"På KEA lærte jeg, at det var muligt at have det sjovt, mens jeg lærte og udviklede – det var dér, jeg virkelig fandt min passion for design." Alli fremhæver den betydning, KEA har haft for hendes udvikling som designer, og hun opfordrer alle studerende til at kaste sig ud i det, de brænder for.
December 2024: Alli Bateman - Multimediedesigner
Alli Bateman blev færdiguddannet som Multimediedesigner i 2021. I dag arbejder Alli som Design Manager hos Relesys. Vi har talt med Alli om hendes tid på KEA og hendes karrierevej.
Det om KEA...
Q: Hvordan vil du beskrive KEA med ét ord?
Tilgængelig.
Q: Hvad var dit yndlingsmodul og/eller din yndlingsunderviser?
Det er to meget forskellige svar, for jeg elskede virkelig udviklingsklasserne, hvor vi arbejdede med brugergrænseflader - især da vi havde Google sprint-ugen. Men min yndlingsunderviser var Jonas Fannikke Holbech. Jonas fik kodning til at virke tilgængelig for én, der virkelig havde svært ved det.
Q: Hvad er dit yndlingsminde fra KEA? F.eks. En sjov historie fra dine studier på KEA.
Et af mine bedste minder var, da jeg arbejdede på mit afsluttende eksamensprojekt, hvor jeg skulle lave en reklame sammen med min makker og ven, Vale. Vi brugte en stor del af dagen på at filme, grine og have det sjovt. Det var det, jeg elskede ved at studere multimediedesign – jeg havde det altid sjovt, mens jeg lærte og udviklede.
Q: Hvis du kunne gå tilbage i tiden og ændre en ting fra dine studier på KEA, hvad ville det så være og hvorfor?
Jeg ville have været mere social fra starten. Jeg var meget nervøs over at være i et nyt land og være den eneste fra USA. Efter et par uger begyndte jeg at tale mere med mine medstuderende og fik venner, som jeg stadig har i dag.
Om karrieren...
Q: Hvad var dit første job efter dimissionen fra KEA, og hvordan fik du det?
Jeg fik et deltidsjob i det firma, jeg arbejder i nu, Relesys. Jeg talte med nogen fra Relesys til KEAs Karrieredag og søgte derefter stillingen. Jeg kontaktede den person, jeg havde talt med til karrieredagen for at lade hende vide, at jeg havde sendt en ansøgning, og jeg håbede, at hun ville sige noget godt om mig til rekrutteringsteamet. Efter ansøgningen lavede jeg en designopgave, som jeg præsenterede for teamets daværende leder. Han kunne ikke lide designet af min løsning, men han så potentiale i mig og sagde, at jeg havde en god personlighed, der ville passe ind i teamet (yay soft skills!).
Q: Hvad ville du gerne være, da du var yngre, og hvordan passer det med det, du laver i dag?
Da jeg var yngre, ville jeg faktisk gerne være stand-up komiker. Det har intet at gøre med det, jeg laver nu, men jeg elskede at optræde foran mine venner. Mere relateret til mit job har jeg altid været meget kreativ – tegnet, skrevet og fundet på opfindelser. Det har meget at gøre med mit nuværende job, hvor jeg laver design og bruger kreativ problemløsning hver eneste dag.
Q: Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud som Designteamleder hos Relysys?
Som designteamleder hos Relesys består en typisk dag ofte af møder med andre afdelinger for at sikre, at vores teams/virksomhed arbejder effektivt. Jeg er ansvarlig for at estimere den tid, designteamet vil bruge på de projekter, vi får tildelt, og for at sikre, at opgaverne bliver færdiggjort inden for tidsrammen. Når vi har praktikanter, står jeg også for onboarding og gennemgår deres opgaver for at sikre, at opgaverne er udført til fulde, og at de designs, vi udvikler og leverer, er af højeste kvalitet.
Q: Hvad er det bedste ved din karriere?
