Der er lige så mange kvinder som mænd, der bruger digitale løsninger, men langt de fleste er udviklet af mænd. Women in Data Science, som er startet på Stanford University og nu kommer til KEA, vil af med bias og ind med balance – det giver bedre løsninger. For alle.

Selvom mænd og kvinder er lige gode til fx at kode, så har vi forskellige behov og fokuserer på forskellige ting. Vi er ikke ens og hurra for det, for det betyder, at når der både er mænd og kvinder på en opgave, kommer der langt flere ideer og perspektiver på bordet – løsningerne bliver simpelthen bedre.

Problemet er bare, at langt det meste i den digitale verden bliver udviklet, driftet og ledet af mænd. Og det påvirker data, algoritmer og tech-verdenen som sådan.

At skabe mangfoldighed i data teams er ikke bare gunstigt, det er afgørende

 

Når der skal udvikles nye teknologier og løsninger – ikke mindst ift samfundsudfordringer såsom grøn omstilling - ved vi, at jo mere diverse teams, man har, desto bedre løsninger får man. Men det gælder også brugeroplevelsen for halvdelen af verdens befolkning samt miljøet på arbejdspladserne.

0”At skabe mangfoldighed i data teams er ikke bare gunstigt, det er afgørende,” siger Muniba Talha, som underviser i digital transformation, strategi og data science på KEA og har fået Women in Data Science til KEA: Den 26.april kan man høre 12 inspirerende oplæg fra kvinder, der alle arbejder med data science og AI. Oplæg om alt fra karrieremuligheder til bias i AI og data science i marketing.

Fra Stanford til KEA

Konferencen er en del af det globale Women in data-netværk, som udspringer fra Stanford University.

”Jeg fik kendskab til WiDS i 2020 og kom senere i kontakt med WiDS Leadership team og deltog i forskellige ambassadørmøder, som i høj grad inspirerede mig til at tage visionen videre og bringe WiDS til Danmark,” siger Muniba Talha og uddyber:

”For at opbygge mere inkluderende og mangfoldige datadrevne samfund er vi nødt til at udstyre kvinder med data og digitale færdigheder. Dette vil ikke kun løse problemet med bias grundet underrepræsentation af kvinder i data science, men vil også sikre, at kvinder og piger har de nødvendige færdigheder, der er nødvendige for at navigere gennem det skiftende karrierelandskab.”

Initiativer som WiDS konferencen og WiDS Education Outreach-programmet hjælper med at bygge bro over mangfoldighedskløften ved at støtte og uddanne kvinder inden for Data Science.

Hul i hovedet ikke at have kvinder i udviklingsteamet

Skærmbillede 2021 05 26 kl. 12.27.00KEA-dimitend Krisztina Vajda Rygård, Lead frontend developer hos Hesehus, peger på vigtigheden af diversitet i medarbejdergruppen:

”Hvis man arbejder på et produkt, der primært bliver brugt af kvinder, er det helt hul i hovedet, hvis der ikke er kvinder med i udviklingsteamet. Fx har vi Matas som kunde, og kvinder i udviklingen kan gøre resultatet mere brugervenligt – ikke bare for mænd,” siger Krisztina Vajda Rygård og fortæller, at hun oplever, at kvinder også kan have en anden stil, når de koder:

”Jeg er for eksempel tit den, der rydder op i koden. Og det er vigtigt, når man har en løsning, der skal køre i flere år, at der ikke er en masse kode, der ligger og roder. Men også stemningsmæssigt har det en betydning - der bliver snakket om andre og flere ting, hvis der både er mænd og kvinder til stede.”

Diversitet kan også aflæses på bundlinjen. Når kvinder og flere etniciteter er en del af virksomheden, så stiger profitten med 36 procent. Diversitet er ikke bare big business, det er great business.

WiDS Copenhagen byder alle velkommen på tværs af deres køn og er en mulighed for at høre om de nyeste teknologiske tendenser og datavidenskabsrelateret forskning og applikationer fra enestående kvinder, der arbejder inden for et bredt domæne af Data Science og AI i både erhvervslivet og den akademiske verden.

Konferencen er allerede udsolgt, men har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte Muniba Talha her Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Girlpower IT-Camp 

Men går du i gymnasiet eller holder sabbatår, så er der stadig ledige pladser på Girlpower IT-camp, hvor du får du mulighed for at prøve kræfter med bl.a. at programmere et spil, og lære hvordan du kan bruge IT til at automatisere dine hverdagsopgaver. Derudover kommer du til at møde både kvindelige studerende fra KEA, der arbejder i tech-branchen, og en masse andre unge kvinder, der ligesom dig interesserer sig for IT.

Girlpower IT-Camp varer tre dage og foregår den 29. april til 1. maj. Det er gratis at deltage, og der er fuld forplejning under hele campen. Tilmelding og spørgsmål tager Malene sig af, skriv til hende på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Du kan læse mere her

 

Women in Data Science Program

08:30 – 09:00 - Registration and Breakfast
09:00 – 09:10 - WiDS Welcome
09:10 – 09:30 - Director Education at KEA
09:30 – 10:00 - What is Data Scientist? by Vanessa Jurtz
10:00 – 10:20 - Navigating Career within Data Science by Lykke Pedersen
10:20 – 10:40 - Networking Break and Coffee
10:40 – 11:05 - Data Driven Decisions by Muniba Talha
11:05 – 11:30 - Controlling Bias in AI by Stina Lyck Carstensen
11:30 – 12:00 - Education and AI - academic analytics by Sine Zambach
12:00 – 12:40 - Lunch
12:40 – 13:10 - Turning abstract concepts into valuable measurements by Joselene Marques
13:10 – 13:40 - Data Science in Marketing - Determining Customer Lifetime Value by Jeni Assandey
13:40 – 14:10 - Symbolic regression and interpretable ML by Meera Machado
14:10 -  14:40 - ML in Development VS ML in Production by Laura Frølich
14:40 – 15:00 - Coffee Break
15:00 – 15:30 - Towards Hardware-Conscious Data Science by Pinar Tozgun
15:30 – 16:00 - How I failed machine learning in medical imaging by Veronika Cheplygina
16:00 – 16:30 - High stake decisions assisted by (x)AI By Julie Gerlings
16:30 – 17:00 - ClosingOm Women in Data Science

WiDS startede som en endags-konference på Stanford i november 2015. Seks år senere er WiDS en global bevægelse, der omfatter en række initiativer:

  • • En global konference med mere end 150 regionale begivenheder verden over i mere end 60 lande, der når 100.000 deltagere årligt online og personligt.
  • • Et globalt dataton, der opmuntrer deltagerne til at finpudse deres færdigheder ved hjælp af en social konsekvensudfordring.
  • • En podcast-serie, med datavidenskabsledere fra hele verden, der fortæller om deres arbejde, deres rejser og erfaringer undervejs. Et uddannelsesprogram, der skal tilskynde gymnasieelever til at overveje en karriere inden for datavidenskab, kunstig intelligens (AI), og relaterede områder.
  • • En workshopserie med rollemodelinstruktører, der tilbyder færdighedsopbygningssessioner om en række datavidenskabelige emner