De nominerede til Årets KEA-praktik 2016 er fundet. Overvældende mange havde indstillet deres praktik og praktikplads til at blive årets KEA-praktik.

De mange indstillinger har været en fornøjelse at læse og efterlader ingen tvivl om, at de studerende er vilde med at komme ud i erhvervslivet og bringe teorien og deres færdigheder i spil. Ligesom det er tydeligt, at virksomhederne virkelig har gavn af praktikanterne og gør et stort stykke arbejde for at byde dem velkommen og ikke mindst udvikle deres kompetencer.

Det er også tydeligt, at praktikken er den perfekte ansættelsessamtale – rigtig mange får job i virksomheden efter endt praktik.

Juryen, som består af As Øland fra Dansk Mode & Textil, Lars Limkilde fra Siemens, Mikkel Jespersen fra 1508, Michael Boas fra Dansk Industri og Janus Krarup fra Københavns Erhvervshus har læst alle jeres indstillinger og voteret. De nominerede er:

Thomas Clausen, som har været i praktik hos NOV Flexibles

Dommerne sagde blandt andet: Ham her har virkelig lært noget. Han har en stærk indsigt i produktet og er blevet et med virksomheden og processen. Hans indstilling emmer af, at han har fået meget selvstændige opgaver og lov til at udvikle sig.

Mariam Wajdi Kamel, som har været i praktik hos Christensen & Co. Arkitekter

Dommerne sagde blandet andet: Virksomheden fremstår yderst sympatisk. De har lyttet til hendes faglige feedback, og der har været styr på det fra første minut. Derudover er det bemærkelsesværdig at hun rykker sig markant indenfor et område, hvor hun ønskede udvikling – i det her tilfælde Revit.

Selina Frost, som har været i praktik hos Nordea

Dommerne sagde blandet andet: Hun har arbejdet med et meget konkret projekt og fået lov at udvikle en prototype. Der er blevet lagt et godt program, og hun har udviklet sig meget – det siger også meget om virksomheden. 

Mads Jørgen Nilsson, som har været i praktik hos Jensen Denmark

Dommerne sagde blandt andet: Han har fået rigtig meget ansvar og været involveret i strategiske beslutninger og processer, der vidner om, at hans faglighed er taget alvorligt. En virksomhed på 500 mand, der formår at skabe så inkluderende en kultur og med flad struktur er ret imponerende.  

Bue Nerup, som har været i praktik hos ART architects

Dommerne sagde blandt andet: Hans faglighed som konstruktør er blevet taget ind blandt et helt hold af arkitekter. Hans unikke kompetencer som konstruktør er bragt i spil. Han har udviklet sig meget og fået lov at lave en projektering. Han får ansvar og er blevet inkluderet.

Her kan du se videoer med de nominerede og høre dem fortælle, hvorfor de synes, at lige præcis de bør vinde Årets KEA-praktik og gå videre til den nationale konkurrence Årets Erhvervsakademipraktik, som uddeles i Odense 7. Juni.

Vinderen af Årets KEApraktik offentliggøres 19. maj.