KEA Bæredygtighedsrapport 2020 & 2021
VELKOMMEN LÆSERE
Den følgende rapport bekræfter KEA – Københavns Erhvervsakademis støtte til FN’s Global Compacts ti principper. Rapporten fokuserer på de principper, der vedrører Menneskerettigheder, Arbejdsforhold, Miljø og Antikorruption.
Rapporten præsenterer de handlinger, KEA har taget for at understøtte FN’s Global Compact og dets principper, illustreret gennem initiativer, der er gennemført i perioden 2020-2021. Dette er den fjerde rapport i rækken, der følger efter publikationerne, der dækker perioderne 2014-2015, 2016-2017 og 2018-2019.
Hos KEA er vi stolte medlemmer af verdens største initiativ for Corporate Social Responsibility og Bæredygtighed – FN's Global Compact. Vores bæredygtighedsinitiativer er en integreret del af vores uddannelsesområder: Design, Tech, Build, Digital og Kompetencer, samt afdelingen Facility & IT.
FN's Global Compacts ti principper er indarbejdet i vores nuværende strategi og vil også udgøre en central del af KEA's fremtidige strategi. Arbejdet med de ti principper bør ikke ses som isolerede indsatser, da de udgør en integreret del af KEA's strategi, hvor Bæredygtighed, Forretning og Teknologi udgør tre centrale fokusområder.
Hos KEA handler bæredygtighed om at løse samfundsmæssige udfordringer. Vi ønsker at integrere denne tankegang i alle vores uddannelsesprogrammer samt i vores fysiske faciliteter. Bæredygtighed er et af de vigtigste områder i KEA’s nye strategi. Formålet med at have et fokusområde for bæredygtighed er, at det skal hjælpe os med at navigere i den rigtige retning, hver gang vi træffer en beslutning på KEA. For KEA er bæredygtighed en målestok, der tager højde for en fælles samfundsudfordring, og gennem den ønsker vi at leve op til vores ansvar som frivilligt medlem af FN’s Global Compact.
Men det er ikke kun Bæredygtighed og Miljø, der er vigtige principper. Menneskerettigheder, Arbejdsforhold og Antikorruption spiller også en væsentlig rolle. Under Corona-nedlukningen prioriterede vi indsatsen for at støtte vores studerende gennem telefonsamtaler og dialoger for at sikre deres trivsel og velvære.
Man bør altid overveje, om de materialer, der anvendes, er genanvendelige, og om det er muligt at reducere ressourceforbruget. Men KEA's strategiske mål er endnu større. Vi ønsker, at bæredygtighed skal være indlejret i alle vores uddannelsesprogrammer. Derfor er en bred vifte af KEA’s nye uddannelser designet med bæredygtighed som omdrejningspunkt. Dette inkluderer blandt andet top-up-uddannelsen (professionsbachelor) til Energimanager, som bliver beskrevet mere detaljeret senere i denne rapport. Bæredygtighed skal være en integreret del af vores institution og vores tankegang.
Som en skole for anvendt videnskab forventes det af KEA, at vi kommer med løsninger på samfundsmæssige udfordringer og videreudvikler de initiativer, vi allerede har taget. Vores studerende skal dimittere med en mentalitet og kvalifikationer, der sætter dem i stand til at lede industrier i retning af bæredygtighed i bred forstand.