IT Kartellet fik en praktikant, der præsterede langt over forventning, og samarbejdet var så godt, at de fastansatte ham. Og netop muligheden for at finde nye medarbejdere gør, at IT Kartellet elsker praktikanter fra KEA. De er én af fem nominerede til Årets KEApraktik-pris.

Hamzah Keramat Hussain fik en rimelig snæver opgave, et projekt hvor det hele var beskrevet, og han skulle starte ét sted og slutte et andet, men sådan gik det ikke helt:

Hamzah”Hamzah har virkelig overrasket positivt. Vi har simpelthen tilført så mange opgaver, fordi han bare har villet og kunnet. Det er ren og skær fornøjelse at have ham, og vi skruer hele tiden op og prøver at udfordre ham på alle måder, vi kan. Vi ser meget frem til, at han vil skrive sit speciale her og håber at kunne fastansætte ham bagefter,” siger Christian Bech Nørhave, IT Kartellet og fortsætter:

”Vi er meget glade for vores KEA-praktikanter, og vil gerne udvide det samarbejde, vi har med KEA. Det er en unik måde at få mennesker ind i virksomheden – de lærer en masse på studiet, som vi kan tage og forme videre. Praktikanter er mennesker, der er åbne for at lære, kontra folk der har gjort det samme de sidste 10 år og hele tiden siger ”Jeg har arbejdet hos X virksomhed, og der gjorde vi det sådan her.”

Og det blev også bemærket hos juryen:

”Hamzahs praktikforløb er et godt eksempel på, at praktikken - udover at være et læringsforløb for den studerende - også kan være en del af virksomhedens søgning efter fremtidige medarbejdere, hvilket er til gavn for både virksomheden og den studerende. IT Kartellet er strategiske omkring det her med at bruge praktikanter. De har en ide om, hvorfor de gør det, og det er godt.  I dette tilfælde har Hamzah overgået virksomhedens forventninger til ham og fået foden indenfor i virksomheden.”

For Hamzah har tiden hos IT Kartellet været en mulighed for udvikling både fagligt og personligt og få en smag af den virkelige verden:

”Praktikopholdet har blandet andet presset mig til at lære nye teknologier hurtigt. Jeg har haft mulighed for at arbejde selvstændigt, men stadig haft gode kolleger, som kunne hjælpe, hvis jeg sad fast. Jeg har lært, at det er vigtigt, at man lærer af sine fejl,” siger Hamzah, som blandt andet har arbejdet på en win app, som skal holde styr på ens lager og anmeldelser og en betalings gateway plugin til Drupal, som er et cms system.

Hamzah og IT-kartellet er én af de fem nominerede til Årets KEApraktik-pris. Vi offentliggør alle fem nominerede disse dage. Vinderen af Årets KEApraktik offentliggøres den 22.april.

Den nationale konkurrence Årets Erhvervsakademipraktik er desværre aflyst i år grundet Corona.

Juryen består af:

Hans Henrik Ter-Borch – senior project manager hos Rockwool

Lars Kruse, iværksætter og rainmaker samt forretningsudvikler hos Prolike

Asger Halberg Hansen, praktikkoordinator på KEA