplæg fra stifterne af tøjfirmaet BLS og Les Deux. Fire KEA-studerende fandt – ifm. arrangementerne – på KEAMUNITY, der har over 2.000 medlemmer på Facebook.
Tingene behøver ikke være STATUS QUO men kan være STATUS KEA!"
Q: Hvis du kunne vælge at gøre hvad som helst i løbet af én dag, hvad ville du så vælge at gøre, og hvorfor?
A: "Slukke min mobil og tage på ”getaway” til Kullen. Jeg kan godt lide ikke at have for mange aftaler, når jeg ikke er på arbejde, men blot vie min tid til én eller to ting, og Kullen er bare ”the thing”!"
Q: Hvis du kunne spise middag med fire personer, levende eller døde, hvem ville du så vælge, og hvorfor?
A: "Astronauten Andreas Mogensen: Jeg hørte ham sige, at jo mere presset han bliver, desto mere bevarer han roen – det kunne jeg godt tænke mig at blive bedre til! Og så bare høre ham fortælle om rejsen til at blive astronaut i både overført og konkret forstand.
Claus Meyer: Er især begejstret for, hvordan han selv vandt udbudsrunden til at stå for kantinen på CBS, da han stadig var studerende på CBS, fordi han mente, at han kunne gøre det bedre end status quo. Claus Meyer gik også en utraditionel vej fra CBS udi gastronomiens verden, hvilket også er ret sejt ikke at være ”brødflov” over at gøre. Og så ville jeg lade ham vælge menuen for mig!
Steve Jobs: Høre om hans tanker om nutidens teknologi, og hvad han ville gøre bedre!
Sokrates: Vil høre ham, om jeg kunne blive hans nye Platon og måske ændre mit navn til Jarlton!"
Q: Hvilket godt råd vil du give KEA studerende eller andre KEA Alumne?
A: "Græsset er ikke grønnere på den anden side, når det kommer til andre uddannelser end KEA, så sæt dit præg i tiden på KEA, der giver gode muligheder for at tage et job eller læse videre, selvom skole måske aldrig lige har været noget for dig – men til at ændre det syn er KEA god med deres universelle tilgang!"