Lene Hald og Stine Behrendtzen havde planlagt et ekstremt praktisk forløb med taktile eksperimenter, lab-arbejde og dialog, men har formået at finde en løsning, hvor de studerende selv laver eksperimenterne derhjemme og får feedback online.

"Det går godt, især når man tænker på, hvad folk sidder i af situationer i deres privatliv - måske er deres ægtefæller selvstændige, de har børn hjemme, der fiser rundt, der kan være presset økonomi, ægtefæller der er syge, børn der er syge, svage familiemedlemmer og bekymringer. Jeg er meget imponeret og fuld af taknemmelighed over mine undervisere. Og det gælder også de studerende, som kan være ligeså klemte. Når vi prøver at forstå de situationer, vi alle sammen sidder i hele vejen rundt, så giver det et meget bedre resultat.

Derfor er jeg ekstra imponeret over den kreativitet, iderigdom og initiativrige løsningsorientering, jeg møder hos mine undervisere,” siger Louise Boel og refererer blandt andet til valgfaget ’Fotografi og feltengagement’ på Design & Business, hvor underviserne Lene Hald og Stine Behrendtzen havde planlagt et ekstremt praktisk forløb med taktile eksperimenter, lab-arbejde og dialog, men har formået at finde en løsning, hvor de studerende selv laver eksperimenterne derhjemme og så får feedback online:

"De studerende skal give deres bud på, hvordan Københavns Museum og Københavns Stadsarkiv kan udbrede kendskabet til deres spændende fotoarkiv ved hjælp af visuel historiefortælling. De studerende er gået på opdagelse i arkivet (kbhbilleder.dk), som jo er en form for kollektiv hukommelse, hvor der ligger vigtige fortællinger gemt. Vi har været interesseret i at kigge nærmere på, hvad vi husker som samfund - og hvad vi måske har glemt. De studerende har lavet en masse visuelle eksperimenter derhjemme, hvor de er gået i dialog med historien, har fortolket, undersøgt eller digtet videre på historiske begivenheder. Og det er der kommet en masse spændende visuelle fortællinger ud af," siger Stine Behrendtzen. En af grupperne har fx valgt at sætte fokus på kvinder gennem tiderne.

Valgfaget er skabt i forlængelse af Lene Hald og Stine Behrendtzens innovationsprojekt 'Fortællinger, der kan opleves', hvor de arbejder med museumsformidling og udstillingsdesign:

”Det har været spændende at se, hvordan et innovationsprojekt og et undervisningsforløb kan nære hinanden".

Billedet stammer fra Kbhbilleder.dk og er bearbejdet af JeriLee Crillesen, Josefine Falk Jensen og Fie Welch Arndal.

#virtuelkea #vigørdet #workingfromhome #kealife