På vej hjem fra jobsamtale, bliver Julie Blyitgen Jacobsen tippet om et unikt butikslokale på Vesterbro. Hun dropper jobbet og åbner butik midt under Corona, så hun igen kan forfølge drømmen om bæredygtighed og sælge kurateret genbrug.

Da Sustainable Fashion-dimittend Julie Blyitgen Jacobsen er på vej hjem fra anden samtale til hendes drømmejob, tager hun en Go-More passager med, der viser sig også at have gået på Design på KEA, og som nu driver en butik på Vesterbro. Julie har tidligere haft pop-up butikken WELL HONEST PREOWNED med genbrug i lækre materialer, og det er en drøm, der ikke har forladt hende.

Medpassageren kender nogen, der er på vej ud af deres butik, så måske er der et tomt lokale på Vesterbro, der venter på en ny ejer. Julie kontakter udlejer, men lokalet er allerede udlejet….  Heldigvis for Julie, tør de andre ikke alligevel på grund af Corona-nedlukningen og springer fra.

Julie tør godt, så hun siger farvel til lønmodtager-jobbet og kaster sig igen ud i iværksætterdrømmen.

207644906 251438179645593 7036639824768033228 n”Jeg åbnede WELL HONEST PREOWNED på Vesterbrogade i december 2020. Total kaotisk og måske lidt naivt at åbne midt under Corona, men jeg var godt klar over, at den her type lokale og den her type beliggenhed er i mega høj kurs, så derfor var jeg heller ikke var særlig lang tid om at beslutte mig og underskrive lejekontrakten.”

Så nu driver hun WELL HONEST PREOWNED på Vesterbrogade 101. Konceptet har en lidt anden form end før. Nu sælger hun tøj i kommission, hvilket vil sige, at private, typisk kvinder, videresælger deres fejlkøb eller ting de ikke får brugt mere, så tingene kan få nyt liv hos andre.  Butikken og kunden deler salget 50/50.

”Kunderne er rigtig glade for butikken og Vesterbro’erne virker enormt loyale og glade for deres bydel og os små butikker, som er med til at holde liv og gang i gaden. Men Covid har unægteligt også spændt rigtig meget ben for opstarten og gjort det ekstra svært. Heldigvis har jeg sindssygt travlt, og det går godt nu. Jeg håber for alle, at detail-livet kan få lov at blomstre igen,” siger Julie Blyitgen Jacobsen.

Hun taler rigtig meget med sine kunder om bæredygtighed:

”Men jeg forsøger for alt i verden ikke at pege fingre, men i højere grad indgå i dialog omkring bæredygtighed og genbrug. Men ærligt, så ved de unge generationer også en hel masse og nogle gange mere end mig.”

Julie Blyitgen Jacobsen bruger dagligt sin viden om fibre, vedligeholdelse og måder at redesigne eller upcycle produkter på.

Skærmbillede 2021 07 10 kl. 17.11.47”Jeg redesigner og upcycler produkter, som jeg sælger i butikken, og min vide om fibre og vedligeholdelse bruger jeg rigtig meget i min relation med kunderne - der er enorm stor efterspørgsel på viden om fibre: deres egenskaber, vedligeholdelse, vaskeanvisning osv.,” siger den tidligere designer for Vila, som under sine studier på Sustainable Fashion var med i det første Ignite iværksætter-forløb på KEA, hvor hun arbejdede med WELL HONEST PREOWNED.

”Der er sket mere med WELL HONEST PREOWNED, end jeg lige havde turde håbe på,” siger Julie Blyitgen Jacobsen som altså kan findes i butikken på Vesterbrogade 101, som sælger før-ejet tøj, sko og tilbehør i lækker kvalitet.