Hvordan ser en typisk arbejdsuge ud for en Fashion Management dimittend, det fortæller Serina om i denne artikel. Serina fortæller også om sine oplevelser fra praktikforløb, roser inspirerende undervisere, og deler sjove minder som RUS-vejleder. Serina kommer også med gode råd til KEA-studerende, og dem kan du læse mere om her.
April 2025: Serina Slot Lauridsen - Designteknolog og Design & Business: Fashion Management
Serina Slot Lauridsen har både studeret Designteknolog og PBA i Design Business - Fashion Management, som hun dimitterede fra i 2025. I dag arbejder Serina som ESG Advisor hos Delogue, og vi har talt med hende om hendes tid på KEA og hendes karrierevej.
Det om KEA...
Q: Hvordan vil du beskrive KEA med ét ord?
Praktisk
Q: Hvad var dine yndlingsmoduler og/eller din yndlingsunderviser?
Hvis jeg skal pege på mit yndlingsmodul fra min tid på KEA, må det helt klart være de perioder, hvor jeg var i praktik. Det var en fantastisk mulighed for at
omsætte den viden, jeg havde tilegnet mig, til praksis, og det gjorde faktisk, at jeg lærte endnu mere.
Jeg havde et virkelig spændende praktikforløb på Designteknologen hos den ungarske virksomhed Nanushka, hvor jeg fik et dybt indblik i, hvordan en forsyningskæde kan se ud i modebranchen. Det var også utroligt interessant at opleve en arbejdskultur, der på mange måder adskiller sig fra den danske, og lad os bare sige, at der var nogle kulturelle øjeblikke, der krævede lidt tilvænning! Derudover var jeg også utrolig heldig med min praktikplads på top-up'en, hvor jeg endda stadig arbejder i dag. Så man kan vist roligt sige, at praktikforløbene har været ret afgørende for min vej videre!
Når det kommer til undervisere, må jeg nok fremhæve Jesper Thisted. Han var både et festligt indslag i uddannelsen og en, der virkelig lærte mig at sætte teori bag mine tanker. Så i stedet for bare at gøre, hvad jeg tror er rigtigt, har jeg nu også en form for belæg for det, i hvert fald det meste af tiden, haha!
Q: Hvad er dit yndlingsminde fra KEA? F.eks. En sjov historie fra dine studier på KEA.
Mit yndlingsminde fra KEA må helt klart være tiden som RUS-vejleder. Her fik man virkelig lov til at bidrage med noget, samtidig med at man lærte en masse mennesker at kende på tværs af KEA’s forskellige designuddannelser og årgange.

Om karrieren...
Q: Hvad var dit første job efter dimissionen fra KEA og hvordan fik du det?
Mit første job efter jeg dimitterede fra KEA var hos den danske modevirksomhed WOODWOOD, hvor jeg arbejdede med alt fra samplehåndtering og techpacks til detaljerede BOM-lister. Derudover var jeg med til at udvikle en detaljeret HTM-manual, der visuelt guidede leverandørerne i vores målemetoder.
I dag kan man godt sige, at jeg har skiftet perspektiv en smule. Jeg arbejder stadig hos min anden praktikplads, Delogue, en softwareplatform til modebranchen. Her får jeg indsigt i en bred vifte af modebrands, da over 280 brands bruger platformen, hvilket virkelig har åbnet mine øjne for, hvor kompleks branchen er. Som ESG Advisor betyder det, at mit arbejde aldrig bliver kedeligt!
Q: Hvad ville du gerne være da du var yngre og hvordan passer det med det du laver i dag?
Puha, jeg må være ærlig og sige, at jeg aldrig rigtig har haft en fastlagt drøm for min karriere. Da jeg søgte ind på KEA, var Fashion Management min førsteprioritet og Jura min anden, og man kan vist roligt sige, at jeg er endt et sted midt imellem. I mit daglige arbejde skal jeg nemlig både holde mig opdateret på lokal og international lovgivning, der påvirker branchen, og samtidig kunne oversætte det til et sprog, som giver mening for modebranchen.
Q: Hvordan ser en typisk arbejdsuge ud for dig?
En typisk arbejdsuge for mig foregår på Delogues kontor, som ligger på smukke Østerbro. Ugen starter altid godt med fælles morgenmad, hvor vi får catchet op på hinandens weekendplaner, en hyggelig tradition, der gør mandage lidt lettere!
Som tidligere nævnt er jeg ESG Advisor, og hvis det lyder som volapyk for nogen, så står ESG for Environmental, Social, and Governance og handler kort sagt om virksomheders bæredygtighed og samfundsmæssige ansvar.
Mine arbejdsopgaver spænder vidt. Jeg deltager i udviklingsmøder om, hvordan vi bedst tilpasser platformen til kommende krav, researcher nye lovgivninger og initiativer i branchen og forbereder workshops samt webinarer for vores kunder om ESG. Derudover arbejder jeg også med ESG internt i Delogue, for det hjælper jo ikke meget, hvis vi rådgiver andre om det, men ikke selv taler det samme sprog! Og ja, der er meget mere, men heldigvis er det netop den alsidighed, der gør arbejdet så spændende
Q: Hvad er det bedste ved din karriere?
Det, jeg er allermest glad for, er muligheden for at arbejde med så mange forskellige brands. Selvom de fleste hører til i mode- og livsstilsbranchen, er det fascinerende, hvor forskelligt de arbejder. Der er aldrig to ens dage, og det gør mit arbejde både spændende og lærerigt!


