Jon Oppermann og Peter Spore, som læser automationsteknolog på KEA, har haft en fantastisk praktikoplevelse i virksomheden Rodinia Generation. På kort tid er de blevet velintegrerede i organisationskulturen, og har fået lov til at bruge deres ekspertise fra studiet til at gøre en forskel for virksomhedens produktion. Derfor har de indstillet Rodinia Generation til årets KEA-praktik 2023.

Virksomheden er en nyopstartet tech-virksomhed, hvor yngre medarbejdere udgør en stor del af medarbejderstaben, og kulturen er ung og dynamisk.
"Det er virkelig fedt at være en del af som ung. Her er ens kollegaer ikke bare kollegaer. De bliver ens venner, og man mødes udenfor arbejde og hænger ud sammen! Vi har for eksempel ”Fashion Friday”, hvor man hver fredag tager sit vildeste outfit på, og så drikker vi nogle øl og runder ugen af på den absolut bedste måde," fortæller Jon og Peter.

JonDe har lært meget i deres praktiktid hos Rodinia, og det er ikke kun deres viden om robotprogrammering, de har kunne bruge direkte i deres praktik, men også projektledelse, forretningsforståelse og maskinsikkerhed. "Vi har programmeret en robotarm på samme måde, som vi lærte det på 2. semester, og det viser bare, hvordan vi kan bruge vores undervisning 1:1 ude i virkeligheden. Det er mega sejt, fordi det betyder jo, at vi kommer ud, og kan gøre en reel forskel for virksomheden," siger Jon.

PeterPeter er i øjeblikket i gang med at redesigne det 'tool', der sidder for enden af robotarmen, så de kan øge produktionen for hele fabrikken med 30 %. "Det er ikke fif, vi har beregnet os frem til det, og det kommer til at gøre en giga forskel for virksomheden," siger han.

Men det er ikke kun arbejdet, der er fedt hos Rodinia. Det giver også mening på et personligt plan. "Det er virkelig fedt at arbejde et sted, hvor man kan stå inde for det, virksomheden arbejder for. Nemlig at ændre modeverdenen til brug af bæredygtig tøjproduktion. Det er fedt at være en del af. Meget! Det giver også mening på et personligt plan. Fedt at kunne sige til sin familie og venner, at man 'gør sin del' for at verden flytter sig et grønnere sted hen.

"Rodinia skal vinde årets KEA-praktik, fordi de har klædt os bedst på til at skabe en mere bæredygtig verden," siger Jon og Peter. "Vi er utroligt taknemmelige for den erfaring og viden, vi har fået, og derfor har vi indstillet dem til årets KEA-praktik 2023."

Fakta om rodinia generation

Rodinia Generation blev grundlagt med det formål at eliminere overproduktion i modeindustrien. Deres skalerbare Micro-factory koncept giver mulighed for at producere præcis det, der er brug for, hvor og når det er nødvendigt, uden at gå på kompromis med profit eller planet. Rodinia er blevet anerkendt af branchens aktører, investorer og offentlige finansieringsorganer som Innovationsfonden og har modtaget tilskud fra Horizon2020.

Fakta om årets KEA-praktik

 • Det er de studerende, der indstiller deres praktiksted.
 • Praktikopholdet vurderes ud fra tre kriterier:
  • evnen til at forvandle viden til værdi
  • personlig og faglig udvikling
  • den sociale oplevelse
 • De studerende skal have været i praktik i efteråret 2022 eller foråret 2023.
 • Vinderen af årets KEA-praktik kåres af en jury og afsløres i løbet af maj måned 2023.
 • Vinderen går videre til den nationale konkurrence den 23. maj, hvor der findes én samlet vinder for alle erhvervsakademier i Danmark. Vinderen får 10.000 kr.