Jeg startede som visuel designer i teamet, hvilket var det, der interesserede mig ved jobbet. Vi får lov at kode, arbejde i Figma og løse problemer hver dag. Det er hurtigt tempo, og der er næsten aldrig et kedeligt øjeblik. Nu, hvor jeg er leder, laver jeg mindre designarbejde og mere interaktion med mennesker, hvilket var noget, der tiltrak mig ved stillingen.
Det personlige...
Q: Kan du fortælle os en sjov/anderledes ting om dig selv, og hvordan du bruger den i dagligdagen?
Jeg bruger en vinkende heldig kat, der står på mit skrivebord til at løse problemer. Når jeg har et problem (normalt i kodning), taler jeg det igennem med den heldige kat. Det er noget, jeg lærte fra en lærer, da jeg var yngre. Dét at sige problemet højt kan nogle gange hjælpe med at finde løsningen.
Q: Hvad er din yndlingsbog at læse eller podcast at lytte til?
Harry Potter – enhver bog går an, både som lydbog eller papir, og min yndlings er "Fangen fra Azkaban".
Q: Hvilken personlig præstation er du mest stolt af, og hvorfor?
At flytte til Danmark og forfølge min drøm om at blive designer. Jeg vil mene, at det er min største bedrift, fordi jeg satte mig for at gøre noget, der var virkelig skræmmende og helt nyt for mig... og jeg gjorde det. Det var svært, og jeg kæmpede virkelig til tider, men jeg er her, og jeg er virkelig glad.
Q: Hvis du kunne vælge at gøre hvad som helst i løbet af én dag, hvad ville du så vælge at gøre, og hvorfor?
Arbejde med store katte på et reservat. Det er et af mine livsmål at kæle for/hænge ud med en tiger eller en løve (kun på et sted hvor det er etisk forsvarligt, selvfølgelig). Jeg har en kat derhjemme, og jeg har set videoer, hvor store katte opfører sig ligesom min kat, og det gør mig bare så glad.
Q: Hvis du kunne dele et måltid med fire personer, levende eller døde, hvem ville de være, og hvorfor?
Jeg ville dele et måltid med min bedstemor Dorothy, bedstefar Chuck, min bedstemor Judyth og min bedste ven Rob. Jeg ville have mine bedsteforældre med, fordi de alle døde, da jeg var yngre, og jeg føler, at jeg kunne have lært dem bedre at kende og fået mere visdom og historier fra dem, hvis jeg kunne tale med dem nu. Jeg ville have min bedste ven Rob med, fordi han stadig bor i USA, og jeg ser ham ikke så meget, som jeg gerne vil, og det ville være sjovt for ham at møde mine bedsteforældre.
Q: Hvilket godt råd vil du give KEA studerende eller andre KEA Alumner?
Bare gør det. Jeg ved, det virker generisk og simpelt, men det er sandt.
- Vil du have et job i en virksomhed? Så ansøg!
- Vil du starte din egen virksomhed? Så gør det!
- Vil du prøve noget helt andet efter din uddannelse? Så prøv det! Det gjorde jeg. Jeg studerede noget andet, før jeg flyttede til Danmark.
Der er ingen grund til ikke at gøre det, du vil.
På en mindre inspirerende note – som en, der arbejder med ansættelse i en virksomhed, er her nogle tips:
- Tilføj ansættelseschefer eller recruitere på LinkedIn og kontakt dem, efter du har ansøgt.
- Stil ALTID spørgsmål, hvis du ikke kender svaret på noget. Det gælder både i interviewet, og hvis der bliver stillet en opgave under ansøgningsprocessen.
- Og endelig...vær dig selv. Øv dig ikke for meget, og giv ikke de svar, du tror, vi vil høre. Vi kan mærke, når du gør det, og det kan få dig til at virke uærlig. Du fik interviewet, fordi recruiterne syntes, du ville passe ind og kunne lide din portefølje. Gå ind med den selvtillid til interviewet.