Igen i år er antallet af udenlandske KEA-studerende, som vælger at tage deres praktik i Danmark exceptionelt højt, nemlig 83 procent. En af dem er Ameliia Kovalenko, som var i praktik i Telia og nu arbejder i Danske Bank.

Over 83 procent af de udenlandske studerende på KEA bliver i Danmark og tager deres praktik her. Mange af de studerende har også et stort ønske om at blive og arbejde i Danmark efter endt uddannelse - modsat hvad man måske kunne få indtryk af i medierne.

IMG 1943 2En af dem er Ameliia Kovalenko, som har læst Business Economics and IT på KEA:

”Jeg vil gerne blive og arbejde i Danmark, og også derfor var det en god ide at tage min praktik her. Jeg kan godt lide mangfoldigheden af virksomheder i Danmark og ville gerne opleve, hvordan det er at arbejde i en dansk virksomhed,” siger Ameliia Kovalenko, som til at begynde med var bekymret for, om det ville lykkes hende at få en praktikplads, men endte med at skulle vælge imellem forskellige tilbud. Valget faldt på Telia, hvor hun kunne få lov at arbejde med BPM (Business Process Management), som er det, hun også gerne vil arbejde med i fremtiden.

“Telia gav mig en mulighed for at dykke ned i BPM i rollen som både udvikler og forretningsanalytiker. At have teamledere og en afdelingsleder, der altid var klar til at hjælpe og som lyttede til, hvad jeg sagde bidrog til min professionelle vækst. Og hvis man som jeg gerne vil blive i Danmark og arbejde, er det en værdifuld oplevelse, som forbedrer ens chancer for at få job,” siger Ameliia Kovalenko, som netop er ved at færdiggøre sit sidste semester på KEA og har fået arbejde i Danske Bank.

Står stærkere som virksomhed

Telia er en international virksomhed med medarbejdere med mange forskellige baggrunde. Virksomheden ser diversitet som en styrke, og derfor er det også kun naturligt at tage både danske og internationale studerende i praktik:

”Jo bredere sammensætning af medarbejderprofiler vi har, desto stærkere bliver vi som virksomhed. Vi tror på, at alle bliver rigere af at dele forskellige meninger og verdenssyn. Som virksomhed bliver vi bedre stillet i vores videre udvikling på grund af øget mangfoldighed. Desuden giver de studerende Telia en fantastisk mulighed for at få tilført et frisk skud teoretisk viden,” siger Martin Seest Christiansen, Head of Architecture & Data Insigh hos Telia.

”Samfundet får en bedre udnyttelse af uddannelsesressourcerne, hvis overgangen fra studerende til fastansat bliver glidende. Dermed øges muligheden for at fastholde internationale studerende i det danske erhvervsliv også betragteligt, og Danmark får selv gavn af investeringen i uddannelse.”

Fokus på fastholdelse

KEA har i flere år haft stor fokus på fastholdelse af de internationale studerende i Danmark efter endt uddannelse. Et af grebene, til at sætte de internationale studerende i kontakt med det danske arbejdsmarked, er praktikken. Derfor er det meget opløftende at se, at så mange internationale studerende vælger at tage deres praktik i Danmark. Det viser os, at de har forstået, at praktik i Danmark giver dem nogle vigtige redskaber samt et netværk, som de kan bruge i deres senere jobjagt. Og det viser os også, at virksomhederne er villige til og glade for at få vores internationale studerende i praktik,” siger Eva Valcke, Chef for Karriere og Relationer.