Maria Elisabeth Sattrup Høst, multimediedesigner-studerende fra KEA, indstiller Arktisk Kommando til Årets KEA Praktik på grund af den fantastiske oplevelse på Grønland, som de har givet hende, og for at have fået støtte og frihed til at gøre en vigtig forskel i kommunikationen for Grønlandsvogterne.

Hos Arktisk Kommando, også kendt som Grønlandsvogterne, er de utrolig glade for at få kommunikationspraktikanter. De unge studerende kommer med stærke kompetencer fra deres uddannelsesinstitutioner, som kan bruges direkte i vogternes arbejde. Arktisk Kommando arbejder med at redde liv, og praktikanterne spiller derfor en vigtig rolle i at styrke kommunikationen til målgruppen.

Maria 3

Maria var ingen undtagelse. Som praktikant hos Arktisk Kommando arbejdede Maria særligt med deres kommunikation på sociale medier. Et af hendes primære projekter var at skaffe flere Grønlandsvogtere til Arktisk Kommando. Til opgaven brugte hun den viden, hun har fået på multimediedesigner-uddannelsen, om ansigtets vigtige betydning i forhold til at skabe interesse og nysgerrighed hos modtageren. Hun lavede derfor close-up portrætter af Grønlandsvogternes målgruppe – en kampagne som de kunne spejle sig i og derigennem opnå interesse for og lyst til at blive en del af Grønlandsvogterne. Hendes kompetencer som fotograf har også betydet, at hendes flotte billeder har kunnet gøre en forskel for Grønlandsvogternes kommunikation og styrket målgruppens genkendelse. En indsats der i sidste ende kan betyde, at de redder flere liv.

"Det gør mig helt vildt glad og stolt over at føle, at jeg har kunne bidrage med nogle kompetencer, de virkelig har kunne bruge hos Arktisk Kommando - og som gør en forskel for grønlænderne," siger Maria om sin praktik.

Hendes indsats har givet nogle mærkbare resultater, såsom at få 33 nye Grønlandsvogtere på 10 uger - en flot fremgang, når man tager i betragtning, at det er en svær målgruppe at nå både fysisk og mentalt. Desuden er brugerne af appen Grønlandsvogterne steget fra 1000 til 1051, og de sociale medier er ligeledes steget markant.

Maria tager hjem med Grønland i hjertet og en oplevelse for livet. Hun håber, at mange flere studerende får muligheden for en praktikoplevelse som hendes, hvor de kan bidrage med deres kompetencer og gøre en forskel for Grønlænderne. Og så var hun så glad for sin egen udvikling i praktikken, gennem den inddragelse og læring hun fik hos vogterne, at hun har indstillet dem til Årets KEA praktik.

Fakta om Arktisk kommandos Grønlandsvogtere

Arktisk kommandos Grønlandsvogter er en militær enhed, der har til formål at overvåge og beskytte Grønlands territorium og farvande. Enheden består af både militært personel og civile ansatte, der arbejder sammen om at udføre opgaver som f.eks. overvågning af luftrummet og søterritoriet, håndhævelse af miljølovgivning og styrkelse af den generelle sikkerhed i området. Arktisk kommandos Grønlandsvogter er en vigtig del af Danmarks forsvar og bidrager til at opretholde suverænitet og sikkerhed i Arktis.

Fakta om årets KEA-praktik

 • Det er de studerende, der indstiller deres praktiksted.
 • Praktikopholdet vurderes ud fra tre kriterier:
  • evnen til at forvandle viden til værdi
  • personlig og faglig udvikling
  • den sociale oplevelse
 • De studerende skal have været i praktik i efteråret 2022 eller foråret 2023.
 • Vinderen af årets KEA-praktik kåres af en jury og afsløres i løbet af maj måned 2023.
 • Vinderen går videre til den nationale konkurrence den 23. maj, hvor der findes én samlet vinder for alle erhvervsakademier i Danmark. Vinderen får 10.000 kr.