Udover sproget har Sahr lært, hvor stor forskel der kan være på at projektere i Danmark og Tyskland. Hun har indstillet arkitektvirksomheden C. F Møller som Årets KEApraktik for at give hende nye perspektiver og sætte en tyk streg under international bygningskonstruktør.

Sahr Al Tarzi studerer på den internationale bygningskonstruktør-uddannelse på KEA, så derfor gav det super god mening, at Sahrs praktiksted, arkitektvirksomheden C. F Møller, satte hende på et internationalt projekt med internationale kolleger. Og det er langtfra kun tysk, hun har lært:

Sahr foto”Jeg har også fået mulighed for at udvikle mine softwarekundskaber – for eksempel mit allerførste script i Dynamo, som jeg fik lov at bruge på projektet. Jeg har fået stort indblik i, hvordan kommunikationen mellem interessenter i et byggeprojekt har enorm indflydelse på arkitekters arbejdsflow - ikke mindst dynamikken mellem bygherre og arkitekt,” siger Sahr Al Tarzi og fortsætter:

”At projektet befinder sig i Berlin har udfordret mig og gjort mig ekstra opmærksom på sprogets betydning. Og jeg har lært, hvor stor forskel der er på at projektere i Danmark og et naboland som Tyskland. Det har givet mig perspektiv, og indsigt i, at der stadig er rum for meget mere udvikling - specielt hvis jeg bliver en del af et internationalt projekt i fremtiden,” siger Sahr Al Tarzi.

Selvom bygningskonstruktør-studiet allerede er meget praksisorienteret, har praktikopholdet hos C.F Møller givet endnu flere praktiske aha-oplevelser:

”Designfaser er for eksempel slet ikke så sort hvide i virkeligheden, som de kan fremstå i teorien.”

Projektet Sahr arbejder på er et boligområde i Berlin på 30.000 kvm, hvor hun blandt andet har været med til at kvalitetssikre alle plantegninger.

”Når et projekt er så mange gange større, end hvad man er vandt til på KEA, udvikler man især tålmodighed og omhyggelighed med alle de små detaljer, som skal kontrolleres. Min ’attention to detail’ er meget skarpere, end hvad den plejer. Jeg føler mig også meget mere ansvarlig, da det, jeg arbejder på, skal videregives til konstruktører og bliver brugt på byggepladsen,” siger Sahr Al Tazir, som har fået lov til at arbejde på kontoret under Corona – og hjemme når det passede hende.

”Mine tyske kollegaer er super gode til at holde kontakt hver dag, jeg har møder med holdet to gange om ugen og alle partnere har været forbi mit bord og budt mig velkommen. Arbejdet er så nemt, når man har det godt på arbejdspladsen, hvilket C.F Møller har arbejdet på at sikre. Det er et perfekt sted at udvikle sine faglige kompetencer, fordi man får så meget opbakning af alle medarbejdere.”

Og det var ikke tilfældigt, at Sahr Al Tazir fik lov til også at arbejde på kontoret, fortæller tegnestuedirektør Mette Lyng Hansen:

”Det er en speciel tid for alle, hvor vi arbejder delvis hjemme og på kontor. Og i den planlægning har vi prioriteret nye medarbejdere og praktikanter. Sahr var med det samme frisk på projektet, og det er godt gået at være en del en sammenhæng både i København og i Berlin. Hun er dygtig og meget imødekommende.”

Mette Lyng Hansen har i det hele taget god erfaring med KEA-studerende:

”Det er vigtigt for os, at opholdet bliver meningsfuldt, og at praktikanterne bliver en integreret del af teamet. De får ansvar, og det kan KEA-praktikanter løfte. De er gode til at fortælle, hvad deres læringsmål er, og oftest lærer de også en masse andet, de ikke lige havde tænkt.”

FAKTA om Årets KEA-praktik
• Det er de studerende, der indstiller deres praktikophold
• Forløbet vurderes ud fra tre kriterier: personlig og faglig udvikling, den sociale oplevelse og evnen til at forvandle viden til værdi
• De studerende skal have været i praktik i efteråret 2020 eller foråret 2021
• De nominerede bliver offentliggjort medium april og vinderen kåres den 22. april
• Vinderen af Årets KEApraktik kåres af en jury, der består af danske erhvervsledere

• Vinderen går videre til den nationale konkurrence den 10.maj, hvor der findes én samlet vinder for alle erhvervsakademier i Danmark.