Det personlige...
Q: Kan du fortælle os en sjov/anderledes ting om dig selv, og hvordan du bruger den i dagligdagen? F.eks. En kompetence eller en ting kun få kender til.
En lidt anderledes ting ved mig er, at jeg elsker at strikke freehand, altså helt uden opskrift. Nogle gange bliver det til en virkelig fed sweater, andre gange… en lidt alternativ klud. Men det siger måske også noget om min tilgang til livet og mit arbejde, jeg elsker at eksperimentere, teste ting af og finde løsninger undervejs!
Q: Hvad inspirerer/motiverer dig i hverdagen? Har du fx en favoritbog, en podcast eller en fritidsaktivitet, som hjælper dig i dit arbejds- eller privatliv?
Jeg tror, det, der motiverer mig mest i hverdagen, er de mennesker omkring mig. Jeg lader mig inspirere og lærer meget af andre, både fagligt og personligt. Uanset om det er mine kollegaer, der brænder for deres arbejde, venner, der kaster sig ud i nye eventyr, eller tilfældige møder med spændende mennesker, giver det mig altid nye perspektiver.
Q: Hvilken personlig præstation er du mest stolt af, og hvorfor?
En af de personlige præstationer, jeg er mest stolt af, er, at jeg har boet alene i både Berlin og Budapest. At flytte til en ny by uden at kende nogen kræver både mod og en god portion spontanitet, og jeg har virkelig lært at tilpasse mig hurtigt.
Berlin lærte mig at navigere i en kæmpe by fyldt med kreativ energi, mens Budapest gav mig et helt nyt perspektiv på arbejdskultur og hverdagsliv i en anden del af Europa. Begge oplevelser har gjort mig mere selvstændig, åbensindet og ikke mindst god til at finde vej uden Google Maps (i hvert fald det meste af tiden!).
Q: Hvis du kunne vælge at gøre hvad som helst i løbet af én dag, hvad ville du så vælge at gøre, og hvorfor?
Jeg ville tage på en rejse uden nogen plan, bare booke en spontan billet og se, hvor jeg endte. Måske en dag med god kaffe i Tokyo, en dukkert i Middelhavet eller en tur i en lille strikkebutik i en eller anden bjerglandsby. Alternativt kunne jeg også bare bruge dagen på at strikke en absurd stor sweater, se gamle film og spise god mad, det lyder også ret perfekt!
Q: Hvilket godt råd vil du give KEA studerende eller andre KEA Alumne?
Tag chancer, sig ja til de muligheder, der dukker op, også dem, du ikke føler dig 100% klar til. De bedste erfaringer kommer ofte af at kaste sig ud i noget ukendt og lære undervejs.
Og så: Hvis du får mulighed for at tage i praktik i udlandet, så gør det! Det giver ikke bare faglig erfaring, men også en masse oplevelser, som man ikke kan læse sig til i et klasselokale.

Om forfatteren
