KEA Kompetence udbyder nu en række efteruddannelsesmoduler med fokus på ledelse indenfor facility management. Uddannelsen er og vil fortsat blive udviklet i samspil med målgruppen, og virksomhederne de arbejder i.

Det kræver overblik og bred faglig viden at sikre effektiv og bæredygtig facilities management og samtidig lykkes i den daglige ledelsesmæssige eksekvering – og behovet vil kun stige fremover.

Derfor har KEA Kompetence lanceret de første fagmoduler på en ny fleksibel lederuddannelse til dem, der arbejder indenfor facilities management eller har ambitioner om en fremtidig rolle som facility manager. Modulerne er målrettet dem, der har hånden på kogepladen i hverdagen og både skal bidrage til og eksekvere på planer.

Fokus for alle moduler er øget værdiskabelse – økonomisk, men også hos kunderne og brugerne, hvad enten der er tale om facility management i en supermarkedskæde, en skole, Forsvaret eller et stort boligselskab. Bygningerne, driften og teknikken skal understøtte den virksomhed, der drives.

Modulerne er udviklet i tæt dialog med målgruppen, som har peget på tre overordnede emner, som de første moduler er tilrettelagt efter:

  • · Ledelse – både af opgaver og mennesker. Strukturering, prioritering og eksekvering.
  • · Administration og outsourcing af drift og serviceopgaver – redskaberne til at koordinere og styre drifts- og serviceopgaver, så virksomhedens kontrakter bliver opfyldt.
  • · Registrering, tilstandsvurdering og prioritering – udarbejde en handlingsplan for vedligeholdelse og renovering sammen med andre.

Facility Manager på KEA Kompetence er en lederuddannelse til dem, der ofte både skal lede egne (fag)medarbejdere og samtidig skal sikre samarbejdet med partnere/underleverandører. Og alt sammen skal det leveres, så virksomheden og dens kunder oplever værdi af indsatsen.

I løbet af efteråret vil KEA Kompetence udvikle og lancere flere moduler - det kunne være valgfag i service, installationer eller bæredygtighed. Udviklingen tager udgangspunkt i den feedback, vi får fra kursisterne, og det behov målgruppen har.

Efter-videreuddannelse i facility management er oplagt skridt for KEA, som allerede uddanner blandt andet bygningskonstruktører, VVS-installatører og energiteknologer.

Læs mere her.